Владимир Каролев: Това е безумие. Утре пак ще се кача на Витоша

Той е категоричен, че никой не знае колко ще струва тази криза
20 мар 2020 22:40, Нели Христова
287

Държавата прие нови, по-тежки мерки, за да се ограничи разпространението на COVID-19. В тях се включва забрана за розходки в паркове и градини, а Столична община спря и транспорта до Витоша. Икономистът Владимир Каролев обаче не смята да се съобрази с това ограничение.

"Утре пак ще се кача на Витоша и после ще напусна София, това е безумие, което правят. Трябва да ме арестуват, за да не се кача на Витоша", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

"Ако мярката за бизнеса бъде въведена, ще струва много и ще е много трудна за прилагане. Много други мерки трябваше да се направят, парична помощ да получат малките и микропредприятията. Ако една голяма компания не може да издържи 2-3 месеца, тя е в грешния бизнес. Фокусът трябваше да е върху малкия и средния бизнес", категоричен бе икономистът.

По думите му никой не знае колко ще ни струва тази криза.

"Никой не знае колко хора са заразени с коронавирус. Всички безумия, че смъртността била Х процента - никой не знае... Няма как да се провери нещо от онзи ден до днес. Ако някой ви каже сега колко ще струва пандемията, значи нищо не разбира от икономика", каза още Каролев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На всички да ви е ясно:ще пострада малкият и средният бизнес,хората със заеми и наеми ,а те са голям процент.Неизбежните месечни сметки -ток ,вода ,тел .си текат и даже се увеличават при стоенето вкъщи.Нямат работа голям % в момента,защото някъде е прекъснато звеното.Временните неща са най-постоянни.И така....чакаме горещото време,което ще дойде в края на юни.Евентуално тогава ще затихне тоз вирус.Може би ще има гладни хора.Те кухните за бедни в момента не работят и тези хора сега предполагам са
217
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бегом при партизаните.
216
0
 
2
 
! Отговори
Бай Пешо преди 4 години
Утре ще вали!
215
0
 
7
 
! Отговори
Ъио преди 4 години
Много противен и самовлюбен тип.
214
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оффф като почнат начетените да ми развиват теорий че щяла да фалира държавата , тва да не е на майка ви фризьорския салон да фалира . Има резерв , има бонове , въобше не са ви ясни тея работи . Направо такива кауни има в тая държава че ви призовавам направо да си излизате , купунясвайте си , да може по скоро да спрете да хабите кислорода . Иначе Каролев е прав само ме не се знае колко ще струва . Пак за сметка на данъкоплатеца ще е
213
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук Каролев е абсолютно прав ! Глупаците сте вие пишещите по -долу тъпотии и незнаещи за какво иде реч! Единствено няколко умни човека прочетох тук ,че ако се търпи тази простотия с ограничения и запори държавата ще ФАЛИРА в най-скоро време и ще ви се наложи да сте на улицата и да стачкувате!
212
2
 
9
 
! Отговори
Психиатър преди 4 години
Този пак ще ми отвори работа.
211
1
 
12
 
! Отговори
Карол Простакол преди 4 години
Това кречетало винаги се появява в най-неподходящия момент. Няма ли кой да го плесне зад врата и да го въдвори в принудителна карантина на затворена уста.
210
4
 
2
 
! Отговори
До Владо Каролев преди 4 години
Търся допълнителна работа.Как даде свържа с Вас.
209
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този ***,с подстрижка на монголскабойна единица,да незнае как се моделира средностатистически сегмент.Баце ,че е прочел Винету веднага ще тикаже.5 млд + евросредства+ ддс отпаниката+ фирми- тип суджук+ 10% набаза разни и = 10 млд грубо.Въпросът ес какво щавене и в какви срокове товада се върне + приготвените вече изискуеми касови тежести.Това е.
208
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти имам прическата.
207
2
 
2
 
! Отговори
заразен преди 4 години
И аз да дойда ,да сме заедно.
206
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ало куРолев ами ако всички тръгнем на Витоша кво правим. Нали още заразени ще пламнат. Ти сеяндурче защо не си отиде на село а не да сееш Умнотии. Кой си ти и за какво се бориш. Нема ли да одиш у некоя телевизия и да ръсиш МозАк. На голем се правиш ама си едно гоооолемо Нищо.
205
28
 
18
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Забраната за посещаване на паркове, градинки и спортни площадки е пълна тьпoтия... В случая подкрепям Каролев.
204
5
 
23
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 4 години
хайде владо, покажи какво значи да си истински българин...смело и безотговорно...
203
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
много глупости е изговорил до сега, но за това е прав. Не може да се скача само в крайнасти. Колко време ще може да се запази това положение? След две седмици ще има проблем с доставките, след 3 хората ще са на улицата, а след месец държавата ще е фалирала.
202
5
 
18
 
! Отговори
пак неадекватен преди 4 години
Каролката винаги ли е толкова неадекватна?За момента кризата дори е позлезна за икономиката.Имаше нужда от охлаждане.Не може капиталовия пазар да се раздуе 5 пъти при инфлация 1.2 (спрямо 200-8-а) и да не последва спад.Дюшеш им идва вируса сега.Когатро карантината падне ще видим дълъг период на ръстове. Дано не са толквоа бързи, за да имаме по-малка волатилност.Валутите сщо се държат и новата ликвидност само ще подпомогне икономиките.Ако нещата спрат до тук - нещата ще са ОК.
201
9
 
28
 
! Отговори
teo преди 4 години
Този безумник КАРОЛЕВ ,ОЩЕ ЛИ Е НА СВОБОДА???Гешев какво чакаш а не го вкараш в затвора и ГЛОБА 50000 ЛВ. Каролев нагло наруши закона и си заслужи мястото в затвора!!! ЗАЩО СЕ ПРАВЯТ ЗАКОНИТЕ, СЛЕД КАТО НЕ СЕ ИЗПЪЛНЯВАТ??? БЪЛГАРИНО ????
200
6
 
30
 
! Отговори
нн преди 4 години
На това му се казва надменост. Не ме закачайте, страшен съм, гледайте си болното здраве, мен не ми пука за вас. Опърничав, какъвто си и бил винаги.
199
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каролев му е широко аоколо врата-доносниците не ги лови вирус..