Руснаци с имоти у нас бягат от България, скъпо им е

Плашат ги сметките за ток, за здраве, предстоящото влизане в ERM ІІ
132
Руснаци с имоти у нас бягат от България, скъпо им е
Снимка: БГНЕС

Руснаците, които имат апартаменти в България, бягат от страната ни. След затварянето на летищата в родината им, те наблягат основно на влаковете и личните автомобили, за да се приберат по основните си домове. Причината е в паниката от коронавируса, предаде "24 часа".

По традиция руските пенсионери, които имат апартаменти по Черноморието, идват след 20-ти март. Те обикновено стоят до края на ноември и се прибират в Русия заради централното парно отопление. В България през зимата сме обречени на студ и непосилни сметки за ток, казва Таня Иванова от Мурманск.

Елина Каровина от Москва обаче вижда проблема другаде. "При нас все още здравеопазването е безплатно, докато в България се заплаща за всяка медицинска услуга. Руснаците трябва да се разделят със солидни пари за здраве, особено ако нямат постоянно местожителство", казва тя.

Гражданите на Русия, които вече имат 5-6-годишен стаж у нас със свои жилища, в момента се мъчат да продадат на сънародници, за които България е все още непозната и привлекателна. "Старите кучета" се страхуват и от влизането ни в чакалнята на еврозоната, което ще направи живота за тях по-скъп.

Руснаците вече търсят апартаменти по руското Черноморие, около Анапа, където тепърва започва строителство на жилищни комплекси.

Според препатилите от години московци, у нас качеството на строителството е като за кокошкарници, докато предприемачите на новите блокове около Новоросийск и в Крим предлагат проектносметна документация с описание на всяка арматура.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
4
 
3
 
! Отговори
Касандра преди 4 години
Че то българите избягаха от собствената държава , та руснаците .ли няба да избягат. Скоро ще останат само ***. Това го пише в доклада на ЦРУ за развитието на България до 2050 г.
99
4
 
12
 
! Отговори
Ррр преди 4 години
Да се махат колкото може по скоро монголските диваци от московията. Невъзпитани, нахални *** са главно тея дето идват тук за съжаление. Живеят с убеждението, че сме им длъжни с нещо, включително да им говорим на руски... а и не плащает, а иначе с претенции за апартаменти в затворени комплекси с екстри. Простаци си имаме достатъчно, не трябват и руските.
98
2
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Че мамо повече на англиската мам прилича Със 500 думи преводач ставаш.Купувай за там си.И чети история.
97
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те бьлгарите избягаха та камо ли руснаците.
96
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 93Наглите местни генерират 10 милиарда на сезон. А ти селскияяя бек генериращ само кафява слуз :) Да живеят хората по морето и без София се развиха и се оправят. Без тях това лято, ще хапнете дървото като се опразни бюджета. Щото такива приказливи, като тоя долу пари невадят само лаят.
95
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво. Да се прибират по родните си степи. Без това пари за нищо не дават.
94
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе какви са тези,на които бедна България им е скъпа?Или те са толкова скъсани?
93
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бягат,че ми писна от руски капризи!Имат земя бол в Русия, да си заминават в райския Е*анариум,както сами го определят. Намерили кусур в България,а не виждат 1/6 от земното торище...
92
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като не си знаем интереса ще чакаме на краварите ,руски градове има в Тайван Индия цели квартали в Турция където им е по хубаво ,тук идват защото сме им близки ,славяни който не е обикалял да не пише глупости
91
12
 
15
 
! Отговори
Русофил преди 4 години
Досвидание друзья!
90
8
 
22
 
! Отговори
В Русия съм преди 4 години
Явно авторката не е била в Русия кокошкарниците са там и като се има в предвид камушките по Крим и нивото ру.кухня просто трагедия, прав и път.
89
11
 
36
 
! Отговори
Fil преди 4 години
И още нещо - нашето презастроено с архитектурен кич черноморие не може да привлече човек с нормално развита естетика. Естествени клиенти за него са хора от подобна среда - от спалните райони на СССР. Не злорадствайте ако те си отидат, защото не знаете кой ще дойде на тяхно място. Гарантирано, няма да са европейци.
88
35
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Махайте се от България миризливи москвичи! Тук не сте добре дошли, а точно обратното, айде обратно откъдето сте изпълзяли!
87
28
 
25
 
! Отговори
Тиква преди 4 години
Много Руснаци разбраха, че ми сме предателското племе, днес с нацистите утре със хамериканците, продажни сме и подли, това е Истината, погледнете кой ни управлява?криминални марионетки, мнение и решения Нямат и няма да имат,
86
19
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оффф чакам ги да се разкарат че от 20 апартамента при нас са 16 руски. А съм хвърлил око на този на последния етаж , от 3 години го ровя да ми го продава и без това ги гледам че нямат пари тези рушнаци. Продали си имотите в русия взели 200к долара и смятат в България цял живот да изкарат
85
14
 
41
 
! Отговори
Fil преди 4 години
Каквото и да си баем, русофили-русофоби, статията е вярна. 1) Зимата е изтезание за хора с под средния доход у нас. 2)Строителството ни е евтино и калпаво - стени дебели един блок и тонове гипсокартон и стиропор, евтини инсталации. 3)Здравеопазването е скъпо и много скъпо, ако търсим качествено. И вече не сме евтина страна за живот. Не руснаците са ни виновни.
84
12
 
23
 
! Отговори
Винаги преди 4 години
съм се чудел защо руснаците купуват имоти в България при тази балканска дивотия и шoпска ксенофобия. Много от тях си мислят, че по нашето Черноморие растат палми и скачат маймуни - все пак сме по на юг от Сочи и Батуми, където има субтропична растителност. Другите с в плен на заблуждението, че българите се отнасят към тях, както те към нас. Трети са просто богати глynаци.
83
25
 
30
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
това е чудесна новина.Нека всички дружно им кажем - дойдохте, видяхме ви, изпращаме ви и никога, ама никога повече не се връщайте. От как още от 10 ти век на българската земя стъпва руснак, бял ден не сме видяли. Аре - чемодан, вогзал - Масква.
82
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от всякъде почват да се изнасят, рублата падна, лихвите към руските банки надхвърлиха 15 % и, кризата ще е доста силна и тези които нямат спестявания гледат панически да се освободят от имотите, тенденцията е навсякъде не само у нас и в Гърция и в Турция и в Кипър и Испания, при нас в момента сделките с недвижими имоти са спряни, което до някъде е добре, но след това ще има най-малко 30 % спад в цените
81
11
 
36
 
! Отговори
One преди 4 години
Довиждане, довиждане. Не се връщайте. тази година се надявам сезона съвсем да е умрял на морето, пада им се на наглите местни.