Продажбите на коли в ЕС се срина, най-лошото начало от 2013 г.

Европейските пазари не работят, нито дилърите, нито производителите
18 мар 2020 11:48, Ния Христова
12
Продажбите на коли в ЕС се срина, най-лошото начало от 2013 г.
Снимка: Pixabay

Продажбите на автомобили в Европа отбелязват най-лошото си начало на годината от 2013 г. насам. Очаква се резултатите да се влошат, след като автомибилните производители в региона затвориха заводите си заради разпространението на COVID-19, пишат от Bloomberg TV Bulgaria

Според данни на Европейската асоциация на автомобилните производители регистрациите на нови леки автомобили са намалели със 7.2% през февруари след подобен спад през януари. Възможно е тези данни да се окажат най-добрите за следващите няколко месеца, тъй като нито дилърите, нито производителите от големите европейски държави не работят. 
 
"Този спад е резултат от комбинация от фактори, включително промени в данъчното облагане на превозни средства в различни страни членки на ЕС, отслабване на глобалните икономически условия и несигурност на потребителите", се казва в съобщението на асоциацията.
 
Цялата статия можете да прочетете ТУК
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
z11 преди 4 години
До ПерничанинЩе ти продам един гоуф ама комби с гязоава и десен волан от англистан. Напрау ФЪРЧИ
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спряха заводите и въздухът се изчисти въпреки по-голямата употреба на автомобилите за сметка на общественият транспорт Това забелязахте ли го?
10
4
 
6
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Петрола падна под 25$, дай боже 10$ да стане!Русия ще възкръсне!
9
4
 
6
 
! Отговори
Перничанин преди 4 години
До Анонимен АлкохоликАз търся да купя Гоуф 2. Купувам го само измит, щото сме на режим. Ако няко се опита да ми пробута мръсен Гоуф, ще играе винкеуа по гърбината му.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Почна да ми писва от поръчковите статии на тази медия за продажбите на нови автомобили. През няколко дни ни заливат с нещо такова. Да не би продажбите на мебели да бележат връх по време на епидемия? Що не виждам всяка седмица една статия за спада в продажбите на мебели?
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а сигурно и апартаменти ще купуват в момента
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 години
Търся да купя голф 5
5
5
 
3
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
Въздухът в Китай е заради спряното мръсно производство, не заради друго. Китай има най-мръсното производство на света, както и най-мръсното отопление. Като цяло- огромен враг на планетата. Коронавирусът направи само добро.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ем нормално. Вкъщи караме само нови коли, на всеки 2-3 години сменяме за следващ модел. На жена ми на колата й дойде редът, но по никакъв начин няма да ходим по dealership-и да избираме нова, удължих лизинга с още година, няма да я сменяме сега. В момента и на 2-те им е време за обслужване- доста адекватни мерки- дойдоха с маски и ръкавици, взимат ти от dealership-а колата за обслужване и ти я връщат дезинфекцирана. Учуден съм от европейските адекватни мерки. Адмирации от мен.
3
0
 
7
 
! Отговори
Добра новина преди 4 години
е те това е зелена сзделка а не некави измислени квоти и перки
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С на имотите кога?
1
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Погледнете във всички държави колко е чист въздуха. В Китай където смога беше ежедневие сега въздуха е кристален точно какъвто беше когато караха велосипеди и се обличаха с Ватенки. Това е благодарение на спрените пушещи заводи и автомобили.