Студ, сняг: Безработни на опашка в софийско бюро

Спазват ли гражданите мерките срещу вируса?
60

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Въпреки лошото време у нас в първия ден на април, опашки се извиха пред Бюрото по труда "Изток" в София.

Видимо гражданите спазват противоепидемичните мерки.

Още по темата
За десет работни дни извънредно положение 19 555 българи са обявили, че са загубили работата си, показват данни на Агенцията по заетостта.

От тях половината са посочили като причина да бъдат съкратени извънредното положение и мерките срещу разпространението на короновируса.

Правителството вече обяви мярка за подкрепа за изплащане на 60% от възнагражденията на работници, които бъдат запазени от работодателя. Фирмите обаче изцяло решават дали да се възползват от нея и за кои служители.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И за какво е тази опашка да не би да раздават пари?
26
0
 
38
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПРОПУСНАТО Е ДА СЕ НАПИШЕ И ЗАДУШАВАЩИ СЕ ОТ МАСКИТЕ ОТ КОИТО МОЗЪКА ОСТАВА БЕЗ ДОСТАТЪЧНО КИСЛОРОДАЗ ВЧЕРА Я НОСИХ МАСКАТА И СЪМ КАТО ОШАШАВЕН ДНЕС
25
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горанов направи това,защото схемата е държавата дава 23% а шефа 77% а не 60% към 40% както твърди тоя.Реално тя държавата не дава а спестява от даване!Резултата е уволнение и ще дава само държавата.
24
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали чак сега ( не само аз) сме разбрали смисъла на израза : бели пари за черни дни?!
23
1
 
17
 
! Отговори
българин преди 4 години
До 20 "умен човек"! Или си Герберски ***,Или безмозъчно същество! Ако си *** Не е нужно да "активираш" и малкото останали привърженици на ГЕРБ! А относно БСП.Те са в миналото вече! На власт Никога няма да дойдат повече! Ще дойде нов играч на политическата сцена! БСП е минало както и ГЕРБ вече! Набий си го в главата заблуден!
22
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Последните 4-5,години работника диктуваше правилата.След короната,нещата ще се променят и ще си дойдат по местата
21
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С това извънредно положение безработицата ще се увеличава постоянно.В момента може да си позволим да накараме бизнеса отново да работи.То между 20 и 30 са болните на ден.
20
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко хора ще останат без работа ...ако още един месец карантина,на всеки 5 минути слагат линия бТВ и НОВА че починал 10 човек е за толкова цяла България е нужно даде затваря как ще се живее?
19
4
 
34
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ. преди 4 години
Сега след като се върнаха сумати и хора от чужбина, безработицата рязко ще се увеличи.
18
17
 
11
 
! Отговори
умен човек преди 4 години
Гласувайте за БСП ако искате да имате работа!
17
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Студ, сняг: Безработни на опашка в софийско бюро"Красота!!ГласувахтИ ли 2009та, ГанЮвциии?!Сега ще егладуватИ докато започнете да си ядетИ месата.
16
3
 
41
 
! Отговори
българин преди 4 години
Сегашната ситуация ми напомня времето на СДСкогато беше на"власт"след 1989 г! Когато затваряха заводи и предприятия и изритаха хората на улицата! Опашки и опашки пред борсата на труда!Още са пред очите ми.1992/1993 Имаше невероятна безработица.Цели квартали продадоха апартаментите си и с колони автомобили,заминаха за Испания!Така както турците през1989г.Днес има цели квартали Български в Испания.Но до днес,Никой Не се върна от там!В сегашната ситуация ,Демократичните българи нямакъде да отидат!
15
18
 
0
 
! Отговори
Ха ха преди 4 години
Много се връзвате на глупости.
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АзМоже разбира се.Ще им построят биолаборатория ниво 4 даже няколко за да могат да тестват.В Бг се пазят щамове на "роднина" на тоя вирус който е доста подобен.Ще работят на смени 24/7.Ще черпят опит и информация в движение по интернет от техни колеги.Можеха да направят хиляди неща но те не го направиха.
13
1
 
15
 
! Отговори
Аз преди 4 години
До 11За границите си прав, не трябваше и да прибират хора от Италия, Англия и Испания. Знаем от каква етнос са повечето прибрали се. За ваксините обаче е по сложно, защото нищо не се знае за този вирус и едва ли у нас може да се направи ваксина.
12
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АЗ..оздравеят. Трябваше да почерпят опит от китайските ,руските,японските и южно корейските медици за да са в час как да лекуват болните.Ето виждаш близки на жертвите повтарят едно и също.По 10 дни ги прехвърлят от лекар на лекар от болница на болница чакат с дни някакъв доктор да отвори вратата на кабинетът си и да напише едно листче с което ги праща в друга болница където чакат друг доктор да прочете листчето и да напише ново листче.През това време умират.Не трябваше са правят хората безра
11
20
 
3
 
! Отговори
Ха ха преди 4 години
До 3Днес депутатите чакаха на опашка за тест. Къде видя, че са си увеличили заплатите, та и ние да го прочетем? Или просто пускаш първоаприлска шега.
10
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АзТрябваше да затворят границите за всичко освен за стоки внос/износ.Да сформират екип от способни хора -не от ушеви и различни видове униформени които мислят за блокада,разстрел,глоби ами способни мислещи хора.Трябваше експресно да мобилизират учени от БАН с пари материали и всичко необходимо за проучване и работа по ваксина и лекарства около новата болест.По същото време започва издирване тестване и затваряне в специализирано заведение всички със симптоми или положителен тест докато не оз
9
9
 
4
 
! Отговори
Тим преди 4 години
Точно така големи корпорации затвориха и пуснаха служителите си а българина никога не могъл да прави бизнес така че е нормално да има фалити
8
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора мъжът ми работи в Германия гипсокартон и се търсят мъже за работа за 2000-2300 евро но няма КОЙ да работи!!!!!!!