Маринов: Всеки ден се увеличават сигналите за неспазвана карантина

Той увери, че бежанци не опитват да преминават границата ни
23 мар 2020 10:58, Нели Христова
169
Маринов: Всеки ден се увеличават сигналите за неспазвана карантина
Снимка: БГНЕС

"Ветото, което наложи президентът, е негово конституционно право. Бях изненадан, по отношение на армията аз държа на това, че тя трябва да бъде използвана в определени ситуации. Армията при всички положения трябва да бъде използвана, в рамките на компетентността, която има" заяви вътрешният министър Младен Маринов пред БНТ.

"Като възможни примери той даде съвместни патрули с полицията, както и да поемат част от обектите за охраняване. Военните биха били на подчинение на МВР, тъй като то отговаря за обществения ред в мирно време", каза Маринов.

По думите му към момента не би следвало да се ползва армията, това може да стане в период, в който се изчерпа ресурсът на МВР. Засега министерството се справя със ситуацията, каза Маринов.

"14-дневната карантина се контролира от МВР, има образувани над 100 досъдебни производства, а наказанията са до 5 години лишаване от свобода и глоба от 10 000 до 50 000 лв. Всеки ден се увеличават сигналите за хора, които не спазват наложена карантина", допълни министърът.

Младен Маринов каза, че трябва време, за да се затегне строгостта при пропускането на контролните пунктове при областните градове, тъй като много от хората е трябвало да се сдобият с необходимата служебна бележка. Сега потокът е по-малък, отколкото в нормална обстановка, каза вътрешният министър.

"Проблемът с бежанците стои на дневен ред, към момента няма данни за сериозни придвижвания, а към нашата граница няма нито един опит за преминаване през изминалото денонощие."

Маринов даде и положителен пример от по-строгите мерки за сигурност през последните дни - отчита се спад на битовата престъпност, като няма нито едно откраднато превозно средство през изминалото денонощие на територията на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
5
 
! Отговори
Оги преди 4 години
До ОХСамо няколко работят и става стълпотворение ...Вместо да отворят повече офиси,те затварят...***-отско!
113
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Киро Гела, кога ще дариш на болницата в която те лекуваха някой лев, цървуляк?Дългия макар да не е заразен дари 100 000 лева. Ти Имаш 1 милиард лева , бе! 10 000 лева поне ще дариш ли?
112
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правете се още малко на фашисти, само накрая да не ви спаси народа от властта с някое бесило, което си е стандартна и популярна практика след "извънредно положение".
111
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 120Абсолютно съгласен. Някои смятат все още, че тях не ги засяга. Все още мислят, че този вирус е само за баби и дядовци, ама в доста страни има млади починали и без да са имали други заболявания. И Италианците се охлякваха малко, ха-дано се размине, но сега положението е страшно. Това ли чакате? Та после рев: ама аз не знаех, че така ще се случи, ех, ако знаехме и т.н. Има още шанс България да мино по-леко от Италия и ще е престъпно да се изпусне.
110
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Болни мозъци са всички привърженици на тези крайни мерки. А точно това което трябва - да следят стриктно дали някой който се е върнал от високо рисков район или пък е заразен си стои наистина в къщи 14 дни - въобще не го следят стриктно. Пиши една декларация, която дори май не ти проверяват дали написания адрес съвпада с някакъв официален документ - и ги пускат по живо по здраво да се качат на местен влак или автобус. и После чакат ако някой съсед се оплаче, че човека излиза - смешници.
109
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брей колко загрижена държава, твърдо е решила да спаси всички.
108
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЦървуле, никой не ти е длъжен да те пази. Ако си такъв психясал хипохондрик се заключвай в банята, увивай се в найлон и не излизай. Аз и сто пъти да си измия днес ръцете, ти като си *** пак ще се заразиш. Който не иска да се заразява, да не излиза, но да не го вменява на другите.
107
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 120 не съм Асен, ама нали вчера бяха 800 умрели в Италия само за денонощието, как става за един ден да скочат даже на 1700, камо ли на 4000?
106
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В дебелите книги пише, че като се включи инстинкта за оцеляване всякакво рационално мислене изчезва(като гледам при много такова липсва по рождение). Няма по ефикасен метод да се предизвика такова състояние от страха. Ама кой да чете...
105
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 110 Писна ми от неуки дървени философи, Асене. Не 1700, ПО 4000- 7000 на ден умират само от вируса в Италия и много от тях не са на 90 години. Не ми пука ако на теб не ти пука за вируса , но СИ ДЛЪЖЕН МОРАЛНО ДА ПАЗИШ ХОРАТА ОКОЛО ТЕБ. А за който няма морал, азиатските държави го показаха - трябва да има закон .
104
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние ли сме виновни че Вируса дойде. Ние които 30 години опъваме каишо. Студуваме гладуваме но си стоим в Родината. Защото чужда държава неможе да ни стане Родина. Но Пуснахте Гъзтарбайтерите да се върнат които от 25 години си живуркат живота по чужбина, и сега когато видяха дебелия се завърнаха да ни донесат проказата. Кой ги пусна тези дето плюеха България и ни се подиграваха че живуркаме с 300 евро на месец а те ги взимали тези 300 евро за два дни. Кой ги пусна да докарат проказата.
103
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иска ми се да ми дават за пример другите държави като се говори за пенсии и заплати
102
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 106Не се притеснявай. От ковид умряха няколко хиляди, а от ешерихия коли само по няколко десетки милиона на година и то без извънредно положение. Важно е да сте покорни и да си стоите вкъщи. А децата... ще си направите нови. Те бездруго ако постоят още малко затворени сред психясали родители, няма да стават за нищо.
101
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 105 Миличка, ти 5 дни не си излизала от вас? А колко смяташ да издържиш така още? Още 5 дни, 10, 20 дни? А можеш ли още 4- 5 месеца когато ще отшуми вируса?
100
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 92Какви мерки за взели другите европейски държави, освен социална дистанция, т.е. затваряне на всички дейности?
99
1
 
5
 
! Отговори
мдааа преди 4 години
До Мярка "бележка&ОХ, ИЗДАВАТ НА УЧИТЕЛИ ДЕКЛАРАЦИИ ЗА ПЪТУВАНЕ ИЗВЪН НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА....
98
1
 
10
 
! Отговори
Киро Брейка преди 4 години
до 108Оная торба вмирисана Каракачанов наредил 500 легла в зала Армеец, ама що не каза как тия легла ако са заети от заразени тия заразени ще се обслужват без апартати?Те 20 апарата нямат на кръст ,бе...какви 500 заразени ще лекуват?
97
1
 
5
 
! Отговори
ОХ преди 4 години
РАЗРЕШЕТЕНА ИЗИ-ПЕЙДА РАБОТЯТ!!!
96
2
 
15
 
! Отговори
Мярка "бележка& преди 4 години
Такава мярка "бележка" няма никъде по света.В другите държави или обявяват карантина и всички по домовете или оставят хората на собствената им съвест и съзнание да се самоконтролират.Мярката "бележка" е български патент и е плод на милиционерското въображение на управляващата хунта.
95
5
 
5
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Май и този път някой им каза,че трябва да се въведе карнатина ,я от Брюксел,я от Вашингтон ...защото се вижда ,че нашите я приеха необмислено и преждевремено и + неграмотно тази карантина .Карантина я приеха при 4 болни и 1 умряла баба на 79 години...за 10 дена 40 пъти се увеличиха заразените.Да ,някои ще кажат ,че ако не бе карантината то заразените щяха да са в пъти повече -но в Италия заразените започнаха драстично да се увеличват именно след въвеждането на карантината .а тя въведена над 1000