Путин ще следи най-засегнати икономически сектори от COVID-19

Нареди и постоянен мониторинг на ситуацията в Русия
29 мар 2020 17:30, Анисия Иванова
138
Путин ще следи най-засегнати икономически сектори от COVID-19
Снимка: БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин възложи на правителството да изготви списък със секторите от руската икономика, които са най-засегнати от разпространението на коронавируса, и да осигури постоянен мониторинг на икономическата ситуация в страната за актуализация на този списък.

Заповедта е издадена след обръщение на държавния глава към гражданите във връзка с коронавируса, публикувано на сайта на Кремъл, предаде ТАСС.

Путин разпореди също Държавната дума да ускори приемането на законопроект за извънсъдебно обявяване на физически лица в несъстоятелност, осигурявайки по-голям достъп до тази процедура на бедните. Това трябва бъде изпълнено до 17 април.

Освен това от 1 април правителството трябва да започне да изплаща по 5000 рубли на семействата с деца до тригодишна възраст, имащи право на "майчински капитал", за период от три месеца.

На правителството и централната банка е възложено да одобрят до 15 април план за действие по осигуряване на динамика на кредитирането в реалния сектор на икономиката, съобщи днес пресслужбата на Кремъл.

Руският президент е поискал още от правителството до 20 април да подготви изменения в законодателството за кредитните ваканции за гражданите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
9
 
12
 
! Отговори
Мръсното Майче преди 4 години
До АнонименНе от една седмица - от три седмици рашките не могат да продадат и един барел петрол в Европа и Китай щото саудите са ги стиснали здраво за топките. Роснефт се изнесе от Венецуела а Мадуро е свалил цените на 5 долара за барел. Прословутият газопровод Силата на Силбир вече не работи от 4 седмици - всъщност работи само 3 месеца и китайците вече не купуват газ от него и така 60 милиарда евро си останаха закопани в земята. Така, че Раша си отива. Малък Пу също. Чакайте новини скоро.
91
6
 
10
 
! Отговори
Мръсното Майче преди 4 години
Малък Пу щял да следи - по телевизията ли ще следиш бе братчед?нали позорно избяга със жълния американски скафандър от Масква чак във Валдай за да не му кихне насреща някой масквич със корона. във руската част на Ю Тюб го осмиват и оплюват жестоко. Ама си го заслужава щото се правеше на голям мачо а като ги нападна короната се на.а.ка от страх и панически се изнесе и остави рашките да се оправят сами. то бива бъзльо ама неговото е предателство към народа си.
90
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ситуацията в Русия е ужасна. Основното перо за валутни доходи нефт и газ е със спад от 70%. Русия няма продажби на петрол през изтеклата седмица, а това което може да складира е само за 8 дни. Много от сондажите ако бъдат затворени след това няма да могат да възстановят производството никога. В САЩ Блумберг съобщава че цените на нефта в някои щати където вече всички складове са пълни са отрицателни. Т.е. плаща се на купувача за да освободи място в склада.
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 91Не става ясно защо продължаваш/те да упорстваш/те. Вашия приятел тук каза нещо и аз го поканих да даде факти за да го докаже. Ако са отделни "страни"/"губернии" да каже каква е минималната заплата там, за да се провери. Тогава ще сравняваме минималната заплата и в България с места които не са столицата (да не си помислите, че ще мине номера за изкривено сравнение на столицата на една държава с провинциален град в друга?). И така, чакам вашите сравнения и информации.
88
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 87 Не бива да разглеждаш РФ като страна. Това е да разглеждаш ЕС като страна. Ако имат възможност да се разкарат, както ВБ напусна ЕС, така 2/3 от републиките веднага ще го направят. И ще го направят при първа възможност. Без Чечня, която се дотира.
87
6
 
5
 
! Отговори
Ленин преди 4 години
Този плешивец следи от бункер.
86
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 87Това къде колко сигурно е изобщо не играе никаква роля за сравнението. Минималната заплата срещу покупателната способност в най-скъпия град на страните съответно. Справедливо: най-ниската кота срещу най-високата и за двете страни.
85
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 81Не е така. Републиките са си други губернии и нямат нищо общо със самата Русия, хеле пък Маасква и големите градове. И цените са съвсем други. Това ограничи съществено емиграцията. Например цял Татарстан, Дагестан, Ингушетия, половин Бурятия и пр. са в Москва и Петерсбург, а не в Германия и Англия. А също и от бившите. Много голяма престъпност, след мръкване не бива да оставаш без автомобил. Независимо, че центровете са с камери и лицево разпознаване, не им пука.
84
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бате Гойко"Честно, това от опит или как ..."Да, от опит. Десетилетия. Единствената причина да не те закачат е ако си накланяш ***. Пиши последователно срещу политиката на Путин и после ела да се похвалиш колко време си изкарал там. Между другото, ако предположим, че не си гражданин на държавата, за тях е достатъчно да те неутрализират, ти не играеш никаква роля в изборния им процес, тъй че дори и да си "на друго мнение", доколкото не вдигаш шумотевица, си де факто нулев фактор.
83
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руските учени откриха сигурно и евтино средство срещу Ковид19 което действа безотказно. Ръсенето със светена вода ликвидира вируса за 3 секунди! Единствените разходи са за надница на попа. Гарантирано от Путин и патриарх Гундяев.
82
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бате Гойко"Обикновения човек му е през ......"На диктатурите най им се иска "обикновения човек" въобще да не мисли за това каква е ситуацията, така че безпрекословно да следва каквото му се казва. На "обикновения човек" на Запад определено не му е през ..... На руснаците, им е защото не им дават да шават грам. Това е целта на мерките вземани от службите под ръководството на Путин, но дори и там не е толкова лесно, поради което се полагат още усилия, включително с въпросната "консолидация"
81
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бате Гойко... може би не си забелязал и боя с БИЧОВЕ пред Олимпийските кръгове в Сочи на група която протестираше срещу политиката на Кремъл. Явно още доста неща не си забелязал (ако въобще говориш искрено).
80
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бате Гойко"Там им е работата, навсякъде е така"Нещо си се объркал. Освен ако не си мислиш, че намесите в политическия живот на службите е нещо нормално в западните демокрации или че "това им е работата". Ако наистина си го мислиш това си неспасяем: в такъв случай няма действие което да не можеш да оправдаеш, независимо какви са мотивите или последиците от него."Не съм забелязал ограничения". Може би не си чувал за активното преследване на хора с различни сексуални и други възгледи ...
79
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бате ГойкоОтново: това дали там заплатата е по-висока или не в сравнение с други региони на страната не играе абсолютно никаква роля за сравнението. И в двата случая вземаш минималната заплата и мериш покупателната способност в най-скъпия град в страната. РЕгионалните вариации не играят никаква роля.
78
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Понеже коментирате стандарта, лично Путин определи доход от 16000р. за средна класа. Делете на 80 и получавате в $. Та всеки си има някакви фантасмагории и си вярва в тях. На мен по ми е интересно, как ще правят мониторинга на мечките в сибирската гора, като нея я сечът китайци? А всичките руско специалист са заети по спрения за основния ремонт "Сила Сибири"! Мисля, че работи 2 месеца.
77
3
 
2
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
Единствено мога да отбележа, че анти западната пропаганда върви с пълна сила. Както и на запад върви анти руската. Обикновения човек обаче, му е през оная работа.
76
4
 
4
 
! Отговори
COVID 19 преди 4 години
След мен няма да има ни олимпияда ни путин
75
1
 
1
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"службите контролират всичко" Това им е работата. Навсякъде е така. "а хората си нямат идея реално от демокрация"Не съм съгласен. Не знам как е било в СССР (т.е. не съм бил там), но сега не съм забелязал някакви специални ограничения.
74
1
 
3
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"Това въобще не е пречка за сравнението."В Москва е невъзможно да живееш на минимална. Няма начин. Но това сравнение не е коректно, тъй като там заплатите (средна, минимална) са по региони. Т.е. минималната в Москва не е колкото минималната в останалите региони. Не знам колко е (и не ме интересува, понеже не живея там), но е по-висока отколкото в останалата част на страната.
73
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Световния Олимпйски Комитет:- Спираме участието на Руски спортисти зараради допинг скандали. 2020 Русия няма да участва на Олимпиядата!!Владимир Путин:- 2020 Няма да има олимпияда...