Магазините затворени, масово се търсят нови наематели за търговските обекти

Ще издържи ли бизнесът във финансовата и икономическа криза?
177

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След паниката от заразата от COVID-19 основното притеснение на хората се оказа финансовата и икономическата криза, която дойде заедно с въвеждането на строгите мерки срещу разпространението на коронавируса.
Още по темата
Броят на безработните рязко скочи, магазините хлопнаха врати, работодателите пускат в платен или неплатен отпуск служителите си.

В София масово собствениците на търговски обекти търсят нови наематели дори и в центъра, където винаги търсенето и предлагането на стоки и услуги е било голямо.

Сега обаче улиците са пусти, клиенти няма, а забраната за отваряне на магазини, с изключение на тези за хранителните стоки и дрогериите, ще остане в сила края на извънредното положение, което с решение на парламента се очаква да бъде удължено до 13 май.

Ще издържи ли бизнесът на кризата? Този въпрос остава без отговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повечето от снимките са от Графа, там след ремонта на ремонта на ремонта от Данчето отдавна са празни магазините.
102
1
 
45
 
! Отговори
CC преди 4 години
Ами колко са наемите на тези помещения! Тея реститути вече взеха да се оливат. Значи не може едни апартамент от около 60 кв да е няма и 400 лв наем, а едно помещение, наполовина голямо да е 2000лв. Като намалите наемите ще има и наематели!
101
0
 
4
 
! Отговори
dsfsd преди 4 години
"...въпрос без отговор" - друг път.
100
18
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гответе се за поне 18 месеца извънредно положение, ако ние го позволим! Това е проучване на британски учени, публикувано в CNN"Проучването заключва, че щом мерките за ограничаване на вируса бъдат вдигнати, вирусът ще започне отново да се разпространява с огромна скорост. Затова тези мерки ще трябва да бъдат запазени поне 18 месеца или повече, докато бъде открита ваксина".
99
5
 
34
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Като започнат да намалят наемите постепенно ще се появят и наематели. Минимум наполовина наем и тогава може и някой да им се обади. Ако не да си ги гледат и да им се радват на магазините и да си ги имат.
98
16
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи стандартния грип, който всяка година взима повече жертви и то здрави хора е нещо нормално, но Ковид-19 грипа, който взима хора със съпътващи заболявания е най-страшното нещо.
97
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 107Боко го е кръстил Радеф. Да не работи никога, да взима пълна шапка с пари, и да е достатъчно простооо, че да мисли че е винаги право и щастливо.
96
2
 
35
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
Чеки да питам нещо !Та начи, бизнесо работи за печалба! Демек требе да има кинте на страна ! Демек, ако работи в продължение на 10,20,30 години би следвало да има надиплени бая пачки. Демек, требе да издържи на кризата която е от има-няма и месец!Да, ама не !Демек, либерализЪма е едно яко недоносче !
95
9
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Австрия,Швейцария и Германия развиват малки и средни бизнеси със столетия, а наш *** иска за един сезон да стане милионер. Не става така и следва фалит.
94
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Криза е. И мис Бикини си затвори магазина в Барселона. А между другото, как се казва детето на Боко?
93
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цикъл братко, взеха държавни предприятия за 1 лев сега тях ще ги купят за 2 лева.
92
21
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
До ЕдинЕто ме, аз съм Гошу, ама като си напиша НИК-а и модераста веднага ме трие, даже и "добър ден" да напиша. Затова сега съм пияница мистик. И да, аз нямам ядове брат, имам си кешовица за 10 живота и съм под домашна самоизолация от 2017 година. Само ВИП ескорти и любовници идват у нас. Що ми е да излизам, като може и в къщи пред камината, на червено вино и пържоли на жар. Коронката даже ми идва дюшеш. Само чакам да ви разреди пенсионерските коментари...Хахахахах :)
91
5
 
50
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Българският безнесмен е едно много глупаво 'животно'. Рентиерът по време на Абсолютно Извънредна Криза е решил че не може да не иска наем 2-3 месеца защото иска новият мерцедес SL- Бизнесменът наел помещението знае -че стоки няма внос- и клиенти няма- Но трябва да плаща за продавачки наем и т.н. -И Той се отказва натиснат от Неостъпчивият Рентиер- После всички губят! Рентиерът след 4 месеца ще се моли за някой "балък" и то за наем наполовина по нисък! "Бизнесмена" ще си купи билет за Терминал 2
90
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко чужди тираджии убиха млади българи на пътя, да сметнем ли колко млади жизнеспособни българи си отидоха заради чуждите тираджии, а държавата се изгавpи със паметта на всички тях като пуска убийците им под гаранция, сега тръгнала да спасява дъpтите. Никва логика.
89
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който ял шопска салата от 10 лева, ял! От днес са по 80 стотинки на Витошка, с по 3 сервитьорки и безплатна ракия!
88
1
 
38
 
! Отговори
1 преди 4 години
Според данни на ООН,имало рязко понижаване на цените на храните по света,питам другарите от герб-комунисти и техния любим вожд,ние в друг свят ли живеем,че принас цените на храните рязко се вдигнаха.Написано в "Гласове"бг,ако новината им е фалшива,не приемам никаква отговорност.
87
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В катастрофи всяка година загиват много млади жизнеспособни хора - некачествени пътища, липса на маркировка, липса на знаци или откраднати от цикламените, лоши лекарства, лоша храна, а сега държавата я затвориха за да спасим 80-годишните?!? Като останат само 80-годишни тогава какъв ще е смисъла от държавата и кой ще им плаща пенсиите?? Трябва да се мисли за децата и за бъдещето.
86
1
 
61
 
! Отговори
Азззз преди 4 години
Как какво крият? Хазната е празна. Радев го каза.Защо Герб ще теглят 10 млрд кредит , нали все бях отличниците на ЕС?Май сме фалирала държава и това се прикрива от ГРОБ от сянката на измисления вирус?Няма логика за 10 умрели и то недоказани случаи да се блокира целия бизнес.Ако им пукаше на Гроб за човешкия живот нямаше да сме най-бързо топящата се нация.
85
2
 
55
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
Ами да ги пуснат по 300 лева месечно наем и всичко ще се наеме до дни....Ама те искат по 2000 - 3000 на месец. Ай ся яжте ми ***. Този вирус бая ще промени положението по целия свят
84
25
 
4
 
! Отговори
Туск преди 4 години
До Единхахахахах ще продавам ама друг път. хора като мене имаме доста свободен кеш спестен през годините И само чакаме да паднат цените и почвам да купувам отделно имам и стабилни финансови буфери за 6 мес на преде един наемател да нямам пак съм добре. след кризата ще излиза с още повече апартаменти и ще отдавам още повече наеми пък и цената с времето им се вдига така че правете си сметката не съм бачкер на заплата да разчитам на борсата точно за тва съм развивал бизнеса