COVID-19 - възможно ли е да е биологично оръжие?

Документален филм от 2015 разтърси Италия
Обновена: 27 мар 2020 08:22 | 27 мар 2020 08:20, Петя Славова
55

 Възможно ли е Ковид-19 да е създаден в лаборатория като биологично оръжие?  Въпросът разтърси Италия, след като държавният канал Rai 3 излъчи документален филм от 2015 г.

Китайски изследователи създават белодробен супервирус, като изолират молекули от прилепи и мишки. Целта е изцяло изследователска.

Това е в общи линии сюжетът на документалния филм, излъчен по един от каналите на италианската обществена телевизия Rai на 16 ноември, 2015 г.  Във филма учените комбинират протеин от прилепи с вирус от мишки, който причинява остър респираторен синдром.

Още по темата

Експериментът не напуска лабораторията, но предизвиква тревога. Мнозина си задават въпроса – а, ако случайно или нарочно някой изпусне вируса от контрол? И правят аналогии с Ковид-19.

Учените все пак не бързат със заключенията.

"Голяма глупост е, че вирусът идва от лабораторен експеримент. Извършените анализи ясно показват, че вирусът не е създаден в лаборатория", твърди вирусологът Роберто Буриони, цитиран от Bulgaria ON AIR.

В първото десетилетие на новото хилядолетие САЩ спират да финансират изследвания на острия респираторен синдром, но в Китай продължават.

Според някои анализатори идва момент, в който китайските изследователи губят контрол върху вируса.

Хипотезата твърди, че учени от китайския град Ухан вероятно са го използвали като биооръжие. Това засилва спекулациите, че от същия супервирус тръгва и настоящата пандемия, която вече погуби хиляди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такава приемаме,че вирусът е дело на "човек" Кой има полза от неговото създаване? Китай-фабриката на света,която може да Съществува само когато произвежда и продава своите стоки? САЩ-Империя която се бори със всички сили и средства да запази своето Господство? Руся-Колос на глинени крака,живеещ със спомена за отминало Величие? Всички Останали-които,нито имат Технически Възможности,нито имат някаква полза от създаването на тая Гад?
53
4
 
0
 
! Отговори
Бау преди 4 години
С конспиратори не се спори... Все пак те не вярват на новини! Те вярват на други конспиратори живеещи в мазета ... Не ви е лесно, ей :D
52
1
 
5
 
! Отговори
Правилния въпрос е: преди 4 години
COVID-19 - възможно ли е да НЕ е биологично оръжие?разликата е една сричка - но съществена
51
2
 
2
 
! Отговори
Мяу преди 4 години
До Бау а.. кои лаборатории и по какви критерии за "естествен"/"изкуствен"Конводителите обаче...
50
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Работа на американските служби. Те така си бутнаха и кулите за да започнат война в БИ и да ограбват петрола на хората.
49
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен 2. преди 4 години
Съмненията са напълно основателни,но няма как истината да излезе на светло,защото това би довело до трета световна война.. така мисля.
48
8
 
3
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Няколко теста в различни лаборатории доказаха, че не е изкуствено създаден. Конспираторите обаче ...
47
6
 
1
 
! Отговори
Апокалипсис сега преди 4 години
Първия вирус съдейки под микро надписите "made in USA" е американски. Втория щам съдейки по правописните грешки е китайски -те всичко прекопират така.Русия обикновено довършва нещата - последиата най-най версия, 100% ще е тяхна!
46
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
100% китайците са го създали ,ако е изкуствен. Как пък там изведнъж секна тая епидемия? Да обясни някой умник?Жертват 4000 китайци( капка в морето) и прецакват целия останал Свят. То е очевадно. Трябва да е човек, като кон с капаци за да не го вижда...
45
2
 
4
 
! Отговори
Крадеца вика... преди 4 години
2007 - Китайски учени изказват предположение2015-американските учени си правят експериментипотъсете статията"A SARS-like cluster of circulating bat coronaviruses shows potential for human emergence"научна е, но ще ви стане ясно.
44
0
 
16
 
! Отговори
Някой преди 4 години
Който и да е създал вируса, не е мислил най-важното-като се скъса само една халка от веригата , цялата верига се къса! Лакомията не е добър съветник!
43
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбирам само едно, защо руските еничари в бг са като матросовци пред картечница и влачат от 9 баира вода в пробити кофи да защитават незащитимото по никой закон- морален или кодифициран от която и да е държава на този свят чудовищното по размерите си престъпление на Китай? Това не е нормално, това е съучастие в смъртта на десетки хиляди в Европа и Америка! Бог ще ви накаже!
42
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гениално да стартираш огнището на заразата в собствения си двор... На кого ги разправяте тия?
41
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само САЩ са способни на това.
40
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американският коронавирус като бумеранг се върна при създателите си.
39
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ИСТИНСКОТО ИМЕ НА КОРОНАСПИНА Е КИТАЙСКА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ ККП!!!!!ЛАБОРАТОРИЯТА Е В САМИЯ ГРАД УХАН, БИОЗАРАЗАТА ТРЪГНА ПО СВЕТА ОТ ТАМ, КОМУНИСТИТЕ Я КРИХА ОТ ЖЕРТВИТЕ ЦЕЛИЯ ЯНУАРИ- ПРОВЕРЕТЕ КИТАЙСКИТЕ ЛЪЖИ ДО ЗАРАЗЯВАНЕТО НА ИТАЛИЯ И ИСПАНИЯ! ТАКОВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ НЕ Е ИЗВЪРШВАЛ НИКОЙ ДО СЕГА, И ВСИЧКО САМО ЗАРАДИ ТОВА ЧЕ НИКОГА КИТАЙ НЯМА ДА Е ДОРИ СРЕД ПЪРВИТЕ 7 ИКОНОМИКИ И ДЪРЖАВИ НА ТОЗИ СВЯТ!
38
2
 
15
 
! Отговори
кауня от Аскиу преди 4 години
Много странно бе клякането на Китай пред Тръмп за митата. Повечето специалисти казаха че Китай ще нанесе тежък нереципрочен ответен удър. Факти: 330 милионна Америка има повече заразени от 1.4милиарден Китай. Скока на безработните тази седмица е 1000%!!! Да 3 милиона при 300000 нормално. Основните съюзници на САЩ са в агония. А китайските слабо засегнати. Чували ли сте за номера на китайката?
37
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече и на децата им стана ясно, че това е изкуствено разработен вирус от САЩ и че цялата тази пандемия е внимателно дирижирана. Само тези, които гледат новините по телевизията са на друго мнение!
36
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Global Research припомни, че през август миналата година в САЩ премина вълна от пневмония. Няколко случая на заболяване са били фатални. Тогава лекар от Тайван предупреди, че причината за пневмонията може да е коронавирус, но не обърнаха внимание на думите му. И точно преди избухването на епидемията в Съединените щати, военната биолаборатория във Форт Детрик беше затворена. Тя експериментира с такива опасни микроби и токсини като вирусите на ебола, едра шарка, антракс, чума, а също с рицинова отрова. Изследва епидемиологични огнища, изпълнява проекти за държавни агенции, университети и фармаце
35
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На 18 октомври 2019 г., няколко седмици преди съобщенията за първите случаи в Китай, Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, университетът Джонс Хопкинс и Световният икономически форум организираха събитие в Ню Йорк за политици, длъжностни лица, ръководители и медицински експерти, симулиращо огнище на коронавирус. Както се съобщава от университета Джон Хопкинс, събитието е симулирало ситуация, при която 65 милиона души умират в рамките на 18 месеца.