Студ, сняг: Безработни на опашка в софийско бюро

Спазват ли гражданите мерките срещу вируса?
60

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Въпреки лошото време у нас в първия ден на април, опашки се извиха пред Бюрото по труда "Изток" в София.

Видимо гражданите спазват противоепидемичните мерки.

Още по темата
За десет работни дни извънредно положение 19 555 българи са обявили, че са загубили работата си, показват данни на Агенцията по заетостта.

От тях половината са посочили като причина да бъдат съкратени извънредното положение и мерките срещу разпространението на короновируса.

Правителството вече обяви мярка за подкрепа за изплащане на 60% от възнагражденията на работници, които бъдат запазени от работодателя. Фирмите обаче изцяло решават дали да се възползват от нея и за кои служители.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
29
 
13
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Навсякъде по света е така, този вирус побърка всичко. Не разбирам защо трябва да обвиняваме за всичко "пожарникаря"? Ами ако ни бяха оставили на произвола, сега нямаше да има кой да пише тук и да се оплаква от безпариче. Не съм фен на правителството, но смятам, че постъпиха правилно в тази ситуация. И на мен доходите ми изчезнаха, но ако оцелеем от този вирус, все някак ще се справим.
6
15
 
17
 
! Отговори
Тим преди 4 години
Това е по вина на вашите работодатели който са си пребирали печалбата в джоба и са щракали с пръсти щом и пет дена немогат финансово да издържат са егати и бизнесмените
5
12
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Направиха 20000 човека безработни и си увеличиха заплатите...Сега тези хора ще гладуват няма да имат пари да си купят хубава храна,витамини и имуностимулатори,някои ще пестят и от лична хигиена и има голяма вероятност да се разболеят... И тва всичкото заради 10 умрели 8 от които са бабички и дърти бастуни на по 80 год . Гениално!
4
6
 
8
 
! Отговори
Киро Брейка преди 4 години
Няма смисъл да ви говоря повече в ЮТУБ!Казах ви к'во ви очаква! Чао!
3
4
 
20
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Да си купуват въжета и да се бесят . На оживелите от пандемията след това ще им се иска да бяха умрели.
2
4
 
43
 
! Отговори
За сметка на това преди 4 години
Борисов и депутатите му днес си увеличиха заплатите!
1
2
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"За десет работни дни извънредно положение 19 555 българи са обявили, че са загубили работата си"Чакайте втората вълна на втората десетдневка, третата вълна на третата десетдневка, а Пожарникаря току що ви зарадва че още месец удължаване ще има - тоест още три десетдневки. А после като отворят бизнесите и видят че няма оборот, щото има голяма безработица чакайте поредната вълна. Очакванията са поне 300 000 до около 550 000 безработни(200к само от туризма).