S&P прогнозира: Рецесия на световната икономика!

Спадът в търсенето ще намали паричните потоци
18 мар 2020 11:40, Петя Славова
38
 S&P прогнозира: Рецесия на световната икономика!
Снимка: БГНЕС

Ситуацията с разпространението на коронавируса ще доведе до рецесия на световната икономика, прогнозира международната рейтингова агенция S&P Global Ratings.

Според експерти на агенцията, внезапното спиране на световната икономика заради COVID-19 и радикалните усилия за неговото сдържане ще доведат до глобална рецесия.

От агенцията подчертават, че последиците от разпространението на болестта, съчетани с падането цените на нефта и прекомерната нестабилност на пазарите ще нанесе щети на капиталовите пазари. Агенцията прогнозира, че много компании ще се окажат в състояние на дефолт.

Още по темата

Спадът в търсенето ще намали съществено паричните потоци. В резултат на това централните банки в цял свят ще продължат да намаляват процентните ставки до нула и по-малко, а компаниите ще се стремят към намаляване на разходите за сметка на съкращаването на капиталовложенията и изплащането на дивиденти.
Агенцията прогнозира, че редица промишлени сектори като производството на автомобили, ще претърпят загуби заради прекъсването на доставките.

Според S&P, компании с рейтинг "-В" и по-нисък ще пострадат най-силно от промяната в пазара, тъй като най-вероятно няма да имат необходимата финансова гъвкавост, за да преодолеят кризата. Фирми с рейтинг „ВВВ-„ и по-висок ще демонстрират необходимата устойчивост и ще успеят да се справят с последиците от глобалната рецесия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: SPрецесияпари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 4 години
До 32 : Незнам защо тълкуваш,че спада на цените на имотите се дължи на спад в икономиката,защото поне в българия икономиката не е развита особено и съпоставено с това цените на жилищата са доста надути !
29
1
 
4
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
До CиднитoМараба Keнгyp, не съм те гледал скоро
28
4
 
6
 
! Отговори
до 28 преди 4 години
Това на кафе ли го гледа?? Ето затова истински се забавлявам, по този начин анализирате икономиката и пазарите. Аз съм с инженерна специалност от ТУ. Отделно имам PhD по финанси, плюс завършена школа по мениджмънт от Saint Louis University. Та местата и позиците на които съм работил не можеш и да си мечтаеш за тях. А за правописа ми правя грешки, тъй като работя предимно на англииски. Злобните хора които се радват на пропадане и загуби никога не успяват в живота, лошото е че няма вече билетчет
27
2
 
1
 
! Отговори
Димо преди 4 години
Абе от тия всичките тези,, програмисти" и IT ,,специалисти" в сайта има ли някой да е завършил поне училище? Защото истинските не се хвалят,по понятни причини.Познавам доста !
26
1
 
2
 
! Отговори
До 22-от Сидни преди 4 години
,,Финансово красивите" не се фукат в нета момчурляк! Мирувай в панелката в Люлин и гледай в мапа,мечтаната Австралия ,в която междувпрочем също има извънредно положение и забрана за прием на пристигащи........Ама на картинка може,гледкай и мечтай!
25
0
 
1
 
! Отговори
до до 24 преди 4 години
ЕлА да ти дам 5 лева да имаш да си харчиш, дистрибуторче безработно.
24
0
 
3
 
! Отговори
До 23 преди 4 години
Съдейки по правописа ти няма начин да си ИТ или програмист, щото нямаш какпа акъл в тиквата. За там се изисква точно спазване на правилата, има синтаксис.Поредното провинциално телефонистче на 1300 бруто заплатка си, записало курс в някоя академия и нахъсало се, че ше взема големите пари. Селска мечта.
23
1
 
1
 
! Отговори
До 24-бедняка преди 4 години
ТИ ЗАСЕГА ГЛЕДАЙ ДА НЕ ИЗОСТАВАШ С УРОЦИТЕ ! и ТОВА КОЕТО СИ СЪЧИНИЛ МОЖЕ ДА СТАНЕ НЯКОЙ ДЕН,НО САМО АКО НЕ СИ С ТОЗИ МОЗЪК!
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам да успокоя всички. Ще го изпушат само тия без образование. Сезонните работници строители, продавачи и т.н. Тамън малко бизнеса ще си отдъхне от липса на кадри и големи претенции без покритие. Та програмистите не ги мислете, че те ще издърпат икономиката. Сега които не е плащал осигуровки или е бил на минимална ще му е тегаво, че като го уволнат няма да взима много от държавата. След година ще сме излезнали по силни от преди.
21
3
 
11
 
! Отговори
Гласувал за Бойко преди 4 години
До Додо: Кристалина е преди всичко българка, после служител на световната банка, затова неин приоритет е да помага на българите! Аз се гордея, че българка оглави тази невероятно важна институция Световната Банка! (готово, написах го, къде ще си получа парите и кога?)
20
3
 
3
 
! Отговори
псевдо ИТ бедняк преди 4 години
Кризата удари тежко!Не знам с 2300 заплатка чисто какво ще правя, яко лишения, мизерия, нищета ме чака.Дано да успявам по 1300 - 1500 лева на месец да заделям месечно.
19
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За тези които се радват от спад на пазара на имоти ще им кажа следното. Понеже сте неможари и се радвате не при растеж а при спадове, ще го закъсат пак по смотаните. Всички в ИТ сектора ще имат повече работа, поради минаването на много бизнеси на работа от вкъщи, и след няколко месеца като разминат нещата, на хубавите локации доброто строителство цените ще са същите защото ще има търсене. Ще паднат панелките, и разни апартаменти по скапаните квартали където ги купуваха охлюви като радващия се.
18
6
 
4
 
! Отговори
от сидниАав$тралия преди 4 години
за доброто ми здраве допринася 6 цифри чисто годишно долари, или на месец 5 цифрената ми заплата чисто долари. А като бонус ми идва климата и австралйския ми паспорт. Живота е прекрасен и света (или поне тази част) е красив. Бъдете финансово красиви като мен
17
3
 
7
 
! Отговори
Душко Добродушков преди 4 години
До АнонименС какво са ти длъжни програмистите бе, тарикат селски? Дай да ги одрусаме, щото им били високи заплатите. И да попълнят дупките от това, че ти работиш по договор за 600 лв, ама прибираш двойно ли? Да ги разчекнем тия хора, за да балансират сивата икономика. А ти да си клатиш краката и да си вееш х.***? Ненадминати сме в плюенето и гледането в чуждата паница. Шепа ***, на които все нещо не им е ок, ето затова никога няма да се оправим. Ска.п.ани българи с робски манталитет!
16
1
 
10
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Цялата световна икономика от 1945г до ден днешен, (в някои части на света и доста отпреди това) работи на принципа на финансовата пирамида. Книжни, а вече и виртуални пари се принтират и емитират без активно покритие (злато) и работят на психологичен принцип. Моделът е лихвен и неустойчив, а рецесиите, депресиите и колапсите са част от него и част от играта на (паразититe). Сталинка, Бернанке, Пауъл, Марио Драги, Кристин Лагард и т.н. са просто служители на Кабала. На тях не им пука за вас.
15
1
 
2
 
! Отговори
БСП преди 4 години
До Можете ли?Не можем, но предлагам да ги обложим със 60% данък следващите месеци и парите да ги дадем на нуждаещите се.
14
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Можете ли?Програмистите са едни назначени синекурци във фирми на червени милионери дето перат пари.Пълно е с кол центрове с едни телефонисти дето си клатят краката.Програмистите не са по различни от назначените бизнесмени дето разчитат на държавната хранилка. С тая криза трябва най-накрая да се усетим и да ги одрусаме тия с повечко данъци.
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не става въпрос кой в какво вярва. Факт е, че от една година се говори за криза. Всички отдавна се готвят за ако не за криза, то за корекция. Дългът е огромен и коронавируса е само катализатор. Сега, обаче ще го борят още дълг. Това е просто безумие.
12
2
 
4
 
! Отговори
Програмист преди 4 години
Аз съм в неплатен отпуск от началото на тази седмица. До месец най-вероятно ще ни съкратят.
11
0
 
3
 
! Отговори
Бай Хой преди 4 години
До програмистАбе какво му се обясняваш на тоя. Не стига, че изобщо НЯКАКВИ пари влизат от тази сфера под формата на инвестиции и данъци, а тоя тръгнал да ми обяснява кой бил облагодетелстван. Безсмислено е да спориш с ***.