Промоциите в магазините спират заради извънредното положение?

Водели до презапасяване, струпване на много хора на опашка
27
Промоциите в магазините спират заради извънредното положение?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Извънредните мерки у нас може да продължат три месеца. За такъв сценарий се готвят от Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

Още по темата

По думите на председателя на браншовия съюз Мариана Кукушева това не трябва да създава паника, тъй като България е една от държавите, които може да задоволи цялата нужда от основни храни и напитки в страната.
„Хранителната промишленост е част от националната сигурност и това българските потребители ще го разберат. С оглед на това обсъждаме дали да не предложим на правителството да се замразят всякакви промоции в търговски обекти“, обясни Кукушева пред bTV.

Причината е, че това води до струпването на много хора пред големите хранителни вериги, както и до излишно презапасяване.

„Ненужно се харчат пари. Няма смисъл в това, защото ние сме в състояние да задоволим нуждите на България не само три месеца напред, а до края на годината“, категорична бе Мариана Кукушева.

По думите й няма данни за забавяне на доставките на хляб в страната.

„Има достатъчно хляб в България. Това е супер храната по време на криза и тя е гарантирана от нас“, допълни тя.

„На този етап сме поискали категорична подкрепа по места от публичната власт. Осигуряване на транзитни коридори през цялото денонощие за всички превозни средства, превозващи храни и суровини“, обясни още Кукушева.

На този етап от бранша за заредени с хигиенни защитни материали. Ако кризата обаче продължи по-дълго от месец, Мариана Кукушева заяви, че трябва да бъдат включени в приоритетен списък за снабдяване с такива средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
3
 
! Отговори
Aaaa преди 4 години
Ако не от вирус от глад ще се умре.Още първия ден когато казаха,че има вирус увеличиха цената на брашното в някои места.Ден ще дойде богатите ще имат пари но няма да има хляб и вода както разказваха бабите ни като бяхме малки.
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като веригите спрат промоциите ще пазарувам от кварталното магазинче което буквално ми е до дирника.Там също са високи,но няма да се разкарвам излишно.
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези не са умни, а очевидно не са и хора. Мислят с търбусите, с портмонетата си. Хич не им пука за хората! Сладкари и хлебари - ако хлябът не се промотира, застоялият да се изхвърли ли? Може би за брашното са се закахърили. За каквото и да примлясват, става дума за пари, а не за загриженост!
23
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фашистките вериги на които висчки продавач консултанти и персонал са заразени икашлят поголовно в/у храните ни и вдигнаха многократно цените защо никой не обръща внимание да ги затвори та те са развъдник на тази епидемия .Щели да махат промоциите за да развихрят и без трова огромната спекула която се вихри във тях. Замразете им всички цени на нивата от миналияте 2 месеца .Защо в състояние на криза позволявате на тези престъпници и Международна мафия да мародерстват в/у населението с такива цени
22
3
 
19
 
! Отговори
препърс преди 4 години
Tо ако нещата се закучат,и спрат и камионите ,не знам в България какво толкова има,ами това зърно ,3,4 е продадено ,просто все още не е изнесено,какво приказвате глупости.Купувайте докато е евтино,вече има вдигане на повечето неща с 20 процента,скоро очаквам и със 100 на някои неща.Пари сега няма след 3 месеца не знам какво ще става.
21
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От герб са се активизирали да обясняват колко добре живеем, да си стоим вкъщи. Да не работим и да си плащаме данъци, сметки, скъпа храна, лекарства.Алооо , я се гръмнете ,бе. 29.03 наближава и пускайте хората да работят. Иначе ще ви запалят парламента.
20
3
 
31
 
! Отговори
интересно преди 4 години
Коя "умна" глава го измисли това?При тези ниски пенсии и при многото хора, които са принудени да стоят в къщи и да нямат доходи, да се спрат промоциите?Какво целите с това?Масов глад, набези за храна и един психясал и оскотял народ?Давайте, може и още, аз се сещам поне за 3 идеи за подлудяване на хората!Мислете за последствията - умните хора, преди да предприемат нещо, първо мислят за последствията!Ама къде у нас такива хора?
19
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво да ме гепне, бе човек?*** пенсионери на 70 г.Средната възраст на умрелите в Италия е 79 г.За тази криза се говори от 2018 г.Вярвайте във вируси още.Стойте вкъщи. Почивайте си.
18
3
 
12
 
! Отговори
Как така ? преди 4 години
До Анонимен 8 А кредит за апартамент от банка имаш ли ?
17
3
 
12
 
! Отговори
Питам преди 4 години
До Анонимен 12 За какво ти е този джинджифил ?Нещо по полезно няма ли ?
16
9
 
5
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
До РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ 11 До те гепне и да разбереш че такъв вирус има.
15
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако големите вериги спрат промоциите, ще се превърнат в квартални магазини. Никой няма да се вдигне от други краища на града, да отиде до голяма верига, за да си купи нещо на редовна цена. Всичко ходят във веригите заради промоциите.
14
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 10Тогава направи изследване и експерименти, опиши всичко в научен труд, публикувай го и ни прати линк :>
13
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 13Едва ли.
12
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще има ли промоция за новия KS9800 на Самсунг?
11
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Онзи ден си купих джинджифил за 10 лв килото.Не ми се мисли до 29.03 с колко ще се вдигнат цените.Спете още и чакайте 29.03 Той ще дойде и ще наредят карантина за още 3 месеца.Само чакайте .Китай е под карантина от декември.Но ние до юни ще сме умрели от глад, хронични болести и самоубийства.
10
9
 
12
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 4 години
До Анонимен 10И аз съм на мнение, че вируса такъв какъвто го представят НЯМА.
9
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има спекула на храната.Хората НЕ работят. Няма да получат заплати. Шефът ич вече е фалирал. Всички работим в сферата на услугите. Производство няма. Лекарствата ще привършат и ще им надуят цените. Само онези със спестявания ще мога да изкарат до великденските празници , останалите ще ровят по кофите. Надигайте се докато ножът не е опрял до кокала.Не сме в извънредно положение, а във военен режим.Редим се на опашки за хляб в 21 век. Не ни чака нищо хубаво стоейки # вкъщи.Няма никакъв вирус.
8
5
 
30
 
! Отговори
нема пАри, нема леб преди 4 години
Ако продължи толкова време, Борко и сие ще са първите разпънати на кръст управници в историята на държавата.
7
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви 3 месеца карантина бе. Аз имам пари до 5-6 април, след което моята карантина приключва. Значи едни работят и дигат цени, други карантина. Стоя си в къщи точно още 2 седмици и после махам и маски и всичко.