Руснаци с имоти у нас бягат от България, скъпо им е

Плашат ги сметките за ток, за здраве, предстоящото влизане в ERM ІІ
132
Руснаци с имоти у нас бягат от България, скъпо им е
Снимка: БГНЕС

Руснаците, които имат апартаменти в България, бягат от страната ни. След затварянето на летищата в родината им, те наблягат основно на влаковете и личните автомобили, за да се приберат по основните си домове. Причината е в паниката от коронавируса, предаде "24 часа".

По традиция руските пенсионери, които имат апартаменти по Черноморието, идват след 20-ти март. Те обикновено стоят до края на ноември и се прибират в Русия заради централното парно отопление. В България през зимата сме обречени на студ и непосилни сметки за ток, казва Таня Иванова от Мурманск.

Елина Каровина от Москва обаче вижда проблема другаде. "При нас все още здравеопазването е безплатно, докато в България се заплаща за всяка медицинска услуга. Руснаците трябва да се разделят със солидни пари за здраве, особено ако нямат постоянно местожителство", казва тя.

Гражданите на Русия, които вече имат 5-6-годишен стаж у нас със свои жилища, в момента се мъчат да продадат на сънародници, за които България е все още непозната и привлекателна. "Старите кучета" се страхуват и от влизането ни в чакалнята на еврозоната, което ще направи живота за тях по-скъп.

Руснаците вече търсят апартаменти по руското Черноморие, около Анапа, където тепърва започва строителство на жилищни комплекси.

Според препатилите от години московци, у нас качеството на строителството е като за кокошкарници, докато предприемачите на новите блокове около Новоросийск и в Крим предлагат проектносметна документация с описание на всяка арматура.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро няма да видим ERM, не ви ли стана ясно това.
59
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЕзиковедАз исках да си купя апартамент в Одрин, даже намерих такъв за 20 хиляди евро, но се оказа че за българи е забраннено да купуват имоти толкова близо до българската граница.
58
9
 
17
 
! Отговори
уточнение преди 4 години
Руснаците масово отиват в Турция и Гърция ,въпреки войната,бежанците и Ердоган.Масово.Никой в БГ-то не говори за този проблем.Всъщност у нас и говоренето е забранено.Мисирките са нахранени и сега само писукат в прослава на Бою Тиквенски.
57
7
 
15
 
! Отговори
ОТЛИЧНО преди 4 години
Най-после ! А като влезем в ирм-2 очаквам най-после това да се случи и с всички останали руски инвестиции ! ! ! Надявам се на най-строгия контрол в това отношение от европейския съюз . Никога вече руски инвестиции у нас !
56
4
 
19
 
! Отговори
.!. преди 4 години
Значи не че харесвам руснаците, но за едно са прави! Качеството на БГ модерно строителство правено от "стоителите" и "предпиемачите" в БГ (последните две да се четат като измамниците и лъжчите) е мнооооого зле! По това спор няма! За строителството не само се пести там се и ***! Арматура, бетон, ВИК, Ел инсталация, покриви! Абе от всичко се маха и краде и лъже! За квадратите да не говорим! В последните 30г метъра вече е към 35-40см, но пък те обеждават че е 190-200 санта даже! Та така!
55
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде ,чао отивайте си в Путиновия рай и да се не връщате!
54
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скъсаняци не ни трябват. То след пускането на печатниците и тоя нисък петрол рублата ще се срине още повече и тия ептен ще го закинат. Да си ходят на безплатното. Само се чудя ся ти дето ни обясняваха колко били богати самоварите къде са???
53
2
 
14
 
! Отговори
ГЕРБостройков преди 4 години
Страшни времена идат за строителите!Как бе до сега:Клиента плаща част от имота под масата.Строителя плаща на Партията част от разрешителни и за да наруши устройствения план под масата.Бетеон,бетон,тук таме пясък,дръвче и земя.Строителната Мафия,в лакомията си,взима кредити и ги обръща в нови строежи(тук там с добро качество).4-5 годишната спирала се къса и 200-300 хиляди строители(циг.-арматурист(: ) остават на улицата.А в ония "комплекси" и руснак не стъпва вече!Град Припят!Венсеремос!
52
4
 
9
 
! Отговори
справедлив преди 4 години
А уж цялата герберска шайка ни обясняваше колко е хубаво в БГ.Е хубаво е ,но само за герберската върхушка за която са всички привилегии , а и закон не ги лови.За 11г няма нито един осъден гербераст.Факт.А в партията на пожарникаря всички до един са крадци и измамници.
51
2
 
17
 
! Отговори
гларус небесен преди 4 години
Знаете ли какво става когато 200000 имота се обявят за продан. А още 1000 хотела. А те са ипотекирани в български банки. А 50% безработица в бургаска и варненска област? СЕГА ТАМ СКОРО И В ДРУГИ ГРАДОВЕ!НАЗАД КЪМ ПРИРОДАТА -НА СЕЛО!
50
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Заслужава си да вдигнем още цените, за да помогнем на руските навлеци по-бързо да се изнесат от България."-----------------------------Чуйте го 42! За такива "високоинтелигентни и гениални" малолетни индивиди, руснаците са измислили специална пословица, която гласи "На зло маме, отморожу уши".
49
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Блатная капитулира, но е хубаво да се изчака още месец когато цените на нефта рухнат под 15 долара, тогава ще се продават имоти по морето за жълти стотинки.
48
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бе те отдавна си бягат, рублата е тотално срината, тук не ги обичат отдавна, защото се държат надменно, сякаш страната е тяхна. Абе едни и същи са си по целия свят, не само тук. Питайте тайландците, примерно, дали нямат същите проблеми като тук. Нищо ново под слънцето. Скоро ще им приватизираме апартаментите за неплащане на данъци и поддръжки, така стоят нещата. С най-топли и приятелски чувства към братята, нищо лично...
47
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
39, на север в Китай е студено през зимата, хората карат без парно, но намират студа за здравословен и децата не боледуват. Виж канала на Доната Собакинова в тубата.
46
10
 
13
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
Руснаците масово купуват имоти в Турция, за това напускат. За разликата между България и Турция няма да пиша подробно. Който е ходил на почивка, знае.
45
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е добра новина, това е ПРЕКРАСНА новина!
44
6
 
17
 
! Отговори
One преди 4 години
Преди понеже знам руски се забавлявах с рускинчетата. Сега жената и до плажа не ми дава сам да ходя... Нека се махат на мене пари не ми носят от това, че са тука, не се забавлявам вече с рускинчета и само ме дразнят колко са нагли иначе. Така че довиждане и да не се връщат.
43
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки русофил да поеме разходите поне на двама руснака в България за да има и в бъдеще нашите русофили на кого да слугуват.
42
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добра новина. Руснаците да се махат !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
41
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП да се погрижи за социално слабите руснаци и да им осигури пари и удобства за живеене в България. Такава е директивата от Масква.