Бум на разводите в Китай заради карантината покрай COVID-19

Ситуацията в Китай беше овладяна
20 мар 2020 20:30, Ния Христова
22
 Бум на разводите в Китай заради карантината покрай COVID-19
Снимка: Pixabay
Дългите седмици на карантина в Китай доведоха до напрежение между много партньори във връзки и бракове и е отбелязан е бум на броят на молбите за развод в страната, пишат от в. Монитор. 
 
Докато COVID-19 продължава да се разпространява в Европа, ситуацията с вируса в Китай беше овладяна и правилата за карантина бяха облекчени. В централния китайски мегаполис Сиан институциите отвориха за първи път на 1 март - и веднага регистрираха огромен прилив на молби за развод.
 
"Поради епидемията много двойки са останали затворени в домовете си повече от месец, което доведе до конфликти", заяви представител на местните власти пред новинарския портал SupChina. Датите за развод в много региони са напълно резервирани за следващите седмици.
 
Темата стана повод за дебати в социалните медии. "Когато хората прекарват ден и нощ заедно, е трудно да се скрият или забравят за проблемите на брака", коментира потребител на Weibo.
 
Сред причините на стрес и неразбирателство потребителите изтъкват внезапното прекъсване на добре смазана рутина, икономически стрес, тревожност и дори депресия. Други смятат, че липсата на равновесие в домакинските задължения би могло да навреди на връзката.
 
Дали това явление ще се появи и в Европа вероятно ще разберем след няколко седмици. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
31
 
! Отговори
Един преди 4 години
Айде нов проблем сега!
16
15
 
36
 
! Отговори
Мъдю преди 4 години
Лапат мишки, летящи мишки, съсли, еноти, псeта и т.н., щели да управляват света, кой бе, комунистическата партия щяла да управлява света. Алу вие добре ли сте? Цял свят произвеждащ в китай е подаяние за жълтурите бе !
15
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 14Глупости.
14
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай се справи блестящо със ситуацията - сега да видим "цивилизования " запад как ще му падне маската на цивилизованост. Там се развеждат тука сигурно ще го игрем ала "зомби апокалипсис"...
13
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай овладя вируса но първо го разпространи по целия свят.Не знам дали трябва да се хвалят с това.И дано поне малко спрат да се множат,че то два милиарда само китайци направо плаши.В този контекст адмирирам желанието за развод.В един момент ще се хванете за косите.Затова карантините не са много за предпочитане, близостта между някои хора става твърде голяма.Обратен ефект.==КОРОНАТА я пуснаха янките за да сринат най-силната икономика в света - китайската!После наистина се получи обратен ефект!
12
3
 
43
 
! Отговори
Реално погледнато преди 4 години
За Китай е в пълна сила поговорката:"Което не те убива те прави по-силен."След патакламата явно те ще са водещата икономическа сила а тези които ги нападнаха подло с биологическо оръжие ще си сърбат попарата!/Някак, не се вписва в картинката огромния брой заразени в Иран, още повече от правителството - акцията е била насочена, изглежда./
11
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще има огромен брой разводи, както и броя на бебетата ще нарасне
10
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай овладя вируса но първо го разпространи по целия свят. Не знам дали трябва да се хвалят с това. И дано поне малко спрат да се множат, че то два милиарда само китайци направо плаши. В този контекст адмирирам желанието за развод. Пък и да си гледате физиономиите по цял божи ден не е работа. В един момент ще се хванете за косите. Затова карантините не са много за предпочитане, близостта между някои хора става твърде голяма. Обратен ефект.
9
0
 
36
 
! Отговори
До 7 преди 4 години
Кофти брат.Лошото е, че няма и къде да се оплачеш.
8
6
 
40
 
! Отговори
Паток преди 4 години
Никаква аванта за феминистки и кариеристки, пиещи като мъже, прелитащи от к*р на к*р, с огромно самочувствие, заплюли деца и семейство. Бракът е капан за наивници, отживелица.
7
5
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз обмислям същото.Жената пие, като разпрана, не ходи на работа, постоянно скандали вкъщи, в секса никаква я няма а цялата домакинска работа е на раменете ми. За съжаление домашното насиле не е само над жени.
6
0
 
44
 
! Отговори
Pfff преди 4 години
Демек да чакаме млади разведени загорели лелки и тук ли средата на Април? Екстра !
5
7
 
36
 
! Отговори
Си Дзинпин преди 4 години
чудничко, Коми пропагандата ни е във всяка медия. никой не задава въпроси за Коми партията и какви ги вършим, че запалихме света!
4
16
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано, та да не раждат още деца, че са прекалено много.
3
3
 
49
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Развод ми дай, развод ми дай и повече не ме мъчи,вземи панелите трабанта,коронавирусът ми остави.
2
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са лични техни неща,да се оправят!
1
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще има бум на разводите и в нашата държава.Развод ми дай ,развод ми дай и повече не ме мъчивземи панелите трабанта.