Маринов: Всеки ден се увеличават сигналите за неспазвана карантина

Той увери, че бежанци не опитват да преминават границата ни
23 мар 2020 10:58, Нели Христова
169
Маринов: Всеки ден се увеличават сигналите за неспазвана карантина
Снимка: БГНЕС

"Ветото, което наложи президентът, е негово конституционно право. Бях изненадан, по отношение на армията аз държа на това, че тя трябва да бъде използвана в определени ситуации. Армията при всички положения трябва да бъде използвана, в рамките на компетентността, която има" заяви вътрешният министър Младен Маринов пред БНТ.

"Като възможни примери той даде съвместни патрули с полицията, както и да поемат част от обектите за охраняване. Военните биха били на подчинение на МВР, тъй като то отговаря за обществения ред в мирно време", каза Маринов.

По думите му към момента не би следвало да се ползва армията, това може да стане в период, в който се изчерпа ресурсът на МВР. Засега министерството се справя със ситуацията, каза Маринов.

"14-дневната карантина се контролира от МВР, има образувани над 100 досъдебни производства, а наказанията са до 5 години лишаване от свобода и глоба от 10 000 до 50 000 лв. Всеки ден се увеличават сигналите за хора, които не спазват наложена карантина", допълни министърът.

Младен Маринов каза, че трябва време, за да се затегне строгостта при пропускането на контролните пунктове при областните градове, тъй като много от хората е трябвало да се сдобият с необходимата служебна бележка. Сега потокът е по-малък, отколкото в нормална обстановка, каза вътрешният министър.

"Проблемът с бежанците стои на дневен ред, към момента няма данни за сериозни придвижвания, а към нашата граница няма нито един опит за преминаване през изминалото денонощие."

Маринов даде и положителен пример от по-строгите мерки за сигурност през последните дни - отчита се спад на битовата престъпност, като няма нито едно откраднато превозно средство през изминалото денонощие на територията на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
3
 
! Отговори
az преди 4 години
В Бергамо, вчера имаше 123 човек починали във фоайето на болницата. Дори не са се доредили до респиратор. Половината от тях са под 60 годишна възраст. При нас се реве, че някой се бил върнал отт чужбина и отишъл директно в болницата и не го приели, при положение, че 100 пъти се каза да си стои вкъщи и само при задух да се звъни на бърза помощ, а не за щяло и не щяло да се ходи в болница. Какво ще стане ако 200000 върнали се от чужбина за 2 седмици идат до болница за всеки случай.
133
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой се е горе-долу спасил засега? Китайците с дисциплина, суперорганизация и никакво мрънкане. И Световната здравна организация го признава. Пък който иска да слуша. Има 2 пътя: китайски и италиански.И за този, койте още не е чул и разбрал: не се отнася само за смъртни случаи на преклонна възраст.
132
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има едни хора наречени комплексари. Те добре съзнават, че са никои и нищо не зависи от тях по принцип, че никой не ги цени, защото няма причина да бъдат ценени. В момента за тези хора е рай - нарушават правила, разхождат се по улиците, обиждат тези, които спазват препоръките и се бият в гърдите, че са над нещата, че не ги било страх и да му мислели застрашените. В общи линии, тези които са никои и копнеят за внимание в момента са в рая. Застрашават здравето на околните, за да бъдат забелязани.
131
0
 
4
 
! Отговори
Тъпо ,Уили ! преди 4 години
До майтап,бе Уили! Гарантирам ти ,че ще има пържоли, от Зоологическите зверове !
130
0
 
5
 
! Отговори
ТРЪМП преди 4 години
До карачанаков ДОНАЛД - 16 МАРТ .....ДЕМОКРАТИТЕ ПОЛИТИЗИРАТ ЕПИДЕМИЯТА .....Светът си е същият, но и.д.иотите наречени ,,демократи ,,все повече им се иска да има две истини - лъжата и измамата .
129
8
 
3
 
! Отговори
майтап,бе Уили! преди 4 години
Струва ми се ,има един много сигурен начин да се накарат хората да спазват карантината и да си стоят в къщи -при това без глоби и никакво насилие!Просто се пускат зверовете от Зоологическите градини да се разхождат на свобода из градовете и се поставя храна на определени места,така че зверовете да имат определен график на движение!Гарантирам Ви ,че няма да има жив човек по улиците!..Е,не искам да кажа че тия които са по улиците ще бъдат изядени!
128
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дават се примери с други държави. Да дам и аз. Тръмп обяви че ще праща чекове на американците(верно там имат по 2,3 пушки в къща), джонсън поема 80% от заплатите. Чакаме новини от брифинга в 5.
127
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В кауфленд дайчман са отворили. Защо?
126
3
 
8
 
! Отговори
До "умниците&qu преди 4 години
Английската статистика сочи много случаи на хора жертви под 50 /30, 40/Последният е на 18 !!!! ХОРА АКО НИЕ НЕ СЕ ПАЗИМ И ГОСПОД НЯМА ДА НИ ПОМОГНЕ/ въпреки, че за сега се старае/Бъдете здрави и пазете останалите
125
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До упсАко ти набутат респратор ще си късметлия. Да видя в Арена Армеец възможност да поставяне на такива? Респираторите са за виповете.
124
2
 
6
 
! Отговори
dp преди 4 години
Нали има вече над 100 установени които не спазват карантината.Ето начин да се компенсират загубите от кризата.100 Х 10000 ЛВ.ГЛОБА ХОП 1МЛН.ЛВ.Който не може да плаща да му мисли.
123
0
 
7
 
! Отговори
Do vsicki deto преди 4 години
Абе хора ако искате да кажете нещо ..ами напишете го на някакъв език- български за предпочитане, ама ако не знаете може и китайски , немски, английски.... Ама тези безсмислици с латински букви си ги четете само вие
122
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Gospodin Marinov zasto ne slagate otchetnite chisla po kartata na bg, kakto v meteo prognozite?!.... :-))))..tova e lesna rabota...:-)))) nali imate i praktikanti na trudovo profesionalno obuchenie?!
121
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
kolko leva globi sabrahte? kade sa, koi gi sabira, koi ste gi harchi, za kakva darjavna narodna polza?!
120
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко алтруисти се оказа че има в тая държава, да се чуди човек защо е на това дередже.
119
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 133 Няма героизъм тука, бе! Просто говорим за истинска карантина, каквато е в Ломбардия- да не можеш да излизаш от вас и като тук - да стоиш на повече от 2 метра на обществено място от човек. Защото да не ставаме като Ломбардия, че не ми се мисли. Ще настане гражданска война.
118
4
 
10
 
! Отговори
упс преди 4 години
Идеята на карантината е да издържим здрави, да опазим родителите и децата си от тая напаст докато намерят лекарство и ваксина. Всеки казва "аз няма да се заразя" и "аз съм железен, ще се излекувам", ама ако му дойде на главата, да го набутат на респиратор, ще запее друга песен. Италианците го даваха айляк, сега страдат. Тук не става въпрос за героизъм, става въпрос да не си изтрепем родителите и до цата. Едно да си замине, всички ще сме виновни, целият героизъм отива по дяволите.
117
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АсенТочно за Италия се поинтересувай, че има починали и на 36-37 години и без други заболявания. Това,че само над 80г хваща отдавна не е точно така. Ама нали всеки си мисли, че на него ще му се размине...Точно ей-такива накрая няй-реват да ги спасяват и даже ше пуснат снимка да им събират пари за изведнъж станалия безценен живот
116
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз кво да направя в случая ! Подскажи ми бе пъпеш
115
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Мярка "бележка&Не е. Поинтересувай се за Франция. Там е атестация. Все си мислите, че само в България таквиз мерки.