Българин в Южна Корея: Бързи и строги мерки срещу COVID-19

В страната е проведена информативна кампания на 4 езика
20 мар 2020 17:30, Ния Христова
15
Българин в Южна Корея: Бързи и строги мерки срещу COVID-19

 

Още по темата
 
В Южна Корея отчитат спад на новите случаи на коронавирус. В страната бяха въведени бързи и строги мерки, които дадоха резултат. 
 
От СЗО обявиха, че в световен мащаб заразените са над 200 000 случая. 
 
"Има много засилен контрол на летището в Инчеон и се приемат изключителни мерки, за да се предотврати това нещо. Всички хора от страните, които са с високо разпространение на вируса, се тестват и се карантинират в случай, че се окаже, че имат положителен тест", каза сънародникът ни Крис Захариев в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Крис живее в Южна Корея и посочи, че когато в страната са научили за разпространението на вируса, е било страшно, защото е имало много малко информация.
 
"Случи се точно по време на китайската Нова година, когато всички китайци пътуват из страната, изключително много туристи от Китай идват в Корея. Това беше основното ни притеснение. Правителството изключително бързо предприе сериозни мерки за много масивна информационна кампания как да се предпазим от COVID-19, какво представлява той. Тя беше на 4 различни езика - английски, корейски, китайски и японски", каза още той.
 
Той допълни, че в страната има голяма прозрачност и много информираност. Всеки ден са се провеждали по два брифинга. 
 
"Тук пълна карантина не е имало, но хората приемат нещата много на сърце", допълни той.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До българин = копейкин! Поредния чебурак тролещ за копейки. Поне се научи да се изразяваш кото нормален, а не като бавно дете.
12
3
 
8
 
! Отговори
Да преди 4 години
Абсолютно! Не затвориха границите, когато пламна в Китай..., изчакаха да се разнесе по света... и сега затварят. Е, защо!? Защото им е удобно-да сринат икономиката и хоп още по -жестока криза от 2008г. И стоят и наблюдават отстрани, а хората умират!Дано Господ ги накаже!
11
3
 
3
 
! Отговори
българин преди 4 години
До 10 То бива недоверчивост.Ама това твоето Е извън пътя! Опитваш се да ме убедиш ,Че на " режима" Не му пука?! Нещата се промениха през тия 30 г бе човек? От останалите ,комунистически държави" Които Не са към твоята САЩ. Нещата Не са такива каквито бяха вече! Там !!!! Прочети и се информирай! Не се дръж като младо " американофилче" чувайки само думата " комунизъм"!-:)
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все е имало масова манипулация, но сегашното в топ! Какво ли няма да направят за да предизвикат поредната финансова световна криза, за да приберат парите на хората!
9
7
 
5
 
! Отговори
До 1. преди 4 години
В Китай "затихват" нещата, защото са забранили на лекарите да регистрират новите заразени. Знаете, че в комунизма нищо не се решава - само се потулва.
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Южна Корея правиха тестове тук тест няма да ти направят ако не си за болница т.е в тежко състояние а леките случаи които са между нас какъв е контролът никакъв -иначе се мудрят кога да пазаруват пенсионерите -психоза отвясъкъде
7
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на 8 милиарда човека какво са 200 хиляди????Това даже не може да се класифицира като епидемия....
6
3
 
12
 
! Отговори
българин преди 4 години
До 6. Който е живял през комунизма,знае що е дисциплина! Ама сега децата.От къде да го знаят това животно , дисциплината" какво значи?!-:)
5
4
 
17
 
! Отговори
Бунгар преди 4 години
Българите дори неможем да си представим как са издигнати в култ дисциплината,респекта към по възрастни и по старши и най вече хигиената в Корея и Япония. Това трябва да се види,но не като турист за няколко дена,а да се живее по продължително,както и социално в тези държави.Живял сам в тези държави около 10 години,като основно в Южна Корея. Не е хубаво когато свикнеш да живееш в уредени държави....,.но си струва
4
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Основната разлика между Корея и не само България , но и останалия свят е , че те са мнооого дисциплинирани и отговорни.Първата реакция на българина е да противоречи и да намера кусури, да поуплюе управлявящите и да опита да изхитрее. Ама при вируса хитринки не минават....Дисциплина, братя и сестри, желязна дисциплина и хигиена е разковничето тука!!! Пазете се и бъдете здрави!
3
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Епидемия няма, не го ли разбрахте?100 човека за 10 дни не е епидемия.Освен това от телевизията могат да ви лъжат както си искат.
2
2
 
22
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Каза си го човека,хора си пътуват ама не еимало филмчета колко се варди летището,като при нас ,а наистина мерене на температура и прочие!!Кой ще плати на народа половинчатите мерки в началото,заради които страдаме ние сега.И човека го каза""Тук пълна карантина не е имало" А до оная седмица влизаха *** без проверка на температура на тумби.Сега пак ще плащаме обикновенните българи!!!
1
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трудно се сравнява една от най-развитите държави в света с банановата република на Шайката...