По-различно ли се бори Германия с коронавируса? Говори д-р Таблов

По думите на българският лекар - не
31 мар 2020 21:35, Нели Христова
105
По-различно ли се бори Германия с коронавируса? Говори д-р Таблов
Снимка: БГНЕС

Начинът, по който работят медиците в Германия е същият като този в цяла Европа. И все пак, страната се различава много от останалите държави, в които пламти пандемията - смъртността е ниска, а на нейните лекари разчитат и други европейски държави, като Франция.

Ала болниците се подготвят и за по-голяма вълна от заболели с COVID-19, казва пред БНР д-р Борис Таблов, който е анестезиолог-реаниматор в Германия и работи в гр. Нойрупин, разположен на 60 км северозападно от Берлин. Той е и преподавател в Медицинския институт на провинция Бранденбург.

"В провинция Бранденбург в Германия има около 1000 заразени с COVID-19 за момента. В Берлин положението е малко по-сериозно – над 2500. Може би има особеност, че Бранденбург е в бившата Източна Германия и тук населението не е е толкова мобилно", обяснява медикът.

"Подготвяме се за значително по-голям брой. В нашия регион, в който се намира болницата, за момента имаме 14 случая регистрирани. Под карантина болници не са поставяни все още. От две седмици тече процес на подготовка за по-голяма вълна от болни с COVID-19 и затова болниците се подготвят така да разделят потоците от пациенти, че да не се налага карантинирането на цели отделения", ракзазва д-р Таблов.

И в Германия пациентите със съмнения за COVID-19 трябва да се свържат с личния си лекар. Медикът се свързва със съответната здравна институция, която отговаря за района, и насочва пациента към мобилен пункт, откъдето се вземат проби за PCR тест. Резултатите се получават след 2 дни.

"Работим както всички колеги. Нашата база данни все още е твърде малка, за да проявяваме някаква голяма степен на пионерство. Базираме се на опита и на това, което получаваме като информация от страни като Китай и като Италия, където вече повече случаи са натрупани. Както всички други, четем научната информация и се опитваме с препаратите, за които се появяват съобщения, че биха били помогнали на тези пациенти", казва лекарят.

В болниците в Германия също има недостиг на защитни средства, маски и дезинфектанти.

"Ръководството на болницата излезе с апел към гражданите в региона, който се е подготвил и е купил по-голямо количество ръкавици и предпазни маски, ако може да ги занесе в болницата, където ще са далеч по-необходими. Както сами разбирате, не е по-различно от България", обяснява доктор Таблов.

Той допълнва, че различните провинции в Германия имат автономия да предлагат бонуси на хората, които се борят с коронавируса. В Бранденбург тя е 1500 евро не само за медиците, а "за всички, които не могат да спрат работа по една или друга причина". Върху тази премия няма да се плащат данъци.

Относно мерките у нас и в Германия, лекарят  коментира:

"В България сякаш мерките бяха взети по-радикално и по-рано, което, според мен, е по-правилният подход. В Германия започнаха около 10 дни по-късно да прилагат по-радикални мерки като затваряне на училища, на университети, масови събирания и други - нещо, което със сигурност оказва отражение върху разпространението на заболяването в България. Ако сравни човек числата, България за момента се справя доста по-добре – броят на случаите е значително по малък. Разбира се и популацията е 10 пъти по-малка, но броят на тежките случаи, на починалите, а и общият брой е по-малък".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано няма в Онкоболницата, че тогава статистиката ни ще отгърми по смъртно. Особено с такъв управител, който преди месец съвсем по ленински лобираше за изграждане на стаден имунитет в една отделно взета болница.
27
5
 
9
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 4 години
ГЕРМАНЦИТЕ СА СТУДЕНИ ХОРА, КОИТО НЕ ХАРЕСВАТ БЛИЗКИ КОНТАКТИ С ДРУГИ ЛИЦА.ЗА ТОВА, ПАНИКАТА ОТ КОРОНАВИРУСА ГИ КАРА МАСОВО ДА ВЗИМАТ ЛИЧНИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ.ТЕ СА ДРУГА КУЛТУРА. ЧИСТИ, ЧИСТО ФИЗИЧЕСКИ, ВЕРОЯТНО НЕ МЕНТАЛНО, НО ФИЗИЧЕСКИ...НА ТОВА СЕ ДЪЛЖАТ ДОБРИТЕ ИМ РЕЗУЛТАТИ. НАЦИЯ С ВИСОКИ ХИГИЕННИ СТАНДАРТИ. ТОВА Е ТАЙНАТА ИМ.ИСТИНАТА.
26
0
 
1
 
! Отговори
До 24 преди 4 години
С нетърпение го очаквам !Ментетата трябва да се приземят !
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 19Ти в коя столична болница за която се знае че има такива пациенти отиде да провериш, че искаш "доказателства"? Кажи кога и в коя си отишъл и в кое отделение с кой лекар си говорил! Аре да видим, дали си ербап, или ще изчезнеш като пРезидент след 3 март!
24
4
 
5
 
! Отговори
20 преди 4 години
Обиждай, нали си безсилен. Кога за последно беше в болниците Страсбург,Тулуза,Франкфурт,Берлин ,Нотингам. Като ни кажеш кога си бил в тези болници, ще ни обясниш как знаеш кой от какво е заразен в тях. Накрая ще ни обясниш дали някой ще повярва на клиповете на произволни загрижени граждани онлайн или на твоята дума, че си бил говорил с хора от 5 болници. Болен тип.
23
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германия потенциално е трета след Китай и Япония. Щатите ще се разпаднат на Република Калифорния, Свободен Тексас и няколко дребни федерации и племенни съюза.
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
по бай Тошово време имунизираха децата срещу много неща включително против туберкулоза. затова смъртността в България е ниска.
21
3
 
6
 
! Отговори
до 21 преди 4 години
прав си, дните на *** от Пекин са Преброени! как мислиш, дали ще срещнат Американският Атом за това, че Жертвите в САЩ ще са в 10-ки пъти тези от 11-ти Септември?
20
9
 
8
 
! Отговори
до 19 преди 4 години
Каква конспирация бе ,във коя софийска болница стоят поне 10 човека от стоте заразени там? Дай факти,дай снимки,дай видео клип,заразени няма,болни от корона вирус няма,има грип който мачка по възрастните,но на тях ако им отвориш прозореца и са чао.Фалират икономики ,деца остават на улицата и ти ссмоотаняк ще ми казваш да умра в конспирация,та Генерала си трие очилата в маската,другия я слага на очите,.....................в майката сссмотана
19
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германия тества масово - 400 000 теста седмично. Смисълът на всички мерки е да разделиш заразените от здравите, а за целта трябва да определиш кои са заразени - чрез тестването го постигат.
18
6
 
6
 
! Отговори
До 17 преди 4 години
Трета е ! Япония е втора ! Китай скоро няма да ги има !
17
6
 
11
 
! Отговори
До 14 преди 4 години
Лъжец мръсен ! Недей лъга ! Провокатор проклет ! Може ли да сте толкова долни и злобни бе ! Уверявам всички,че във гр.Страсбург,Тулуза,Франкфурт,Берлин ,Нотингам болниците са претъпкани ! Имам доказателства и съм говорил с хора от там !
16
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще си умрете с конспирациите в главата.
15
1
 
2
 
! Отговори
до 16 преди 4 години
4-та е, Япония е Третата Икономика!
14
5
 
4
 
! Отговори
До оня преди 4 години
Германия е трета икономика в света,а е едва 80 милиона ! А ти си пр()ст колкото е 80 милиона ,щом намираш причини да упрекнеш тази държава !
13
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ОняИ "изнасилвания над германки" нямаше, ако визираш събитията в Кьолн в новогодишната нощ, но в България новните се представят почти винаги в стил бестник "Шок". За такава аудитория такива новини.
12
10
 
7
 
! Отговори
До 6 преди 4 години
Това не е само в Германия. Болниците в Европа и САЩ са масово празни - хора снимат с телефоните и навсякъде е пусто. Пред и в самите болници. Палатките дето са ги дръпнали - също. Отказват помощ на хора с всякакви проблеми, защото били препълнени заради новият вирус, а вътре няма грам човек.Глупаците нека се подиграват за конспирация докато ги карат за разстрел.
11
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Берлин -празно,Лондон -Празно,София-празно,абе във кои болници са настанени заразените ?
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В ГДР имат генетично обусловена по-силна имунна система.У нас е немислимо някой да се сети да помоли презапасилите се да споделят част от запаса си с болници. В Китай това е нормално явление.
9
3
 
6
 
! Отговори
до 8 преди 4 години
ами САЩ си ги произвеждат сами тестовете, не само това, ами неудобриха теста на СЗО, разработиха собствен и в резултат на това са може би с най-точният тест в момента. Немците не ги знам от къде и какви тестове ползват, но при такива часла като 500 000 теста или почти 1 000 000 тестна на седмица в случая на САЩ -трябват Кинти и то много.Днес,чух,че Барба Ганиос се моли за 30 000 теста на Южна Корея да му продадат - за сравнение Ню Йорк,който е 8 милиона, малко повече от БГ - 20 000 теста на 24ч!