Жители на италианска провинция с имунитет към COVID-19?

Причината може да е свързана с талъсамията, разпространена там
2 апр 2020 08:00, Анисия Иванова
37
 Жители на италианска провинция с имунитет към COVID-19?
Снимка: БГНЕС

Жителите на италианската провинция Ферара в региона Емилия-Романя може да са имунизирани срещу новия тип коронавирус. Това съобщи местният вестник "La Nuova Ferrara”, позовавайки се на данни за броя на заразените в провинцията хора и изявлението на комисаря по гражданска защита в региона Серджо Вентури.

“Ако погледнете случаите в провинция Ферара, можете да видите, че има няколко случая в столицата, но всички останали са регистрирани главно на границата с Болоня. По-голямата част от провинцията е спасена [от коронавирус]“, заяви комисар Вентури.

Според вестника във Ферара от началото на епидемията само 307 души са се заразили с коронавирус. В същото време регионът Емилия-Романя, в чийто предели влиза малката провинция е на второ място в Италия по брой на заразените.

Според изданието Вентури е предположил, че макар причините за това явление все още да не са ясни, вероятно имунитетът срещу коронавируса сред местните жители може да бъде свързан с талъсамията (наследствено заболяване на кръвта) или маларията, разпространени в провинцията

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Таласемия преди 3 години
Хора с такова заболяване не могат да практикуват интензивни спортове - децата дори и с лека форма не могат да карат колело или да тренират спортове свързани с кардио натоварване - това е по-скоро проблем, короната също ги лови , познавам дете с таласемия което януари тази година се разболя от вируса, не знам кой ги измисля подобни новини
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ФактИсландия тества наред цялото си население. Затова са тези резултати. Не можеш да ги сравняваш с места, където не се тестват всички.
35
0
 
7
 
! Отговори
УМНА ЖАБА преди 4 години
До Анонимен 35Ти не схващаш ли че от сайтта нарочно пускат статии с правописни грешки за да може да се хванат такива ,,литературни Justice,,диванета и да им правят трафик посещения и оттам евентуално печалба от рекламите.
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
талАсЕмия - тежки проблеми с хемоглобина и еритроцититеДруг е въпросът, че някои от хората, които имат това заболяване и успяват да оцелеят, наистина се променя така, че можеш да ги помислиш за персонажи от Хелоуин.
33
1
 
2
 
! Отговори
До Факт - 28 преди 4 години
Напоследък върви една теория за връзката между корона епидемията и БЦЖ ваксината, Исландия е една от страните, където тази ваксина не е задължителна
32
0
 
4
 
! Отговори
Таласъм преди 4 години
Някой да каже нещо срещу нашия вид?
31
1
 
4
 
! Отговори
Силвия Кашова преди 4 години
Талъсамия? Серизно?Малко повече четене би позапълнило дупките в общата ви култура, г-жо автор!!
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На нашите журналисти фамилиите са много интересни , да бяха ги избирали с конкурс нямаше да могат да намерят подобни словосъчетания.Интересно откъде са дошли а колко са кадърни за тази професия още повече.
29
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американците какво си мислеха, когато пуснаха коронавирусът в Ухан, че няма да стигне обратно в САЩ ли?
28
8
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Ухан ще е първият град ударен от ядрена ракета. Американците за 3000 жертви в Пърл Харбър съсипаха Япония. За 3000 жертви съсипаха Ирак и Афганистан. За 200000 жертви ще изгорят Китай. Тука *** си мислят, че им белят яйце и се кефят.
27
3
 
5
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Исландия, рядко населена, а вируса върлува с пълна сила. Исландия има два пъти повече заразени на човек от населението от Италия, а Италия също е на едно от първите места в това отношение.
26
0
 
3
 
! Отговори
ikar преди 4 години
До Стефан ХристовЯвно не се изисква владеене на български език,не че когато публикуват превод /обикновено през гугъл-преводач/ изобщо не си правят труда да прочетат каквое излязло и да го редактират.
25
0
 
19
 
! Отговори
Стефан Христов преди 4 години
Казва се "таласемия", ама кой ти обръща внимание? Само се чудя журналистите, които пишат, не полагат ли някакъв граматичен изпит?
24
0
 
1
 
! Отговори
сори преди 4 години
До Анонимен 9...но либералната демокрация ще остане...
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Научете се да четете и да вниквате в ударенията и детайлите:"...талъсамията (наследствено заболяване на кръвта)..."
22
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 11"Имам чувството, че в днешно време изобщо не ти искат диплома за да станеш журналист."Да защото журналята вече са лекари и от сутрин до вечер само с това се занимават да разпъват на кръст горките лекари, които ако не спрат да им се обясняват ще останат без работа. Вече всички взеха да разбират от медицина, само математиката ги мъчи за сега..
21
0
 
32
 
! Отговори
Карлсон от покрива преди 4 години
До ЗагриженТалъсъми ..в главите на журналистите, най-вече на радакторите!!!
20
0
 
15
 
! Отговори
Диана преди 4 години
Е, добре, толкова хора ви го написаха! Алоооо, dnes.bg, редактирайте я тази чутовна глупост, толкова ли е трудно, срамота!
19
0
 
33
 
! Отговори
Загрижен преди 4 години
таласъмия???? - неграмотници!!!ТАЛАСЕМИЯ - или анемия на Кулей
18
2
 
25
 
! Отговори
Мисиркова преди 4 години
"талъсамията" - неграмоооотнициииииииииТова болест на талъсимите ли е?