Мачът Аталанта - Валенсия ли донесе коронавируса в Бергамо?

Според кмета на града заразата тръгнала от болница в Алцано
26 мар 2020 10:36, Анисия Иванова
13

Може ли един футболен мач да е в основата на скоростното разпространение на заразата от COVID-19 в Италия? 3500 са жертвите в Бергамо – града, който понесе най-тежкия удар от пандемията. Според част от жителите му – причината е футболен мач в Милано, който събра място над 40 000 души.

Датата е 19 февруари, стадион "Арена Джузепе Меаца" в Милано, мач от осминафиналите на Шампионска лига. Двубоят е между италианския "Аталанта" и испанския "Валенсия". Именно за срещата над 40 000 фенове на Аталанта пътуват до Милано, за да гледат мача.

На стадиона има и 2000 привърженици на противниковия отбор, а метрото е претъпкано с хора. Според експерти именно тази среща може да се окаже нулевата, откъдето тръгва заразата. Според статистиката дни след футболната среща е регистриран първият случай на заразен с COVID-19  в Бергамо. Седмица след Шампионската лига броят на заболелите достига 117.

Кметът на Бергамо изрази съмнения, че това може да е причината за разпространението на смъртоносната зараза на Ботуша, разказва Bulgaria ON AIR.

"През тази вечер имаше 40 000 жители на Бергамо, които отидоха, групи, в бара и е ясно, че онази вечер имаше възможност за силно разпространение на вируса, но аз не мисля, че това наистина беше отправна точка на всичко.  Според мен искрата се е случила в болница в Алцано. Един ден пациент пристигна с пневмония, която за съжаление я беше хванал на друго място. И този пациент остава в контакт с други пациенти, които след това заразиха лекари, медицински сестри и именно там се роди огнището. Това ми се струва най-достоверното обяснение на проблема, възникнал в Бергамо", смята кметът на Бергамо Джорджо Гори.

На 10 март “Валенсия” и “Аталанта” изиграха реванша в испанския град, но без публика и журналисти. И във “Валенсия” започнаха случаите на коронавирус. 6 дни по-късно от испанския отбор обявиха, че 35% от футболистите и всички длъжностни лица около тях вече са с положителни проби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
китайското корни идва кът цунами
9
0
 
10
 
! Отговори
Kiko преди 4 години
Сега футбола е една лудост ... Всеки ден хиляди мачове,футболистите са станали като роботи...Пари пари пари .Не става така.Едно време имаше наслада.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбира се ,че футболните мачове в Италия разпространиха заразата!10дена преди този мач пък беше дербито на Милано пред75хил.зрители!Грандовете на Италия са предимно на север,Интер,Милан,Ювентус +други отбори!
7
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 5И 20% "полезна" помощ пак е помощ. За нас и толкова няма да има, нито от Китай, нито от Италия, нито от ЕС.
6
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американският коронавирус, който американците пуснаха в Китай, после са го пуснали и в Италия и Испания.
5
10
 
12
 
! Отговори
Комунист-Ленинец преди 4 години
Милите американушки...мислеха че ще ударят Китай с вируса...само дето забравиха че Китай се управлява от Компартия....сега лавината се връща..с тяхния вирус по техните глави...
4
1
 
8
 
! Отговори
Мачът преди 4 години
донесе вируса в Испания. Ръпите италианци оше тогава трябваше да затворят стадионитеа!!!
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е повече от ясно за всички, над 30000 човека от Бегамо отидоха до Милано за мача повреме на пламнал вирус преди няколко дена !
2
5
 
21
 
! Отговори
Фенъ преди 4 години
Крайно време беше да се спре така наречения футбол и спорт. Всичко уредено, нагласено, заложено............... Не може некъв дето не може да пише да взима милиони. Камо ли ***........
1
18
 
6
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Какъв този коронавирус за пръв път го чувам.Може би имате предяид Китайският вирус?!