Психолог: Хората да не гледат постоянно новини, свързани с COVID-19

Според Наталия Николова е добре да наблюдаваме за промени в общуването
25 мар 2020 10:44, Ния Христова
27

В момент на извънредно положение, което е ново за всички нас, е възможно човек да изпитва страх от предстоящото, дискомфорт по време на изолацията, притеснение за близките си хора.
 
"Соник старт, която предлага дистанционната форма на психологическо консултиране, е социална организация повече от 10 години. Хората могат да се обръщат към нас освен със страховете, които биха искали да споделят, така и чисто емоционални затруднения в момента", посочи психологът от центъра за обществено подпомагане в Левски - Наталия Николова в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Тя отбеляза, че в случай, че хората забележат промени в ежедневието си, нарушения в съня си, силно притеснени са и са напрегнати - добре е да потърсят психологическа подкрепа.
 
"Достатъчно е през деня да не се гледат постоянно новини, свързани със заболяването. Ако хората преценят, че това ги натоварва, просто да не го правят", обясни психологът.
 
"А се наблюдава как се отнасяме с околните. Дали общуваме по типичния за нас начин до момента или просто сме тихи, не желаем да общуваме", посочи Николова. Според нея затварянето в себе си е най-честата индикация, че е добре да потърсим психолог.
 
"Сайтът на Соник стар е sonikstart.eu. Там са контактите на всички центрове в страната", уточни тя за хората, които смятат, че имат нужда и се интересуват къде могат да намерят контакт за консултация.
 
Консултациите са напълно безплатни. 
 
"Най-често хората се притесняват чисто времево - докога ще продължи, какво да правят, ако продължи дълго, как могат да излизат навън", добави Николова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари