Тирол под карантина, извънредно положение в Португалия

Испания затваря хотелите заради COVID-19
19 мар 2020 08:20, Елка Василева
10
Тирол под карантина, извънредно положение в Португалия
Снимка: БГНЕС

Властите в австрийската провинция Тирол в Западна Австрия решиха да затворят за карантина всички населени места в региона. Това съобщи губернаторът на Тирол Гюнтер Платер, цитиран от местни медии.

"Тирол се самоизолира. Ще издадем постановление за карантина за всичките 279 тиролски общини", заяви Платер. "Предвидена е и мярка Тирол да се затвори и за съседите си", допълва той.

Разпореждането влиза в сила от полунощ и ще важи до 5 април 2020 г.

Германските издания "Шпигел", "Велт" и телевизионният канал Ен Те Фау излязоха с твърдения, че в края на февруари стотици туристи в Европа са се заразили с коронавируса в ски курорта Ишгъл в Тирол, а властите в региона не са предупредили навреме посетителите за епидемията от вируса, регистрирайки първия случай на заразяване едва на 7 март.

Още по темата

Губернаторът на Тирол отхвърли критиките и заяви, че вирусът се е зародил не в неговия регион и са били предприети всички мерки за борба с разпространението, предаде БНР.

От днес Финландия ограничава движението през границите си заради ситуацията с коронавируса, съобщи финландският вътрешен министър Мария Охисало.

Тя добави, че освен това по границите на Финландия вътре в шенгенската зона ще бъде върнат граничният контрол. Въпреки това обаче през границата ще продължи движението на товари.

В Португалия президентът Марселу Ребелу де Соуза обяви извънредно положение заради коронавируса, предаде ДПА.

Това се случва за пръв път, откакто Португалия стана демокрация през 1974 г.

Обединеното кралство посъветва гражданите си, които пребивават в Испания като туристи, да напуснат територията й, след като тя обяви, че до следващия вторник ще затвори хотелите заради разпространението на коронавируса, предаде Ройтерс.

В Литва беше потвърден първи случай на вътрешно заразяване, съобщи пред журналисти здравният министър Аурелиюс Верига.

По думите му става дума за човек, който се е завърнал от чужбина, не е спазил изискванията за самоизолация, както трябва, и е заразил член на семейството си. Досега всички регистрирани случаи в Литва бяха хора, които наскоро са се прибрали от чужбина.

В Армения бяха регистрирани 18 нови случая на заразяване, с което общият брой на случаите на коронавируса достигна 102, съобщи премиерът Никол Пашинян.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Ивана преди 4 години
Короната ще ви е като лебедова песен на фона на идващото бедствие-престъпност от немотия,много семейства ще останат на улицата.Тогава друго ще пеете по терасите.
7
0
 
1
 
! Отговори
Ивана преди 4 години
До АнонименНали същите тези млади семейства пращат по стотици снимки из нета кой спазва и кой не карантината,като,че те не излизат с децата си и утре,ако загубят работата и препитанието си,ще дадат на същите тези деца да ядат камъни.Заради такива ще сме изолирани.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма имунитет оздравели се разболявят отново има доказани случай и в Китай и другаде.
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато някой е наумил да срути икономиката, има хиляди начини. Просто вирусът беше много подъл и зъл начин
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Икономическите последици ще ви накарат коронката да ви се струва, каро най-смешната глупост. Жилища, кредити, работа, деца, перспектива, с всеки ден гасне икономиката, докато има държави с над 150 заразени и нито един починал. В милата Родина имаме двама починали, вероятно до края на годината изгубилите жилищата си млади семейства, починалите вследствие от други заболявания НЕГЛЕЖИРАНИ заради коронката и самоубийствата вследствие мизерия и безперспективност ще са повече. Успех Ви желая финансов.
3
0
 
1
 
! Отговори
пътешественик преди 4 години
Рисково е за всеки, но възрастните да се пазят най-много, другите с по-млад организъм и здрави можеше да изградят обществения имунитет. Така ми се вижда практически нереализуемо да изолираме всички случаи или да чакаме лекарство или ваксина. Тепърва избухват страни с по-ниска хигиена и без здравна помощ. В Европа не се оправяме, смятай Латинска Америка. Страшно е, но не е ебола да убива 50% или причия грип 70%.
2
0
 
4
 
! Отговори
пътешественик преди 4 години
Вече да не знаеш кое е по-добре, кое по-лошо от тези мерки. Италианците обявиха средна възраст на жертвите досега 79.2 години, като 0.8 от починалите не са имали придружаващо заболяване. Повечето са имали по две или три - сърдечно-съдови проблеми, диабет, рак са на-честите. За младото поколение 99.2% го изкарват леко или въобще нямат признаци. Спряхме цялата икономика без да знаем тези мерки ще помогнат ли. Испанският грип е минал на три вълни, първата най-"лека".
1
0
 
1
 
! Отговори
Куку преди 4 години
В Испания са над 15 000 регистрираните случаи вече....