По-различно ли се бори Германия с коронавируса? Говори д-р Таблов

По думите на българският лекар - не
31 мар 2020 21:35, Нели Христова
105
По-различно ли се бори Германия с коронавируса? Говори д-р Таблов
Снимка: БГНЕС

Начинът, по който работят медиците в Германия е същият като този в цяла Европа. И все пак, страната се различава много от останалите държави, в които пламти пандемията - смъртността е ниска, а на нейните лекари разчитат и други европейски държави, като Франция.

Ала болниците се подготвят и за по-голяма вълна от заболели с COVID-19, казва пред БНР д-р Борис Таблов, който е анестезиолог-реаниматор в Германия и работи в гр. Нойрупин, разположен на 60 км северозападно от Берлин. Той е и преподавател в Медицинския институт на провинция Бранденбург.

"В провинция Бранденбург в Германия има около 1000 заразени с COVID-19 за момента. В Берлин положението е малко по-сериозно – над 2500. Може би има особеност, че Бранденбург е в бившата Източна Германия и тук населението не е е толкова мобилно", обяснява медикът.

"Подготвяме се за значително по-голям брой. В нашия регион, в който се намира болницата, за момента имаме 14 случая регистрирани. Под карантина болници не са поставяни все още. От две седмици тече процес на подготовка за по-голяма вълна от болни с COVID-19 и затова болниците се подготвят така да разделят потоците от пациенти, че да не се налага карантинирането на цели отделения", ракзазва д-р Таблов.

И в Германия пациентите със съмнения за COVID-19 трябва да се свържат с личния си лекар. Медикът се свързва със съответната здравна институция, която отговаря за района, и насочва пациента към мобилен пункт, откъдето се вземат проби за PCR тест. Резултатите се получават след 2 дни.

"Работим както всички колеги. Нашата база данни все още е твърде малка, за да проявяваме някаква голяма степен на пионерство. Базираме се на опита и на това, което получаваме като информация от страни като Китай и като Италия, където вече повече случаи са натрупани. Както всички други, четем научната информация и се опитваме с препаратите, за които се появяват съобщения, че биха били помогнали на тези пациенти", казва лекарят.

В болниците в Германия също има недостиг на защитни средства, маски и дезинфектанти.

"Ръководството на болницата излезе с апел към гражданите в региона, който се е подготвил и е купил по-голямо количество ръкавици и предпазни маски, ако може да ги занесе в болницата, където ще са далеч по-необходими. Както сами разбирате, не е по-различно от България", обяснява доктор Таблов.

Той допълнва, че различните провинции в Германия имат автономия да предлагат бонуси на хората, които се борят с коронавируса. В Бранденбург тя е 1500 евро не само за медиците, а "за всички, които не могат да спрат работа по една или друга причина". Върху тази премия няма да се плащат данъци.

Относно мерките у нас и в Германия, лекарят  коментира:

"В България сякаш мерките бяха взети по-радикално и по-рано, което, според мен, е по-правилният подход. В Германия започнаха около 10 дни по-късно да прилагат по-радикални мерки като затваряне на училища, на университети, масови събирания и други - нещо, което със сигурност оказва отражение върху разпространението на заболяването в България. Ако сравни човек числата, България за момента се справя доста по-добре – броят на случаите е значително по малък. Разбира се и популацията е 10 пъти по-малка, но броят на тежките случаи, на починалите, а и общият брой е по-малък".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
4
 
! Отговори
147 преди 4 години
До Анонименпо бай Тошово време имунизираха децата срещу много неща включително против туберкулоза.затова смъртността в България е ниска.===Да, аз съм от това поколение. Не се страхувам от епидемии.
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 40С въпроса си даваш доказателство, че не си ходил да провериш в НИТО ЕДНА. Тарикат с голяма уста. Щом питаш, в Пирогов със сигурност има поне двама в тежко състояние. Един има във Втора градска. Айде отивай да "провериш". Не че имаш идея какви ги дрънкаш - как ли няма да те пуснат в инфекциозното за да "знимаш клипче". Пълно е с олигоси тук.
46
3
 
4
 
! Отговори
до 48 преди 4 години
не без съдействието на СЗО и повтарянето от тях на лъжите на Пекин - западните правителства разчитат на СЗО да им подава информация - СЗО без да разследна и изследва просто преповторяше лъжите на Пекин!
45
3
 
3
 
! Отговори
ББ ПП преди 4 години
Как тестовете решават кой е болен от корона когато короната няма дефиниция ? Не трий щот ща изплющя,сега щи *** майката на чата
44
0
 
4
 
! Отговори
До 42 преди 4 години
Как в коя ?! Всеки ден се повтаря ! Но ме съмнява да поискаш да ги видиш,защото ви знам аз вас-клавиатурните герои !Много знаете зад клавишите,а сте кръгли и празни НУЛИ !!!НУЛИ ! НУЛИ ! НУЛИ !
43
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германия е на 5-то място по заразени със 70 000. Единствено САЩ, Италия, Испания, Китай са пред тях. Няма място за хвалебствия. Тук говорим за колективна безотговорност на целия Запад пред заплахата, която се задаваше. Алчността победи науката и здравия разум и резултатите са видими.
42
1
 
4
 
! Отговори
Ами преди 4 години
Не,че нещо ама самолетоносача "Теодор Рузвелт" го налази Короната в открити води!
41
2
 
1
 
! Отговори
До 40 преди 4 години
Ясно ! Разбрахме се ! Ето,без да искаме доказваме,че в България масово се манипулира и фалшифицира информация !Както и да е....има много,много пр()ст народ !Лека вечер и дано всичко премине скоро !
40
1
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
До 22. И какво като те тестват масово. Първо, тестът не е много сигурен и, второ, каква е гаранцията, че ако днес си отрицателен, утре няма да се заразиш. И спокоен да тръгнеш да ръсиш зараза.
39
11
 
8
 
! Отговори
Тодор преди 4 години
Абсолютни глупости, в Германия е доста по свободно положението, и германците не се дават на правитеството като тука.
38
2
 
3
 
! Отговори
40 преди 4 години
Така,във коя софийска болница мога да видя поне пет заразени от всичките 100 ,във коя болница са настанени ?
37
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Болниците и в БГ са постоянно пълни, защото по този начин се точат пари от касата. Имам баща пенсионер - няма случай да са го върнали от болница. Само да отиде да се оплаче нещо, веднага го прибират за 3-4 дни. Цялата истерия е пълен фейк, както вече се очертава, средиземноморските мързели с големите дългове искат да пуснат печатницата за евро. Ще девалвират евроти и че разхвърлят дълговете си и върху нас.
36
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 29Отговарях на многознайкото, който твърдеше, че никъде по болниците нямало такива пациенти, не на теб. Аз съм наясно, че най-вероятно си прав, тъй като при нас в пункта за тестване имаме буквално стотици хора на ден, а колегите в клиниките съобщават за все повече случаи. Аз съм в Германия, но предполагам е подобно или по-зле във Франция и Великобритания
35
6
 
6
 
! Отговори
ББ ПП преди 4 години
Във всяка болница има болни хора от всякаква болест,ама сега е модерно да ги пишат корона,аре шшибинг от тука
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИСТИНАТАТвоята истина е сбъркана до безобразие. Чакай да ти кажа, като някой който живее в Германия:Германците са доста мърляви като хигиена. Говоря масово. Не взимат никакви по-сериозни лични предпазни мерки, включително и властите на места имат проблеми да накарат хората да не се събират на едно място, защото голяма част от хората на абсолютни коне с капаци и си мислят, че всичко им е ясно. Това което правят е, да държат дистанция, включително правилата за това са сложени навсякъде.
33
0
 
2
 
! Отговори
До 33 преди 4 години
Ай,дано си прав,дай Боже ! Но ме съмнява ! Не се заяждам,наистина искам да си прав !
32
6
 
8
 
! Отговори
ББ ПП преди 4 години
Дефиниция на корона вирус няма,всичко се пише както им доди,дате забол гърло и си с корона,да се нааакаш и си с корона,изкълчено коляно и си с корона,това е световна измама наложена чрез слугите на сатаната -масонските ложи.Болни много а болниците празни.
31
2
 
10
 
! Отговори
До 29 преди 4 години
Какви столични болници ?! Не те разбирам?Отговарям на тези,които твърдят,че болниците в Европа били празни,а се лъжало,че са пълни.Имам приятели в долуизброените градове в Ервопа и съм запознат от тях,че е ужас !Пълно е с хора !Имам и снимки! Съмнява ме точно в тези градове да е така,а в останалите празно .Хора,не подценявайте всичко това.Каква е истинската причина в момента няма значение.Факт е,че в целия свят здравните системи са на ръба . Консперативните отговори няма да променят статуквото
30
0
 
7
 
! Отговори
до 31 преди 4 години
чисти физически ли - всеки път в немски хотел хващам кожни болести и след това с години се лекувам и това 4-ри звездим - бил съм у 2-звезди в Полша - никакъв проблем!
29
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 25Това е нещо , което се коментира в последните няколко часа, но истината май е съвсем друга. Пика при нас премина преди два месеца, но тогава не се тестваха хората . Говориха ни за грип А, после грип Б , ама нещата са ясни. Защо не искат да направят масови тестове? Защото ще се окаже , че 80 % са го преболедували.