Ердоган призова турците да се поставят под карантина

Турция спира всички международни полети
28 мар 2020 08:58, Елка Василева
31
Ердоган призова турците да се поставят под карантина
Снимка: архив, БГНЕС

Турският президент Реджеп Ердоган призова над 80-те милиона граждани на Турция да се поставят доброволно под карантина и да не излизат от домовете си освен за основни нужди и при спешни случаи, предаде Ройтерс.

Ердоган обяви, че спират всички международни полети и съобщи, че в 30 големи турски града ще бъдат създадени съвети по пандемията, които ще взимат, ако е необходимо, допълнителни предпазни мерки.

Още по темата

Като част от новите мерки пътуванията до друг град ще могат да се извършват само с разрешение на местните власти, предаде ТАСС.

Смъртните случаи от новия коронавирус в Турция са 92 към днешна дата.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скок до 7600 заразени в Турция за има-няма 24 часа - сериозна работа
23
1
 
0
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Султанът е болен, кашлица, температура и го боли гърлото. Но турската медицина не е в състояние да му постави диагноза. Бойко Борисоф след срещата си с него залиня, и по изтекла информация от ГЕРБ, вземал огромни дози витамин С и сутрин пред храна чаша концентрат за отпушване на мивки. Също испанските медии обявиха, че замъка му в Барселона е пълен с българска тоалетна хартия, доставена с камиони на регистрирана в Люксембург компания на неговата дъщеря.
22
1
 
1
 
! Отговори
До Нац.Сигурност преди 4 години
Ти контролен преглед не си минал!
21
10
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Браво Ердогане,ти си най-големия демократ в света.Другите лидери задължават,а ти призоваваш.
20
7
 
9
 
! Отговори
От бореца преди 4 години
Не проблем да имаш малка къща, проблема е когато до теб има голяма къща пълна с роми .!.
19
6
 
13
 
! Отговори
човек преди 4 години
Айде бе, бай Ердогане!Съвсем неотдавна не се поколеба да въведеш извънредно положение в Турция след опита за преврат, а сега се правиш на демократ?Да не ти изиграе лоша шега това?Финландия блокира столицата Хелзинки, пиле да не може да прехвръкне.Редица други европейски демокрации с традиции сториха същото.Не ми се мисли ако заразата плъзне сред сирийските бежанци!
18
7
 
9
 
! Отговори
Статистика преди 4 години
Звучи зле, обаче има и един друг важен - показател брой заболели на милион. Те са 80 млн. и с толкова заболели са на 68/1млн. Ние с 313 случая сме на 48/1 млн. И като гледам на колко народ не му пука...
17
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До преди 10 дни в Турция нямаше ни един. Или ги криеха заради туризма.Първият им случай беше 3 дни след нашия.
16
8
 
6
 
! Отговори
Кой да мисли? преди 4 години
Извод: Коронавирусът е по-умен от Меркел. Тя искаше да се пръснат мюcлитата по Европа. Така е и в армията. Като го няма полковникът командването взема лейтената, а като го няма и него, сержанта взема цялото командване. При сегашното отсъствие на управление, управлението беше взето от единственият останал адекватен организъм във веригата-вирусът. Ами няма да стане бе Меркел. Няма да се изнесат турците от Турция в Европа. Вече никой не те пита.
15
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бай Х*йТи хич не си умен.Типичен комуноиден текезесар.Нали произведеното от това работещо производство трябва да се продава някъде, та да се изплащат кредитите.Акъл нямаш за 2ст.
14
7
 
8
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
На Ердоган от Рая му се обадили, че, ако не вземе спешни мерки - няма да им стигнат, девиците, баклавите и пилафите...
13
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Турция последните няколко дни темпът на нарастване на броя на заразените е огромен. Вчера имат увеличение с 57%, което е адски много.
12
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айдеее, и Турция отече в канала. Там ще стане страшно. Почнаха вече да *** като мухи, ще стане като в Италия. Ердоган се тупаше по гърдите, че е велик, обаче сега не може да спре вируса. Коронавирусът е по-силен от Ердоган.
11
3
 
20
 
! Отговори
Ще им бъде весело преди 4 години
Имат си психиатри, склонни към черен хумор. Тъкмо турчин от тази професия написал в социалните мрежи:"Моля да не ни досаждате, ако по време на изолацията вкъщи сте започнали да говорите на домашните любимци, цветята или даже на електроуредите. Обадете се за консултация само в случай, че ТЕ са започнали да ви говорят."
10
11
 
7
 
! Отговори
Васил преди 4 години
Ако Турция пламне от вируса с роторни багери ще трябва да им копаят гробовете там!
9
5
 
4
 
! Отговори
info. преди 4 години
5G=COVID-19,20....
8
13
 
30
 
! Отговори
Бай Х*й преди 4 години
Турция не я мислете там ще се оправят имат работеща икономика и най важно здраво селско стопанство, за медицината да не говориме. Мислете тук какво ще стане след месец два като нямаме никво производство. Положението на БГ ще бъде мизерно след пандемията
7
22
 
20
 
! Отговори
Нац.Сигурност преди 4 години
Трябва спешно да се свика съвета за национална сигурност.В съседката ни ще стане СТРАШНО. В един момент ще има хиляди заразени емигранти чакащи на границата ни.Турция ще започне да извива ръчичките на ЕС за пари отново,но този път с биологично оръжие в ръка.Военните трябва спешно да се мобилизират и танковете да са вече на границата с Турция.Това е война хора!
6
30
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека хората със свободен дух се съберем на площада и развеем червеното знаме. Долу диктатурата! Долу ГЕРБ!
5
16
 
20
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
80 млн турци под домашен арест. Мечтата на диктатора.