СЗО предупреждава: Пандемията на COVID-19 се ускорява

Първите 100 000 болни за 67 дни, третите 100 - за 4 дни
24 мар 2020 07:10, Александър Попов
60
СЗО предупреждава: Пандемията на COVID-19 се ускорява
Снимка: БГНЕС
Пандемията от коронавирус се "ускорява", предупреди шефът на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус, тъй като глобалният брой на смъртните случаи продължава да нараства бързо.
 
"Бяха нужни 67 дни от първия докладван случай, за да достигнем първите 100 000, 11 дни за вторите 100 000 и само 4 дни за третите 100 000 случаи", каза той.
Още по темата
Все още е възможно да се преодолее негативната тенденция.
 
"Ние не сме безпомощни свидетели на това. Можем да променим траекторията на тази пандемия", допълни Гебрейесус.
 
Световната здравна организация предупреди и че използването на непроверени лекарства за лечение на COVID-19 без надлежни доказателства за тяхната ефективност може да бъде опасно и да увеличи лъжливите очаквания.
 
"Използването на непроверени лекарства без подходящите доказателства би могло да доведе до лъжлива надежда и дори да причини повече вреда, отколкото полза. Това може и да доведе до недостиг на основни лекарства, необходими за лечение на други заболявания", каза още той по време на виртуален брифинг.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: сзокоронавирусCOVID-19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БАНкоКаква работа, бе капчук...? Мри от глад ,като нямаш спестени пари...
11
11
 
18
 
! Отговори
Евро измет преди 4 години
Ние можем - ние знаем, единни сме, нашите ценности, евросолидарност, да пребoрим лятното часово време заедно, кривите краставици, Русия е виновна, популистите са виновни, ВСВ и и драконианците от седемте мечки са виновни, повече средства, един пазар, бежанците да идват, жълтите жилетки са виновни, криза е, заеми, план Маршал, Тръмп е виновен, руските хакери, земното притегляне и кинетичната енергия, ЦЕРН, НАСА, космическа епопея, Елон Мъск, Лейди Гага, всички на гей-парад, отлитаме на Марс.
10
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво да направят ,като не знаят как да се противопоставят на вирус, който не се проявява при всеки човек и той си разнася заразата напред назад...Единствено може да се опитват да забавят разпространението му с тези мерки. Нищо друго не е възможно.
9
6
 
18
 
! Отговори
Ядосан преди 4 години
Престснете да всявате страх и смут, няма да завършуте добре така както сте я подкарали
8
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
страшно в, защити е близо до нас. Когато има глад, смърт , болести и мор в Африка, за богатия свят е част от графата Мухи.Защо Европа не се паникьоса при ебола или при стерилизиращите "имунизации" за морбили?
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Г-н Пеевски дари средства на болниците
6
12
 
11
 
! Отговори
Сделано в Китае преди 4 години
за първите 100 000 отне 67 дена, щото Китай лъжат за реалният брой и защото още не го бяха изнесли по Света. Междудругото снощи излязоха публикации, че от началото на Епидемията в Китай са Закрити 21 000 000 мобилни телефона и се пита къде са отишли хората - не казвам, че Короната ги отнесла - може би при набалото на Епидемията са избягали от Китай към различни страни по Света - но ето и как се разпространи!
5
4
 
7
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
Българино , ТИ гласува ли за кмет с призива на Цветан Цветанов и Бойко Борисов РАБОТА , РАБОТА , РАБОТА ???!!!
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може и статистиката да не е вярна. Отначало вирусът не е бил познат, как може да бъде броен?
3
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди седмица общия брой беше 235000 ,а в момента са 381000.Ако някой си мисли още ,че това не е страшно, значи изобщо не е в час..
2
4
 
17
 
! Отговори
СЗО са за Затвора преди 4 години
Първо, казаха че не се предава от Човек на Човек, само от Животно на Човек, след това казаха, че е ОК самолетите да си Летят и т.н. Главен Виновен за Ситуацията:https://***/SrZ5fmCтака, че СЗО загубиха репутация за Винаги!
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гебрейесус дава разнопосочни сигнали от началото на епидемията. СЗО не е направила нищо, освен да дава акъл (нищо съществено) и да брои жертвите.Нещо като нашия щаб.