Магазините затворени, масово се търсят нови наематели за търговските обекти

Ще издържи ли бизнесът във финансовата и икономическа криза?
177

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След паниката от заразата от COVID-19 основното притеснение на хората се оказа финансовата и икономическата криза, която дойде заедно с въвеждането на строгите мерки срещу разпространението на коронавируса.
Още по темата
Броят на безработните рязко скочи, магазините хлопнаха врати, работодателите пускат в платен или неплатен отпуск служителите си.

В София масово собствениците на търговски обекти търсят нови наематели дори и в центъра, където винаги търсенето и предлагането на стоки и услуги е било голямо.

Сега обаче улиците са пусти, клиенти няма, а забраната за отваряне на магазини, с изключение на тези за хранителните стоки и дрогериите, ще остане в сила края на извънредното положение, което с решение на парламента се очаква да бъде удължено до 13 май.

Ще издържи ли бизнесът на кризата? Този въпрос остава без отговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
3
 
! Отговори
до 75 преди 4 години
Разбирачо, за колко се строи и продава според теб, м?
62
0
 
19
 
! Отговори
Ами преди 4 години
По-лошо от това да умреш е да умреш от страх,тогава си жив умрял.
61
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Между другото, ако някой е чел заповедите за мерките знае, че няма забрана за магазините за дрехи освен тези в МОЛ. Няма забрана и за фризьорски салони и прочее. Това, което Мутафчийски каза една вечер, на другия ден не беше взето като мярка от МЗ. В заповедите на министъра са големите търговски обекти тип МОЛ, културни и спортни мероприятия, кина, театри. Впоследствие събиране на повече от двама на едно място и посещние на паркове и градинки. Не и на пешеходни зони, плажове и прочее.
60
4
 
7
 
! Отговори
Смях преди 4 години
До анонимника разбирач. Що не станеш строител-предприемач. Работи на тия цени, дето си ги измислил и стани милионер. 300 - 2000. Смешен ***.
59
2
 
10
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Защо сдруженията на бизнеса не атакуват в съда дискриминационния списък, който посочва кои могат и кои не могат да работят!?! Който е в забранителния списък държавата да му покрие поне 60 пр от приходите за същия месец на 2019. Така е справедливо.
58
26
 
13
 
! Отговори
Георги преди 4 години
Стига с тая драма :). Аз също си освободих офиса и сега работя от къщи. Като мине вируса пак всичко ще си е както беше. По важно е да не загубиш близък човек от колкото да спреш работа за 1-2 месеца. Би трябвало всяко семейство да има 2-3000лв. спестени - бели пари за черни дни.
57
2
 
27
 
! Отговори
Предприемач преди 4 години
Ето така трябваше да изглеждат банките, а не магазините. Обаче кръвопийците си живуркат още. Държавата ги пази. Нас ни пази арменския поп
56
10
 
5
 
! Отговори
man преди 4 години
Ех, сега БСП да беше на власт..
55
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще останем само коравите, айде махайте карантината. Слабаци не ни трябват. Едно време хората са си давали живота, за да я има днес България сега *** глeзльoвците не искали да умират, еми не искат някои ама той коронавируса не пита.
54
1
 
14
 
! Отговори
До 63 преди 4 години
Това са перачници. Те няма да фалират.
53
1
 
29
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Статията завършва с въпрос чиито отговор ББ се прави, че не съшествува, но гладните бунтове предстоят....
52
1
 
17
 
! Отговори
Кант преди 4 години
Хем бизнесмена гладен, хем наемодателя гладен!Вечер заедно пляскат от балкона,*** и спирт се леят във сифона.Кой за хляб, кой за маска от перде,На пътя се пресичат двама,Единия вайка се, реве,Втория вика страшна драма.Стой си вкъщи, стой си вкъщи,Недей се много мръщи.Дай и ръкавици да ти тура,Че скоро ще ядем на оня ...
51
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има много безсмислени магазини продаващи парцалки на завишени цени.Навсякъде в цялата страна.Предлагат се безкрайно много излишни неща особено от пластмаса. Всеки решил да става "бизнесмен" прекупвач-те затова ще фалират.
50
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До EstetКакто и да го въртиш крайният потребител плаща.
49
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименМи не го купувай тогава, никой не те кара насила!
48
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един апартамент излиза 300 евро на квадрат с обезщетението за собственика на земята, продават ти го за 2000
47
15
 
24
 
! Отговори
До 53 преди 4 години
Естествено, че ще гледам Нова, ти какво искаш да гледам БСП ТВ и всяка вечер да си режа вените от страх като пуснат онази стръвница Нинова да ми говори за края на света
46
2
 
33
 
! Отговори
Estet преди 4 години
Да добавя: замислете се, как един продукт като вафла стига до вас от фабриката. От нея излиза на 10 ст., после транспорт и логистика слагат още 5-8, после търговец на едро слага още 5, след него друга логистика 3-5, после краен търговец слага 8-10 ама той добавя и още поне 10-15 за наема на обекта. Ей ти фафла от некачествени суровини как става вече 50-50 стинки. В моловете веригите плащат минимално наеми по 15-20 хил. лева месечно, а продават евтини парцалки. Дано отпаднат ненужните звена.
45
8
 
10
 
! Отговори
до 45 преди 4 години
Дай линк за тия 200 хил с над 9 жил заплата, лъжльо, много ги обичам тия дребни лъжльовци като теб
44
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледай те Нова турска тв!!!