Починали са нови 46 души от COVID-19 в Турция

Лекарите са притеснени заради скоростта на разпространение на вируса
1 апр 2020 09:04, Ния Христова
54
 Починали са нови 46 души от COVID-19 в Турция
Снимка: БГНЕС
Нови 46 души са починали от коронавируса днес в Турция. Общият брой на жертвите в страната от 17 март досега достигна 214, съобщи турският здравен министър Фахреттин Коджа, цитиран от БНР.
 
Според информацията новите заразени с вируса са 2700 души. С това общият брой на заразените в Турция надминава 13 500. 
 
На тестове днес са били подложени 15 000 души, след като броят на центровете за тестване в страната достигна 75. 847 пациенти са в интензивни отделения, 622 от тях са интубирани. Излекувани  са 243 пациенти. 
 
Лекарите в страната са притеснени относно скоростта на разпространение на коронавируса в Турция. Тя е по-голяма от тази в други от най-засегнатите страни. 
 
Обявената от президента на страната Реджеп Тайип Ердоган вчера благотворителна кампания предизвика политическа полемика в страната.
 
Опозиционни политици поискаха информация какво се случва със средствата, събрани във фонда за безработица, и в резервните фондове на Централната банка. Мерал Акшенер, лидер на Добрата партия, заяви, че не е достатъчно дарението от 7 заплати на президента и той трябва да дари подарения му от Катар луксозен самолет. 
 
Междувременно след нареждане на вътрешния министър Сюлеймат Сойлу са били блокирани сметки на управляваните от опозицията общини в Истанбул и Анкара за набиране на дарения.
 
Социалното министерство обяви изискванията, които са необходими, за да могат около 2 млн. семейства да получат еднократна помощ от 1000 турски лири (около 300 лв.).
 
Три махали бяха поставени под карантина. По-рано тази мярка беше приложена спрямо 41 малки населени места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То статистиката за Турция е за таю където се води. Стамбул , големи градове. Останалата част е изключена, там какво става...ми каквото стане!! Има една погрешна представа..., Турция не е само Стамбул,Анкара.Измир!!..невежество граничещо с първобитност е на половината им земя. Отде онзи горе ще осигури на всеки правоверен по 40 девици..то в нашият град едва ще се намерят 3-4
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
15000 testa na den - otnoshenie zarazeni/test e 1/5, normalno. vajnoto e kolko testa na den, kolko ot testovete zarazeni.
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като гледам "коментарите" ИСКРЕНО ПОЖЕЛАВАМ НА собствениците на този пpoпаднал сайт и робите им да им yмpaт децата пред очите им в страшни мъки!!!
13
1
 
7
 
! Отговори
Факт преди 4 години
В Турция нещата отиват на зле.14 март - 6 заразени16 март - 47 заразени18 март - 191 заразени24 март - 1872 заразени31 март - 13531 заразени
12
8
 
6
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
Скъпи сънародници, нека да си налягаме парцалите, че мечката както се е разиграла у съседите, да не се разтресем и ние. Поздравявам, всеки един от Вас, спазващ препоръките, за силния характер и самодисциплина!
11
13
 
8
 
! Отговори
Иван Драган преди 4 години
Вместо да плюете Турция погледнете себе си,турците са силен народ,и ще се справят защото имат силен лидер.
10
12
 
5
 
! Отговори
Иван Драган преди 4 години
Докато много страни, изпаднали в безизходица в борбата с коронавируса, почукаха на вратата на МВФ, Турция превързва раните си със сътрудничество между народ и държава", пише вестникът, който също информира за широкия отзвук, който инициираната от Ердоган кампания е получила. "Политици се състезаваха с дарения, деловият свят се мобилизира", отбелязва още изданието."Кампанията се разрасна като лавина", твърди в заглавие и "Тюркгюн"
9
12
 
3
 
! Отговори
Иван Драган преди 4 години
Кампанията, обявена от турския президент Реджеп Тайип Ердоган в помощ на най-засегнатите от мерките срещу коронавируса и хората с ниски доходи, все повече се разраства, пишат турски вестници днес. "Заваля помощ за кампанията", гласи заглавието на в. "Йени шафак", според който политици, общественици, бизнесмени от частния сектор, хора на изкуството и десетки хиляди граждани са дарили средства за инициативата под наслов "Сами сме си достатъчни, Турция".Кампанията беше стартирана лично от Ердоган, който дари седем свои заплати, напомня "Йени шафак"."Подкрепа (от хора на възраст) от 7 до 70
8
14
 
8
 
! Отговори
Хаджи Ястреб Ходжа преди 4 години
И ми цвъкат минуси амджъкаалиите тихомълком и се изсулват като бобен газ от пробит поттурр! А бе диваци балкански, криводззурллатите булгаропитеци, вие изобщо имате ли намерение един ден да се очовечите, хайвани!?!!
7
28
 
14
 
! Отговори
Хаджи Ястреб Ходжа преди 4 години
Светът все ще се оправи с този вирус. Но не се знае как ще се отърве от проказата българска!
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дисциплината е по важна от броя на тестовете които правят.Процента интубирсни е по висок от този у нас. Темповете на заразяване също. Ще имат карантина подобна на Банско, и то след като ние вече приключихме с тези мерки. Е там е и менталната разлика между Турци и Българи.
5
25
 
18
 
! Отговори
Хаджи Ястреб Ходжа преди 4 години
Вие не я мислете Турция бря амджъкаазлии криводзурлати! Дори намордниците (маските) ви на кривите ви дзуурлли са пратени от Турция! Току-що два военни транспортни самолета с медицинска помощ излетяха от Анкара за Италия и Испания. Отива помощ за Латвия и Литва. Унгарците казват че само турците им помагат в тези трудни времена. Македонският посланик в Анкара официално поиска помощ от Турция. Нещо не се сещам великият бантустан буллгаристан да е помогнала на някоя държава. Защо ли????
4
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Султан Реджеп изхарчи парите от фондовете за войни в Сирия, Ирак и Либия и сега мама пари за здравеопазване. Турчетата *** като мухи и там ги чака италиански сценарий. Турция ще бъде унищожена икономически. Идва края на тая псевдо държава.
3
5
 
9
 
! Отговори
Диабло преди 4 години
Това не е новина, това е ежедневие в fosseptik, много преди вируса ам - гъл се хвалеше, че убивали по 40 хиляди " терориста " на година, сега е в нирвана .!.
2
5
 
10
 
! Отговори
TENGRI преди 4 години
И в Маала Азия май ще има италиано испански сценарий...
1
8
 
17
 
! Отговори
Султан Реджеп I преди 4 години
Парите от фондовете ги няма, защото отидоха за дрончета за подкрепа на терористите в Сирия.