Автобусните фирми очакват масови фалити - няма пътници

От бранша заявиха, че мярката 60/40 не работи за тях
41
Автобусните фирми очакват масови фалити - няма пътници
Снимка: БГНЕС

Масови фалити на фирми за автобусен превоз се очакват до две седмици заради липсата на пътници в условията на извънредното положение.

Още по темата
За това алармира Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи. В писмо до транспортния министър Росен Желязков от бранша настояват държавата да приеме пакет от мерки за подпомагане на бизнеса.

Липсата на пътници, наложена заради забраната за придвижване между градовете, обрича транспортния бизнес на фалит, редица фирми вече са преустановили дейността си, обясни Милтенова пред БНР.

Затова от бранша настояват държавата да предприеме бързи действия за спасяването на бизнеса, каза още Милтенова и уточни: "Да се намерят компенсаторни механизми, да се осигури спешно финансиране за оборотни средства под формата на кредитиране".

Мярката "60/40" не е приложима за превозваческия бизнес, каза още Милтенова.

"Няма да сработи, реално шофьорите са на работа. Ние можем да поискаме мярката само, ако на тези хора е издадена заповед да преустановят своята дейност. Шофьорите, които обслужват градските и слабо населените места, също не могат да попаднат в обхвата на тази мярка", обясни тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
7
 
! Отговори
до 5 преди 4 години
И по-полезни ще са и за себе си и за обществото.
9
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами не щяхте Лади ами Майбаси.Ами карайте си ги.И да не забравите да скачате.
8
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами нее казано че трябва да са фирмажии. Аз се преквалифицирах. От фирмажия станах Земеделец. Обработих с трактора 100 декара ниви засях зеленчуци и пшеница. Пролетта и лятото ще бера урожая. Купих крави ще имам мляко сирене и кашкавал. Защо да чакам някой да ме храни с Палмово мляко като мога да си имам истинско. Но не всеки може това повечето са свикнали да лежат ядат и селат. А кравите искат да им е изчистено нахранени и издоени. Много работа ще кажете. Да работа е нее за лежачи. .
7
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До онзи ден "спечелили" конкурс на 7 лева, а возят на 14 лева, а днес .... оле-ле какво станаХич не ми е жал за тези
6
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като печелеха не ги чух да кажат "Да вземем да платим данъци върху реалния оборот" , а сега в един глас "Парииии, дайте кинтиии"
5
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При капитализма и свободния пазар има и фалити не само печалба.Кога ще си го набият такива в главите.Никой не е длъжен да ги спасява.
4
3
 
22
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 4 години
Важно е хората да останат живи!Ще отидат на село да отглеждат животни и зеленчуци...
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е значи ще живне БДЖ-то
2
0
 
36
 
! Отговори
Игралката преди 4 години
А като фалирахте БДЖ,добре ли беше?
1
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да намалят цените на билетите, сега нафтата падна!През последните години се наблюдаваше теденцията всеки бизнес, било то малък, среде или голям, да надува непрекъсното още и още цената!Наядохте ли се сега? Оляхте се, сега така ваи се пада!Фалит, банкрут, сеч по бг бизнесмените, които са причина за инфлацията!