Олимпийските игри в Токио отменени? Официално решение няма

Игрите могат да се отложат за лятото на 2021 г.
Обновена: 24 мар 2020 08:11 | 24 мар 2020 08:11, Ния Христова
5
Олимпийските игри в Токио отменени? Официално решение няма
Снимка: БГНЕС
По-рано днес члена на МОК Дик Паунд направи изявление, че  Международният олимпийски комитет (МОК) е взел решение Олимпийските игри в Токио тази тодина да бъдат отложени заради пандемията от коронавирус, съобщи Ройтерс, цитиран от БНР.
 
"На основата на информацията, с която разполага МОК, беше взето решение за отлагане", е казал Паунд пред Юс Ес Ей Тудей. "Параметрите за по-нататък не са определени, но игрите няма да започнат на 24 юли, толкова знам", е добавил Паунд.
 
Паунд заявил пред Ройтерс, че най-разумното решение е отлагане на игрите с една година. Това означава, че игрите, планирани за 24 юли - 9 август тази година, вероятно ще бъдат проведени през лятото на 2021 г.
 
Малко по-късно главният секретар на японското правителство Йошихиде Суга заяви, че не е взимано решение за промяна на сроковете за провеждане на Лятната олимпиада в Токио през 2020 година, както и че съобщенията за това не съответсват на действителността, предаде ТАСС. 
Още по темата
 
"Международният олимпийски комитет не ни е информирал за промяна на сроковете за провеждане на игрите", каза той.
 
Днес се очаква да се проведе телефонен разговор между японския премиер Шиндзо Абе и президента на МОК Томас Бах. Двамата ще обсъдят съдбата на игрите като взмат превидситуацията с разпространението на коронавируса. Днес японският вестник Санкей съобщи, че Япония е готова да се съгласи на отлагане с максимум една година.
 
Този понеделник Австралия и Канада обявиха, че няма да участват в Олимпиадата заради рисковете от пандемията. Олимпийският комитет на САЩ също призова за отлагане на игрите, съобщи Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Японците се опъват и не искат да я отменят защо ли те са нация на честа и ги натискат от всякъде
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Със или без решение никой няма да отиде на никакви игри, нито спортисти нито зрители. Ясно е че игри няма да има 100%, сега трябва това да стигне до главите на корумпирания МОК
3
1
 
9
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
За какво палиха олимпийския огън ? Язък.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Направо да се отмени 2020 година и да се започне отново от 2000 - та.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като през 1940.