Китайски учени: Топлото и влажно време ще ограничи COVID-19

Дори 1 градус нагоре дава резултат
19 мар 2020 10:08, Нели Христова
18
Китайски учени: Топлото и влажно време ще ограничи COVID-19
Снимка: БГНЕС

Дълго време се спори дали топлото време ще убие коронавируса или не. Според едно от изследванията, публикувани от китайски учени, по-високите температури и относителната влажност ще ограничат разпространението на COVID-19.

Дори един градус нагоре в живачния стълб и 1% по-висока влажност значително намаляват разпространението на агресивния вирус, съобщават от NOVA.

Екипът учени е изследвал 100 града в Китай и над 40 носители на вируса в период 21-23 януари тази година. Периодът е точно преди Китайските власти да предприемат строгите мерки срещу разпространението на COVID-19 и е позволил на изследователите да проучат поведението на вируса при нормални обстоятелства без човешка намеса.

В самото начало на пандемията разпространението на COVID-19 е било много по-мащабно в страни с ниски температури като Китай, Корея, Япония и Иран, отколкото в други, с по-високи температури и по-голяма влажност като Малайзия и Сингапур.

Ако учените са на прав път в своите изводи, пролетно-лятното затопляне в северното полукълбо ще помогне на Европа и САЩ по-бързо да се справят с пандемията.

Въпреки резултатите в новото проучване, световната научна мисъл все още е разделена по отношение на това доколкото топлото време може да "убие" COVID-19. Скептиците чертаят мрачни прогнози, че вирусът ще премине естествено като вълна по целия свят, без значение от влажност и температури.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
3
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 4 години
Виж статията на The Economist от Ноември 2019 More than half of sub-Saharan Africans lack access to electricity. Само напиши заглавието в интернет и виж картинката, дори няма нужда да четеш!Тия африкански тестове ти ги препоръчвам да си ги ползваш в Анадола, не в Европа!
11
5
 
11
 
! Отговори
до 11 преди 4 години
Представите, по-скоро предразсъдъците ти по отношение Африка са като на ганъовистанец от 19и век, потънал в дебелокожие и ориенталска слепота. Доста африкански държави са с по-развита и иноваторска икономика от кратунистана ти. Компания от Сенегал е на път да произвежда тестове за коронавирус на цена под долар, докато премиерът ти тиквун води "бактеорологична война"
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как има във всички континенти, вижте картата на вируса. Има и в Африка, според СЗО. Каква е истината все пак никой не знае май
9
1
 
9
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 4 години
Сега през 2020 г спешно търсят лекарства и ваксини и едва успяват да произвеждат тестове и защитни облекла за развитите държави.Догодина през 2021 ще има достатъчно ваксини лекарства спирт маски и защитни облекла и всички ще изследват как се развива епидемията в собствените им държави.И чак през 2022 ще броят оцелелите и ще правят тестове в Африка разни доброволци от УНИЦЕФ, сега всеки гледа себе си иначе да ДАННИ за епидемия в Африка няма, ама вирусът 100% е там.
8
0
 
18
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 4 години
В Африка нямало заразени??? 90% от населението на Африка е неграмотно.50% никога през живота си не са имали достъп до електричество и никога през живота си не са говорили по телефона.Колко теста за Ковид мислиш че имат, кой изобщо може да направи и да разчете медицински тест. И ако случайно има медицинско лице, кой в Африка може да си позволи да закупи и да внесе тестове, като недостигат дори в Европа и САЩ не се правят масови тестове а само на рисковете случаи???
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как успяха за три дни да направят такива изводи?
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Италия явно е по-хладно от Германия и Швеция
5
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие пък ако мислите, че в Африка някой прави тестове! Недейте лежа на тая кълка.
4
2
 
18
 
! Отговори
Az преди 4 години
Да бе в Иран е истинска зима и за това има заразени.
3
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
топла и влажна Бразилия има 500 заразени, незнайно кой откъде е дошъл. В цяла Африка няма и толкова, при 1 милиард население.
2
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прави са хората. Вижте африка почти няма заразени. Има по няколко човека, но те сигурно са ходили до господарите си в европа
1
9
 
22
 
! Отговори
Неук преди 4 години
Затова в топла и много влажна Бразилия вирусът се разраства бързо. Ееех, учени, ама недоучени. Едно обосновано с доказателства съждения не могат да предложат.