75 са вече смъртните случаи от COVID-19 в Турция

Сред заболелите има и медицински служители
27 мар 2020 08:55, Ния Христова
24
75 са вече смъртните случаи от COVID-19 в Турция
Снимка: БГНЕС
Броят на смъртните случаи вследствие на коронавируса в Турция достигна 75. В югоизточната ни съседка болните вече са 3629 души. За последните 24 часа са били потвърдени 1196 нови случая от направени почти 7300 теста, предаде БНР. 
 
Фатален изход е имало вчера за 16 пациенти, съобщи здравният министър Фахреттин Коджа. Това е най-високият брой смъртни случаи от коронавируса за едно денонощие в Турция до момента. Ден по-рано общият брой на починалите беше 59 души. Турски медии съобщават, че сред заболелите има и медицински персонал.
 
От днес турските авиолинии прекратяват да извършват международни полети до всички дестинации, с изключение на 5 града - Адис-Абеба в Етиопия, Вашингтон и Ню Йорк, Москва и Хонгконг. 85% от самолетите на компанията не летят понастоящем.
 
През целия пролетен семестър в университетите занятията ще се провеждат дистанционно, съобщи председателят на Съвета по висше образование проф. Йекта Сарач. Изпитите за прием във висшите училища бяха отложени за 25-26 юни. Ваканцията на учениците ще продължи до 30 април. Отложени бяха и изпитите за постъпване в средните училища. 
 
В големите градове като Анкара, Истанбул и Измир хората като цяло спазват самоизолацията, но проблеми в това отношение има в Източен и Югоизточен Анадол, заяви вътрешният министър Сюлейман Сойлу. Той подчерта, че силите за сигурност продължават действията си срещу профили в социалните мрежи, които всяват паника или разпространяват фалшиви новини във връзка с епидемията. Поне 410 души са били задържани по такива обвинения, съобщи той в сряда. Ползването на обществения транспорт в 15 големи турски града е намаляло с около 80%.
 
Резултатите от анкета по поръчка на икономическия вестник "Дюния" показват, че при турците най-голям е страхът от загуба на работата, което надминава дори и опасенията от коронавируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
3
 
! Отговори
Едно към едно преди 4 години
Там ходжите ги баламосват, че Аллах ще ги пази, стига да се молят усърдно! Нашите попове правят същото! Разликата е втова, че турците повече вярват от нас.
16
5
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
На турците кюрдите им създават проблем,като не спазват карантината,а тука пък ромите.Много малко умрели в 83 милиона Турция, защото в Европа толкова умират на минута.
15
12
 
4
 
! Отговори
Втора легия преди 4 години
Нищо добро от анадола така е от векове .!.
14
3
 
12
 
! Отговори
Сатирс преди 4 години
7300 теста са направили за едно денонощие. Нашите направиха 7000 теста за 20 дни.
13
0
 
0
 
! Отговори
До 12 преди 4 години
Когато числата говорят, умниците е редно да мълчат.Така е, не е така е разговор за безделници. Отивам да свърша нещо полезно.
12
0
 
2
 
! Отговори
До 13 преди 4 години
Масово хората правят много неумности.На мои роднини също не помогна особенно. Но обща статистика за това няма.
11
4
 
14
 
! Отговори
ЕЕМ преди 4 години
Понеже им е много зле здравеопазването масово Българи отиват да се лекуват там.
10
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не да 75, а поне 7500.
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
zarazate e nay ve4e v yugoiztoka kadeto sa predimno kyurdi koito ne spazvat pravila.Po golemite gradove ulicite sa prazni i vseki vnimava
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано сега стане ясно, колко на временни и точни са мерките на щаба.Отделно и качествата на нацията ни.
7
3
 
9
 
! Отговори
vlady преди 4 години
За съжаление турците не могат да подават жалби до новоизбрания Цариградски патриарх архиепископ Сахак Машалян - още от малкото арменско освобождение 1894г. жалбите им не се приемат от компетентната институция.
6
3
 
13
 
! Отговори
WBA преди 4 години
Снощи говорих с приятели които живеят в малък град (около 100 000 жители) , които казаха ,че много малко хора там спазват карантината. Само в Анкара и Истанбул спазвали. Събират се на групи и хич не им дреме. Масово са без маски и ръкавици. Също така, Ердоган никакъв го няма по телевизията, последният път изглеждал като грохнал старец.
5
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е то навсякъде страхът от загуба на работата е много по-голям от колкото от коронавирус.. Решиш ли да се изследваш веднага ще цъфнеш положителен и като ти затворят фирмата заради това, ще последва шут от ръководството...
4
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, нали турчетата се тупаха по гърците, че Турция е незасегната и нямало Коронавирус в Турция, само в Европа имало. И сега какво? 3000 заболели и 76 загинали. В Германия има 50 000 заболели и 200 загинали. Ердоган се тупаше по гърдите, но сега не може да спре Коронавируса и турчетата *** като мухи. Явно Турското здравеопазване е много зле. На турците само устата им е голяма...
3
16
 
19
 
! Отговори
Много преди 4 години
хора дето са ходили само до Истанбул, Измир или Айвалък си мислят, че цяла Турция е така. Навътре в азиатската част е страшно!
2
17
 
15
 
! Отговори
акъл преди 4 години
Нали се турчетата се биха в гърдите колко са незасегнати и колко гадна е европа, че я застигало това заради мерките срещу Турция. Сега плащат скъпо за самохвалбите.
1
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак кюрдите им създават проблеми...