Експеримент: Обучават кучета да откриват COVID-19

Усилията на учени - във Великобритания
28 мар 2020 21:30, Петя Славова
30
Експеримент: Обучават кучета да откриват COVID-19
Снимка: БГНЕС

Британската благотворителна организация Medical Detection Dogs обедини усилията си с учени, в експериментално изследване дали кучета могат да бъдат обучени, за да помогнат за откриване на COVID-19 чрез изостреното си обоняние, съобщи АФП.

Още по темата
Кучетата ще работят с учени от Лондонското училище по хигиена и тропическа медицина (LSHTM) и университета в Дърам в североизточна Англия, за да се прецени дали четириногите могат да помогнат за диагностициране на заразените, съобщава БГНЕС.

Предишни изследвания са доказали способността на кучетата да подушват с голяма точност маларията и настоящите опити за обучение на кучета да откриват носители на коронавируса се основава на убеждението, че всяка болест предизвиква отчетлива миризма.

Учените заявиха, че са започнали подготовка за обучение на кучета от шест седмици, “за да помогнат за бързо и неинвазивно диагностициране с цел ограничаване на епидемията”.

Същата благотворителната организация преди това е обучавала кучета за откриване на заболявания като рак, Паркинсон и бактериални инфекции, като кучетата са били обучавани да подушват проби, взети от пациенти.

Те могат също така да открият фини промени в температурата на кожата, което потенциално ги прави полезни за определяне на това дали човек има треска.

"По принцип сме сигурни, че кучетата могат да открият COVID-19", заяви Клеър Гост, основател и изпълнителен директор на Medical Detection Dogs.

"Сега разглеждаме възможността как можем безопасно да идентифицираме миризмата на вируса от пациентите и да го представим на кучетата. Целта е кучетата да могат да проверяват всеки, включително и тези, които са безсимптомни, и да ни кажат дали трябва да бъдат тествани. Това би било бързо, ефективно и неинвазивно и ще се уверите, че ограничените ресурси за тестване на NHS (Национална здравна служба във Великобритания) ще се използват само там, където наистина са необходими".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
1
 
! Отговори
Баи преди 4 години
Змии или прилепи нали те са имунизирани срешу вируса - имат стаден имунитет как викаше борката
20
1
 
1
 
! Отговори
Баи преди 4 години
Нали скоро писаха че човек заразил куче с вируса и то починало , кви кучета
19
1
 
1
 
! Отговори
G.T преди 4 години
До БатБулгарКак па я сметна точната дата?
18
1
 
3
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Е значи, те от такива умници е скочил вируса върху човека.
17
0
 
1
 
! Отговори
Бай Ганьо чепеларски преди 4 години
А ДАНО *** на дали
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До MdaaaНяма как да стане.
15
1
 
2
 
! Отговори
БатБулгар преди 4 години
До ЛелеСпоко, Англо-Саксите им се вижда края. До 2033, 5 Април, ще стане ясно всичко. Тогава се навършват точно 2000г от Възкресението на Христос :)
14
0
 
2
 
! Отговори
Mdaaa преди 4 години
До АнонименСамо да не стане обратното - фокус-мокус и няма британска нация, швецка нация и ще има нов вност на роби, аааа работна ръка де.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борис Джонсън ви се смее на акъла, затова предлага такива неща. Щото вижда, че сте готови Г3 да си дадете заради един грип. Великобритания, Швеция, Германия, ще излязат без поражения от кризата, а на вас бате ви Бойко ще ви направи "фокус-мокус, парите ги нЕма!"
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С кучета няма да стане.Обучавайте броненосци.
11
0
 
4
 
! Отговори
Леле преди 4 години
Вярно ще стане съвсем ахтунг! Ахтунг! Lol българските медии защо така срамежливо не отразяват идеята на един небезизвестен британски премиер , който закачливо предлага Временно Световно Правителство, м? :) конспиративните теории вече не са теории :D
10
5
 
1
 
! Отговори
2 преди 4 години
АКо Б.Борисов не иска да изгони китайците, трябва да го утрепят и после да изгоним китайците, за да имаме Пари, Работа и да сме Здрави.А Българските фирми в БЪлгария трябва да почнат да работят ВЕДНАГА. Иначе няма да има какво да ядем..
9
1
 
4
 
! Отговори
Аззз преди 4 години
Боже, колко са ***
8
0
 
8
 
! Отговори
До10 преди 4 години
"практични"викаш били,когато Италия започна да се пука по шевовете,те гледаха надменно и плющяха бира в родните си пъбове,стой та гледай до къде ще ги докара тяхната "практичност"
7
2
 
4
 
! Отговори
арматуриста преди 4 години
Англичаните са си англичани,винаги практични и всяко действие пресметнато.Направи ми впечатление,че съхраняват старият сграден фонд,докато при нас защото сме много " богати",разрушаваме всичко,на което му е минала модата!
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заразените с коронавирус кучета ще ги пращат в Китай.
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нагло-саксонски измишльотини,съвсем скоро ще ви се наложи да научите кучетата да търсят не заразени а трупове.
4
1
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
РАДВАМ СЕ , ЧЕ БРИТАНЦИТЕ СЕ РАЗКАРАХА ОТ ЕС ТОЧНО ПРЕДИ КРИЗАТА :D ЩЕ СИ ПЛАТЯТ СКЪПО И ПРЕ СКЪПО ВИСОКОМЕРИЕТО!!!
3
0
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БРИТАНИЯ ДОКАТО НЕ ЗАРАЗИ И ДОМАШНИТЕ ЛЮБИМЦИ НЯМА ДА МИРЯСА!ТОВА СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!!! КОРОНА ВИРУС 2019 НЕ ПРОМЕНЯ МИРИЗМАТА НА ХОРАТА!
2
1
 
18
 
! Отговори
Кукумицини преди 4 години
Изперкали са съвсем на тоя остров .