БЛС с кампания - дарете за "За героите в бяло"

Целта е да се съберат средства за маски, облекла, дезинфектанти
23 мар 2020 14:17, Анисия Иванова
44
БЛС с кампания - дарете за "За героите в бяло"
Снимка: БГНЕС

Българският лекарски съюз стартира национална кампания "За героите в бяло". Целта на инициативата е осигуряването на средства за закупуването на маски, предпазни облекла, дезинфектанти и медицински изделия за болниците и медицинския персонал в цялата страна, съобщиха от БЛС.

Зад кампанията с името и лицето си застана футболната звезда Димитър Бербатов.

"Те са героите, които аплодираме. Но са хора, не са нито безсмъртни, нито недосегаеми за вируса. За да има кой да ни спасява, трябва да се погрижим и за тяхната защита. Ние се нуждаем от тях, а те - от нашата подкрепа", каза той.

Изявеният спортист призовава, всеки, който има възможност, да направи дарение за героите в бяло. Ежедневието на медиците не е чуждо на Димитър, чиято майка е била медицинска сестра. А днес, извънредната ситуация в работата на медицинските специалисти, прави темата още по-чувствителна. Затова той открива кампанията освен с призив и с лично парично дарение.
 
Ако искате и Вие да се включите в кампанията на Българския лекарски съюз "ЗА ГЕРОИТЕ В БЯЛО“ и да помогнете за осигуряването на маски, предпазни облекла, дезинфектанти и медицински изделия за болниците и медицинския персонал в цялата страна, може да го направите чрез дарение на:

Титуляр: Български лекарски съюз
Банка: Райфайзенбанк
IВАN: BG02 RZBB 9155 1004 8098 44 BGN
BIC: RZBBBGSF
Основание: Дарение COVID-19

 
Кампанията е отворена за всеки, който би искал да помогне на българските лекари. Вярваме, че ще има желаещи да дарят директно маски, предпазни облекла, дезинфектанти или медицински изделия. Всички те могат да го направят като се свържат с Български лекарски съюз на: blsus@blsbg.com.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
5
 
! Отговори
На Снимката преди 4 години
Как Не Се Поставя Маска:1. Нова е Открит2. Маската е НаОбратно - Червената Линия е За Плътно Оплътнение Около Носа!Слаб 2 на Героите в Бяло - Ако с Така Поставени Маски ни Спасяват - не Само Ще Разнесат Заразата Навсякъде, ами и Себе Си Ще Заразят!!
32
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За героите-бяло.
31
2
 
4
 
! Отговори
до 32 преди 4 години
то само това да е, че не наопаки - ами ноздрата е открита - това е все едно си без маска!
30
2
 
4
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 4 години
На БЛС не разчитам за нищо друго, освен да ми даде удостоверение за работа в чужбина.Нито ще ме защити мен като лекар пред НЗОК, нито като работник пред МЗ.Не ви ща маските. Раздайте ги на възрастните хора! Те имат повече нужда от тяхЧистете си кармата другаде!
29
3
 
6
 
! Отговори
боже мили преди 4 години
на снимката маската е наопаки - червената леста е за оплътнение около носа! това ли са героите в бяло, толкова са пр0сти, че и маска не знаят как се поставя?!
28
3
 
2
 
! Отговори
Къде отивате сега? преди 4 години
Сега осъзнахте ли,че здравните работници от Спешна помощ до болниците са хората които трябва да уважавате а вие до вчера се жалехте,обиждахте,съдихте,не подкрепихте.Съда пускаше нападателите а политиците МЗ заплашваше и уволняваше служители заради жалби на някой ***!Вие си стоите у вас а тези хора са денонощно по адреси в най голямата смрад и зараза.Тези хора заслужават най големите заплати и уважение от едно общество!
27
2
 
6
 
! Отговори
Защо преди 4 години
БЛС се разграничи от протестиращите сестри?Нали бяха доволни от всичко.Сега да купят защитни облекла и за сестрите.
26
2
 
8
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 4 години
Маски си купихме сами, за многократна употреба. Дрехите си ги перем удома в пералнята. Не можем да разчитаме на държавата или на дарителски кампании в този динамичен тежък момент. Епидемията е от дълго време, извънредното положение е от 10 дни, а Държавата тепърва ЩЕ започва да произвежда защитно работно облекло и консумативи.Щабове, съвети, мерки - всичко е в бъдеще време. Иначе много лесно взехте да ни глобявате, че сме си извели децата на разходка в парка! Благодаря за грижите и Maйнaта ви!
25
3
 
6
 
! Отговори
haha преди 4 години
а къде са милиар и половина от ЕС за целта къде е и резерва ?
24
1
 
10
 
! Отговори
Гняв народен преди 4 години
А оня доктор с фалшивите стентове колко ще дари от заплатата си 50 бона?? Къде са милиардерите в тая държава!? Депутати, министри, шефове на агенции, певци, чалгар(к)и, рачковци, любонейковци, лордминчевци, всички, дето доскоро парадираха с луксозния си начин на живот?! А за фармацевтите няма ли да даряваме?! А за касиерите в хранителните магазини? За доставчиците, полицаите?! Всеки си върши работата, за която получава възнаграждение. Да даряват най-богатите, оставете бедния поне да оцелее!
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали бяха убийците в бяло? Нали всяка вечер някоя жена ревеше за детето си? Нали всеки ден имаше новини, как старец е умрял на входа на болница? Нали от ВМА имаше далавери за милиони? Много бързо си сменихте мнението, ама това е като сте манипулируеми. Защо не съберете за онколозите, които годишно лекуват стотици хиляди в БГ? Смешни сте. Пуснете битивито, квото ви кажат. Затва си имахте и цар, и костов, и боко, и череп, а скоро и мутафчийски. Искам да пуснат по тв-то, че белината е полезна.
22
3
 
11
 
! Отговори
Чекай малко! преди 4 години
Кой са тия "герои в бяло" бе?! Не са ли ония същите, които предадоха медицинските сестри, когато те искаха да се подобрят условията на труд и заплажането в здравеопазването?! Къде бяха тогава тия докторчета??? Седяха послушнои и мънкаха, че това не бил начина и че парите били достатъчно. Щом парите са ви достатъчно - оправяйте се, няма да ни разигравате и да ни извивате ръцете насред пандемията! Щото вашето отива на рекет и мародерство, като ви трябваше промяна - да бяхте подкрепили протеста!
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си ги купуват те, с техните си пари. Като стачкуваха сестрите и искаха да се хвърлят от балконите в отчаянието си, помните ли какво казваха?"Заплатите и условията на труд в сектора са нормални, 900 лева са много пари."Щом парите са ОК, купете си маски бе, къде ви е проблема?
20
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТИКВАТА ДА ДАДЕ ОТ НЕГОВИТЕ ПАРИ ,ДЕТО ГИ ,,УПРАВЛЯВА ,, ЦВЕТЕЛИНА . БОРИСЛАВОВА,ОТКАКТО ГО НАЗНАЧИХА ЗА ГЕНЕРАЛ . ЩЕ ДАДЕ ,АМА НА МУК !
19
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо трябва да даряваме??Държавата къде е???
18
5
 
21
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
РАЗБИРАМ ГИ!!!ДЪРЖАВАТА Е НАПЪЛНО АБДИКИРАЛА А БОРИСОВ ЯСНО ПОКАЗА , ЧЕ 800 МИЛИОНА ЕВРО ОТ ЕС СА СИ ЗА НЕГО СИ КОМПЕНСАЦИЯ ЗА РАБОТАТА КОЯТО МУ СЕ НАЛАГА ДА ВЪРШИ ПОКРАЙ КРИЗАТА!АЗ ЛИЧНО НЯМА ДА ДАМ, ЗАЩОТО СЪМ ФЕН НА КОРОНА ВИРУС 2019 И КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ЗАРАЗИ ОТ БЪЛГАРИТЕ ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ!
17
1
 
22
 
! Отговори
2222 преди 4 години
Оказа се, че в болниците няма нищо. Как са работели досега? Много дарения, много нещо и още искат
16
2
 
17
 
! Отговори
Бай Вълчо преди 4 години
Много нагли, ей. Сума ти организации им дариха пари и пак. Или ще кажат, че са били за респиратори. Добре де, а ако го нямаше Ковид-а, с какво щяха да работят? Значи ли, че в останалото време, работят без защитни средства? Всяка болница си има сключен договор с доставчик, със заявени предварително количества и отложени плащания. Сега с даренията, просто доставчика, ще си вземе вземанията навреме и най-вече с допълнителна надценка, преди да е влязъл в сила Закона за извънредната ситуация...
15
1
 
16
 
! Отговори
Голяма част преди 4 години
От лекарите заслужават уважение.Но БЛС кого ще обяви къде отиват парите от членски внос на Лекарите,рекламите,с логото на БЛС също са платени,къде са парите?
14
2
 
16
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Носа й е вън на тази от снимката. Масово е ... Като не скриете носа все едно не криете нищо...