Британските супермаркети с лимити след паническото пазаруване

Оромни опашки се извиха в сряда около някои супермаркети
18 мар 2020 16:22, Ния Христова
55
 Британските супермаркети с лимити след паническото пазаруване
Снимка: БГНЕС
Паническото пазаруване на британски купувачи ескалира в сряда, което доведе до опразване на щандовете. Пандемията от коронавируса притесни много британци и те побързаха да се запасят с храна преди да се самизолират по домовете си. Масовото пазаруване накара големи вериги магазини като Tesco и Sainsbury's да въведат ограничения на покупките, предаде Ройтерс, цитирани от БНР.
 
Премиерът Борис Джонсън се сблъска със сериозни критики за това, че действа бавно и предпазливо в справянето с пандемията от COVID-19. Във вторник той заяви, че няма нужда от паника и презапасяване, тъй като доставките на храни са подсигурени. 
 
Хората в цялата страна обаче се изплашиха и хукнаха към магазините. Около някои супермаркети се извиха огромни опашки в сряда, заявиха репортери на Ройтерс.
 
"Става все по-лошо", каза източник в една от големите групировки супермаркети във Великобритания.
 
Веригата Sainsbury's взе решение да ограничи клиентските покупки, за да може да се справи с паническото пазаруване. В магазините Tesco позволяват да се купува само по две опаковки от определени артикули като сушени тестени изделия, тоалетна хартия и мляко с голяма трайност. 
 
Големите хранителни магазини във Великобритания, включително лидерите на пазара Tesco, Sainsbury's, Asda и Morrisons, заедно с веригите магазини с намалени цени като Aldi и Lidl, се борят повече от седмица, за да поддържат щандовете си заредени със стока.
 
Този понеделник Aldi стана първият супермаркет в Обединеното кралство, който въвежда лимити, като ограничи клиентите да купуват до четири броя от всеки един продукт по време на всяко посещение в магазина. 
 
Веригата магазини Morrisons информира клиентите си, че е изправена пред извънредни времена. 
 
"В момента сме изправени пред безпрецедентни предизвикателства и несигурност при справянето с COVID-19", заявиха председателят на компанията Андрю Хигинсън и нейният изпълнителен директор Дейвид Потс.
 
От супермаркетната индустрия заявиха, че работят в тясно сътрудничество с доставчиците, за да продължи движението на храната през системата. Прави се всичко възможно да се увеличат доставките по магазините и да се запълнят рафтовете отново. 
 
Отбелязва се, че все още идват доставките от Европа, въпреки наложените блокади в Италия, Испания и Франция.
 
Един от изпълнителните директори на верига супермаркети пък посочи, че британското правителство едва сега започва да разбира мащабността на кризата в тяхната индустрия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Ингилизите набърже измели рафтовете...
43
1
 
2
 
! Отговори
До41 преди 4 години
Че какво и беше на 87-***...????
42
1
 
3
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 4 години
Аз предлагам да направим дарение за ЕС и Великобритания:Нека всяко българско семейство изпрати по едно руло тоалетна хартия.АЗ ДАРЯВАМ ПЕТ РОЛКИ... ВТОРА УПОТРЕБА :)
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тея по гладни от нас ве....
40
5
 
8
 
! Отговори
COVID-19 преди 4 години
Нашите супермаркети пълни със стока , щото хората нямат пари :/
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега ще видят гордите островитяни как беше 87-***...Ще си пренапишат учебниците и ще видят къде зимуват раците.
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Девиза на корона вируса от вени,види ,вици,се преобразува в ядем,се.рем,забърсваме!
37
6
 
15
 
! Отговори
Хили лайкли преди 4 години
Интересно как досега ингилизите не са обвинили рашките в заговор за предизвикване на масови безредици и паника?
36
4
 
1
 
! Отговори
Do 33, не е само в преди 4 години
ebay. В amazonUK въобще няма тоалетна хартия примерно. Измислили са Amazon Fresh (днес го видях за първи път), трябва да си Prime member и пак има чакане. Цените са х2/3 и на малко налично. По щандовете няма тоал. хартия, няма и течен ***, както и почти никакви стоки първа необходимост. Миналата седмица ходих в петък и после в неделя в един от най-големите магазини в Лондон, почти нищо няма. Не, защото не зареждат, а защото хората купуват с камиони на 1-ца. Трябват рашиони и жандармерия отвън!
35
3
 
6
 
! Отговори
Соня преди 4 години
Иначе по арабските магазини в Лондон има всичко. Не знам защо и ние се поддадохме на масовата психоза
34
3
 
2
 
! Отговори
Соня преди 4 години
Опитах се да поръчам храна вчера от Теско, имаше свободна дата чак за 5-ти и 6-ти, но за съжаление не знам какво ще ми докарат тогава и се отказах. Излязох след 10 дни не ходене на магазините и наистина доста неща бяха опразнени. Та отидох от Бг магазин и си напазарувах. Хората съобщаваха на висок глас в кой магазин и на коя улица имало цяло пале с тоалетна хартия и хората се втурнаха. Те направиха още преди 10 дни това, че не можеш да взимаш повече от пет продукта ориз или брашно и т.н.
33
15
 
11
 
! Отговори
$СВВ преди 4 години
Радеввввв? Президентеееее.!!!!! Само в България ли е шаш, паника, смут, спекула?Отвори си очите бе шинел!
32
1
 
5
 
! Отговори
пазарлък преди 4 години
Изкупуват за да ги пуснат в ebay после. Брашно, тоалетна хартия, *** в Германия - всичко в ebay на четворна цена.
31
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
31 като ти е толкова мило за европейския съюз плащай 4 милиарда в евробюджета колкото присвояваш а не 1 милиард колкото плащаш в момента и не хвърляй отговорноста на другите държави, че се кланяш на някакви криминални типове които наричаш бизнесмени в чалга републиката си
30
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименхахаа бай балгар иска да е най великия европеец но другите да му пълнят европейската касичка а той нареден на масата да се уригва и да присвоява-------------------------------Кой пълни на българите касичката ,бе?!Всичко в България е ограбено и продадено на чужденци,дори националния ни химн са го гепили чужденци и трябва да плащаме за него,като го пускаме,дори и българските изобретения са гепили,дори формулата за киселото ни мляко!
29
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хахаа бай балгар иска да е най великия европеец но другите да му пълнят европейската касичка а той нареден на масата да се уригва и да присвоява
28
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ти какво искаш да ти пълнят евробюджета а ти да присвояваш ли?
27
0
 
5
 
! Отговори
Русия преди 4 години
Свободнити,пак ли забраняват на свободното..
26
6
 
23
 
! Отговори
Франкофил преди 4 години
Перфидните албионци са нищо повече от едни предатели! Те предадоха ЕС и ни забиха нож в гърба! Няма да забравим! Няма да простим! Да не са стъпили повече в Европа! Пуделите на САЩ! Запасяват се защото брекзитаджийските клоуни не взимат никакви мерки и искат всички на острова да "преболедуват" вируса, а който оцелее - оцелее. Дори СЗО ги разкритикува.
25
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 22И като си представя, че все още по форумите разни гастарбайтери в Англия се присмиват, че сме бай ***. Те са над нещата, но и те се презапасяват явно по "извисен" начин......Не само че повечето в *** сте Бай Банановци а пълни и тотални лаянярци и турбо клошарци! Не само че нямате здравеопазване и ви изтискват като лимони а и *** като кучета по болничните заведения и си плащате! Англия е велика а България - тръстика!