Задава се недостиг на презервативи в света заради COVID-19

Най-големият производител трябваше да спре производство
27 мар 2020 22:22, Елка Василева
19
Задава се недостиг на презервативи в света заради COVID-19

Очертава се глобален недостиг на презервативи. Това заявиха в петък от най-големия световен производител, който трябваше да спре производство след наложената блокада заради коронавируса.

Малайзийската компания Karex Berhad прави един на всеки пет презерватива в световен мащаб. През последните 10 дни обаче тя не е произвела нито един презерватив в трите си фабрики в Малайзия поради блокада, наложено от местното правителство, за да спре разпространението на вируса, предаде агенция Ройтерс.

Това вече представлява недостиг от 100 милиона презерватива, които обикновено се продават на международно ниво от марки като Durex, доставяни на държавни здравни системи, включително на британската NHS, или разпространявани чрез програми за помощи като Фонда на ООН за населението.

"Ще видим глобален недостиг на презервативи навсякъде, което ще бъде страшно", каза пред Ройтерс изпълнителният директор на Karex Го Миа Киат и допълни: "Притеснявам се, че за много хуманитарни програми в Африка недостигът няма да бъде само две седмици или месец. Този недостиг може да продължи с месеци".

Малайзия е най-засегнатата страна от Югоизточна Азия с 2 161 коронавирусни инфекции и 26 смъртни случая. Предвижда се наложената блокада да остане в сила най-малко до 14 април.

Другите големи държави, които произвеждат презервативи, са Китай, където възникна епидемията от коронавирус и доведе до затваряне на редица фабрики, както и Индия и Тайланд, в които тепърва набира скорост заразата от коронавирус, припомня БТА.

Производителите на други ключови стоки като медицински ръкавици също се сблъскват с подобни проблеми при техните операции в Малайзия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Министъра на икономиката да проведе среща с ДИП"Зебра" Курило, там произвеждат за многократна употреба от рециклирани велосипедни гуми!
9
1
 
2
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
Трагедия, еми ко праим сега?
8
3
 
14
 
! Отговори
SS преди 4 години
Да знам да се запася с кондоми,че сме в самоизолация горе-долу 40дни.С жена ми ги свършихме,и взехме да се плющим без кондоми.Уж внимаваме,ама с презарвативи е по спокойно.
7
2
 
6
 
! Отговори
Ееееее преди 4 години
До Анонимен 7До метър и половина става работата, ама после малко късо идва.
6
3
 
13
 
! Отговори
Така е преди 4 години
Аз преди да изляза си слагам един презерватив на едната ръка, един на другата и трети на главата(горната). Единствено пробивам една дупка за шнорхела.
5
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тъкмо след тази чума, ще се родят повече деца.
4
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И не забравяйте с партньора си да спазвате 2м дистанция.
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Притеснили се ,че няма за Африка? Нищо-ще им спретните някое друго вирусче и на тях.
2
3
 
46
 
! Отговори
филанкиши преди 4 години
СЛАБО МЕ ИНТЕРЕСУВА.МИНАЛ СЪМ НА РЪЧНА!
1
4
 
15
 
! Отговори
Maлиииии преди 4 години
Ще падне мандръсане ....