Превозвач: В автобусния транспорт ще има много фалити

Формулата 60 на 40 е неработеща в сектора, обясни Петър Захариев
Обновена: 2 апр 2020 11:17 | 2 апр 2020 11:11, Анисия Иванова
29
Превозвач: В автобусния транспорт ще има много фалити
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Бизнесът на автобусните превозвачи почти замря. Останаха да се движат отделни автобуси. В републикански мащаб междуобластните автобусни превози замряха почти напълно.

Със сигурност ще има фалирали фирми, коментира Петър Захариев, председател на Националното сдружение на автобусните превозвачи в България, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Формулата 60 на 40 е неработеща в сектора. Компаниите в областта са затрупани с кредити".

"В тази ситуация, както и преди нея настояваме за коригиране на взаимотношенията между превозвачите и държавата, за въвеждане на европейската практика. Само нашата държава няма финансиране на обществения превоз. Трябва да се променят и законовите и подзаконовите нормативни актове", посочи гостът.

Според Петър Захариев данъчните облекчения в случая не са решаващи. "Трябва да свършим доста оперативна работа преди това и да се въведат нови правила. Ще се промени транспортната схема и възлагането. Така ще се изчисти нелоялната конкуренция", допълни Петър Захариев.

Целият разговор може да чуете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си плащат тол таксите и да не се оплакват няма да ги чуят.
4
3
 
16
 
! Отговори
Александър преди 4 години
До ЗозоЗащото не ви осигуряват както трябва и работите в сивата икономика. Масово. За това не работи 60/40 ;) Иначе си работи чудесно.
3
1
 
14
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Още един, дето иска българският данъкоплатец да плати фантома на младата му любовница.
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв е смисъла да се финасира услуга, която не се ползва? Времената на комунизма, когато за транспортните услуги отговаряше държавата отдавна минаха. Сега е свободен пазар, да се адаптират и по находчивите ще оцелеят. Отделно, когато автобусите им бяха претъпкани, колко пътници отчитаха, че возят и какви данъци плащаха?Туристическият сектор едва ли ще бъде някога такъв какъвто беше. Така че е нормално и автобусните услуги да не са търсени.
1
3
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Формулата 60/40 е "мижи да те лъжем" Няма кой да се върже.