Магазините затворени, масово се търсят нови наематели за търговските обекти

Ще издържи ли бизнесът във финансовата и икономическа криза?
177

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След паниката от заразата от COVID-19 основното притеснение на хората се оказа финансовата и икономическата криза, която дойде заедно с въвеждането на строгите мерки срещу разпространението на коронавируса.
Още по темата
Броят на безработните рязко скочи, магазините хлопнаха врати, работодателите пускат в платен или неплатен отпуск служителите си.

В София масово собствениците на търговски обекти търсят нови наематели дори и в центъра, където винаги търсенето и предлагането на стоки и услуги е било голямо.

Сега обаче улиците са пусти, клиенти няма, а забраната за отваряне на магазини, с изключение на тези за хранителните стоки и дрогериите, ще остане в сила края на извънредното положение, което с решение на парламента се очаква да бъде удължено до 13 май.

Ще издържи ли бизнесът на кризата? Този въпрос остава без отговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
36
 
! Отговори
Бойкова Логика... преди 4 години
АКО ПРИЛАГАХМЕ СЪЩИТЕ МЕРКИ ЗА СМЪРТНОСТТА ОТ КАТАСТРОФИ, СЕГА ВСИЧКИ ТРЯБВАШЕ ДА КАРАТ ВЕЛОСИПЕДИ С ПОМОЩНИ КОЛЕЛА.????? ??? ПРЕДЕЛНО ЯСНО Е, ЧЕ ЦЕЛТА НЕ Е ДА СЕ ОПАЗЯТ ХОРА. АКО ДЪРЖАВАТА ИМАШЕ ИНТЕРЕС ДА ПАЗИ ХОРАТА, ЩЕШЕ ДА ГО ДОКАЖЕ, КАТО РЕШИ ПРОБЛЕМА С КАТАСТРОФИТЕ.КАКВО КРИЯТ?
82
4
 
28
 
! Отговори
ани преди 4 години
Българският "бизнесмен" иска сега и точно сега да спечели. Лишен от мисъл за поне 2-3 месеца напред. Неуки търгаши, които само в собствените си очи е "голямата работа".
81
3
 
32
 
! Отговори
Един преди 4 години
До ТускГризна ли дръвцето? Има да продаваш апартаменти на половин цена. Къде е другия ***.д.ал Гошу с десетте апартамента, да не го е фанал вируса ? Или го хвана срама от глупостите дето дрънкаше по форумите и се е скрил в некоя маза ...
80
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Редуциране на търговците.Всеки втори прекупвач, кръчмар, певец, артист, гримьор, фризьор.Хайде няма нужда от толкова.Предлагането е много по-голямо от търсенето."Дай всички да станем таксиджии и да си стоим на г*за по цял ден, а ? Всеки може да върти геврека като теб, то и сега сте прекалено много. Редуциране на таксиджиите трябва.
79
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Национализацияяяяя!!!!!!!!!!!-))))))))))))))))
78
1
 
19
 
! Отговори
3.4% смъртност?! преди 4 години
МАТЕМАТИКАТА не ми е силата...Но последователната мисъл и логиката малко от малко ми се отдават. И така. Нека помислим логично и приложим елементарна математика.АКО в държавата има направени 10000 теста, открити са ~400 болни, има 10 загинали,това НЕ ОЗНАЧАВА, че има 3% смъртност. Това означава само, че има 10 починали от корона вирус.Ако има 8 милиона теста, тогава бройката на заразените може да стигне 500 + хиляди човека. 10 / 500 000 = 0,00002% смъртност.? НЯКОЙ НЕЩО ? ? ? ?
77
5
 
19
 
! Отговори
ми, преди 4 години
Редуциране на търговците.Всеки втори прекупвач, кръчмар, певец, артист, гримьор, фризьор.Хайде няма нужда от толкова.Предлагането е много по-голямо от търсенето.
76
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Туск е строител предприемач - строи за 300, продава за 2000 евро
75
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като няма войни как да разберем кой е здрав и има топки? Света винаги се е пречиствал, раждат се герои, иначе се обезсмисля кой е смел и кой е страхлив.
74
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който не е конкурентноспособен няма да го бъде. ЕСТЕСТВЕН ПОДБОР---Как да е конкурентноспособен някой, на който не му е разрешено да работи? Друго - на Запад концерни с гигантски печалби в момента уволняват и не изплащат платени отпуски. В Германия се прие закон за разсрочване на наемите на най-бедните и Адидас, Пума, Карщадт-Кауфхоф и Х и М обявиха, че спират да плащат наем за търговските си площи и няма да го платят и в бъдеще. Не могат и да ги изгонят, защото няма кой друг да ги наеме.
73
1
 
14
 
! Отговори
До Туск преди 4 години
Остава да отидеш и да запалиш една свещ че то много хубаво не е на хубаво, че той Кобито не избира. Тъжна картинка си ти човече нямо смирение в думите ти.
72
23
 
5
 
! Отговори
Цанев преди 4 години
Тия, дето сега си освобождават офиси и магазини, да не си хапят задниците след месец-два. Тогава ще ги ожулят с двойни наеми.
71
2
 
15
 
! Отговори
До Туск преди 4 години
Всеки сам за себе си нали? Типичен българин, браво да си жив и здрав.
70
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ех, Туск, Туск. Гладна кокошка просо сънува.
69
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Албанските депутати са намалили заплатите си наполовина с 50% само нашите ги вдигат по време на епидемията. Ами нормално те се преработиха......
68
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тепърва ще затварят. Минавам през няколко подлеза. Всичко е затворено. Стоката събира прах , а наемателите високи наеми , заплати и осигуровки.
67
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На света не му трябват слабаци и кърлежи винаги криещи се за сметка на останалите, а здрави и смели хора.
66
48
 
6
 
! Отговори
Туск преди 4 години
имам общо 12 апартамента под наем. и съм им казал на наемателите или да плащат или да се махат. на мене тва ми е бизнеса. отсрочки не давам на никого все ще намеря нови хора тва не ме притеснява и няма да ходя да бачкам никъде. имам и друг аптечен бизнес и той върви добре на фона на кризата - оборотите скочиха много на фона на епидемията.
65
0
 
16
 
! Отговори
До Георги преди 4 години
Голям оптимист си. Само че всеки човек е в различно положение, и не всеки ива 2-3 000лв заделени.
64
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко ви каза, че държавата може да издържи три месеца. Ха, на бас, че след три месеца вирусът ще се изпари яко дим. Няма случайни неща.