Великобритания национализира железопътните превози

Заради COVID-19, национализацията ще е най-малко 6 месеца
23 мар 2020 20:35,
41
Великобритания национализира железопътните превози
Снимка: БГНЕС

Британското правителство национализира железопътните превози в понеделник, като обясни, че прави това, за да гарантира, че те ще продължат да функционират на фона на пандемията от новия коронавирус, предава AFP, цитиран от „Фокус“.

Още по темата

От транспортното министерство на страната уточняват, че суспендират всички договори с частни оператори, поемайки „всички приходи и разходи“ за най-малко 6 месеца.

Броят на влаковете във Великобритания се съкращава в понеделник заради намалелия брой пътници на фона на призива на правителството да се избягват несъществени пътувания, за да се ограничи разпространението на коронавируса.

Правителството актуализира този съвет късно в неделя, предупреждавайки хората да не пътуват до „втори домове, лагери, паркове за каравани“, независимо дали за почивка или за да се изолират.

Мярката се налага заради възникналите спорове дали хората трябва да се събират в селските райони и плажовете, както направиха през почивните дни, пренебрегвайки съветите да се държат на разстояние от другите хора.

Няколко политици призовават премиера Борис Джонсън да наложи по-строги мерки, за да принуди хората да се съобразяват.

Здравният министър Мат Ханкок каза в понеделник, че поведението на някои хора е "много егоистично", предупреждавайки ги да се държат на разстояние два метра.

"Готови сме, ако трябва, да предприемем повече действия", каза той пред радио BBC.

Депутатите на дебат в понеделник предложиха спешно законодателство, за да се даде възможност на полицаите и имиграционните служители да увеличат правомощията си, за да принудят хората да се изолират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те са горди британци, гледат с пренебрежение на някакъв си вирус.Кой е той, че да ги притеснява?Брексит на крака го прекараха, та един вирус ли ще им се опре?
36
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Национализирали жп-то...Гледай ти, не може да бъде!Такива работи стават само в лошия соц и Съветски съюз.Британските добри капиталисти да върнат железниците в ръцете на добрия частен капитал, какви са тези лоши социалистически практики? Къде е хубавият капитализъм? Вие капиталисти ли сте или лукови глави!?
35
8
 
9
 
! Отговори
Шотландски боец преди 4 години
Национализацията на железниците във Великобритания ги направи БДЖ - Британски Държавни Железници. Това доказа, че капитализЪма е недоносче. Да живее социализЪма! Браво, другари британци!
34
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При предишната криза искаха да продадат БДЖ, продадоха софийското летище.Защо при криза не продават, а купуват предприятия?
33
3
 
3
 
! Отговори
Даам преди 4 години
До Хаха . Ти сериозно ли " докторантира"., " нарозовите"!? Неграмотен неудачник. Коментирай статията ,ако имаш какво да кажеш.де . Ха Ха Ха
32
3
 
8
 
! Отговори
До Даам преди 4 години
Като е завършило доктурантира трябва да си наясно, че ще го духана розовите игелизи !
31
6
 
4
 
! Отговори
Даам преди 4 години
До Хаха. Да компетентен съм, детето ми от 10 години е там. Завърши бакалавар, магистър и в момента е със стипендия по докторантура. Така че съм много вещ по темата Британия "БАЦЕ"! Жалък си .
30
2
 
5
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
До 10. Ако си по - добре информиран ще знаеш, че Великобритания не за първи път го прави това. И всеки път е неуспешно и после пак го дават на частници.
29
0
 
7
 
! Отговори
Изнервен преди 4 години
До опа. Стига тъ.пи сравнения. Великобритания не е България.
28
7
 
0
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
До Даам коментар 28Много си компетентен бе баце, кога го измисли това, докато пътуваше към строителния обект, където те чакат 10 палета гипсо-картон за пренасяне ли!?
27
2
 
6
 
! Отговори
30 г. 'преход&# преди 4 години
..... ДЕ ДА МОЖЕШЕ ДА НАЦИОНАЛИЗИРА И НАШИТЕ...... МУХАХАХААААА
26
5
 
13
 
! Отговори
Даам преди 4 години
И какво кото предпазят частните компании.Няма да има кой да пътува в тези влакове. Вчера от ковид 19 почина 18 годишен, а днес жертвите са 54 , общо 335 за дни, а да не говорим за заразените. Тъпите тори слушаха Доминик Къмпинга защото той командва парада,а не тоя клоун БоДжо. Твърде късно! Късмет на всички хора по света.
25
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ОПА!В България енергетиката и златото ги приватизираха. Вдигнаха тока заради ВЕИ на депутати. Банките ги спасява държава ако не са печалба.а БДЖ си е все на загуба и държавата плаща..
24
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДа ама пазарната икономика я ни я набиха в тежка мизерия преди време!Принципите дето прокламират май не важат за тях!!
23
1
 
11
 
! Отговори
ОПА! преди 4 години
Англия - НАЦИОНАЛИЗИРА??Значи при тежки условия - национализацията е решението - е сетете се колко пъти България е в национални катастрофи и да не ни говорят глупости за национализациите!
22
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не пишете глупости, британците национализират железниците за 6месеца.През това време с всички приходи и разходи ще разполага държавата!Направено е за да предпазят от загуби частните компании ,защото нали не вярвате влаковете да са на печалба след призивите да не се пътува!
21
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ чака 12 години инвеститор за АЕЦ Белене .
20
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ точно обратното ще приватизират и веднага отмениха и спекулата, че Радев бил за пазара и щяло да удари бизнеса.
19
5
 
8
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 4 години
Хората мислят за народа,а тук едни независимо от кои партий мислят ,а други им подлизват вода в полза на олигарсите и монопола,което е меко казано грозно в съответствие положението ! Жалко!
18
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко да национализира лукойл,булбанк,софарма,елаците мед,дънди прешъс,пристанищата и щтрабаг.Чак тогава ще гласувам за него.