Отмяната на Олимпиадата - най-доброто решение за спортистите

Състезателите не могат да се готвят в момента, а Олимпиадата е върховото място
25 мар 2020 11:12, Ния Христова
3

Олимпиадата в Токио вчера официално беше отложена за догодина. Преди дни Канада и Австралия обявиха, че няма да изпратят спортистите си, ако тя бъде проведена това лято. 
 
"Така както се развиваха нещата и както отказаха Канада и Австралия да участват, мисля че съвсем закономерно беше да вземат това решение Олимпийският комитет и организаторите на Олимпийските игри. Това е най-доброто решение и за спортистите, защото знаем, че те не могат да се готвят в момента както трябва, а Олимпиадата е върховото място, където трябва да покажат своите най-добри постижения", посочи вицепрезидентът на Българския олимпийски комитет (БОК) Йорданка Благоева в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Тя каза, че решението за отмяна е съгласувано с всички национални олимпийски комитети. 
 
Благоева, която е световен рекордьор и олимпийски медалист от 1972 и 1976 г., смята, че е нормално да очакваме загуба на средства заради отмяната на Олимпиадата.
 
"Тепърва ще се направят разчетите, защото все пак ние чакаме още много квоти", допълни тя.
 
"Достатъчно са компетентни и Олимпийският комитет и Министерството на спорта, за да могат да решат тези проблеми", смята вицепрезидентът на БОК.
 
"Много е важно мотивацията. Много спортисти в неизвестността бяха загубили своята мотивация. Когато вече има някакво решение, това отново ще ги мотивира да пренасочат подготовката си. Да - тежко е. Подготовката за една Олимпиада не е 1 година, тя е 4, за младите спортисти 8 години. Много тежко ще го понесат всички", коментира Благоева психическото състояние на спортистите в момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тази "древногръцка"измишльотина,която генерира огромна корупция оставяйки след себе си само разруха,унищожена околна среда и дългове трябва да бъде спряна по принцип.десетки милиарди хвърлени за един месец максимум блясък и спортни спектакли и след това всичко отива в "коша за ***"
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако питате мен,олимпиадата въобще трябва да се забрани.отдавна е ясно,че мок е развъдник на корупция...а олимпийските градове вместо реклама и подобрена инфраструктура получават милиарди дългове.пример:монреал 1976 г.най-големият канадски град още изплаща дълговете на олимпийската авантюра преди 44 години.атина 2004 г.-съоръженията буренясват,а хотелите за настаняване на спртисти се рушат и събират прахоляка и паяжините!
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-доброто друг път! Цели се хората да се зомбират до краен предел, да се паникьосат, за да се оправдае изкуствено създаваната икономическа криза и репресивните мерки на диктатори!