Военното командване на НАТО в Европа срещу COVID-19

Ще се съгласува преразпределението на защитни средства
3 апр 2020 07:46, Елка Василева
26
Военното командване на НАТО в Европа срещу COVID-19
Йенс Столтенберг. Снимка: архив, БГНЕС

Военното командване на НАТО в Европа ще се присъедини към усилията за пресичане на епидемията от COVID-19. Това съобщи генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг след заседание с видеовръзка на министрите на външните работи от алианса.

Той уточни, че командването в Монс ще съгласува преразпределението на защитни средства. Столтенберг поясни, че епидемията достига до различните страни от пакта по различно време, затова прехвърлянето на оборудване е възможно.

Още по темата

Предвижда се военното командване да приема и обработва искания за съдействие, като засега се очаква основно да помогне с осигуряване на превоза на здравни пособия. Самолетите на НАТО ще използват позивна, която ще им дава предимство в обслужването от ръководствата на въздушното движение.

Бойната готовност на НАТО не е застрашена от епидемията, заяви Столтенберг. Той уточни, че в редиците на алианса има заболели от COVID-19.

Генералният секретар съобщи, че в средата на април извънредно ще заседават министрите на отбраната от пакта, за да се прецени дали предприетите действия срещу епидемията дават търсения резултат. Той добави, че НАТО започва оценка на средносрочното и дългосрочното влияние на епидемията, предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: НАТОкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Военното командване на НАТО в Европа срещу COVID-19"Алеле! Тия могат само да бомбардират беззащитни!След тая епидемия - само "помощта" на НАТО ни трябва!
19
0
 
12
 
! Отговори
Учение CONID*2020 преди 4 години
Да го разбираме ли, че отдалеко ни подготвят за военно положение?
18
2
 
14
 
! Отговори
злобар преди 4 години
Какви ги плещи този тъпан , то ЕС дефакто го има само на книга и всяка страна се е самоизолирала , а тоя дрънка глупости.
17
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сума ти народа измря, тези чак сега ли изпълзяха бе?
16
1
 
7
 
! Отговори
до 17 преди 4 години
Ще бъде сразена не от небето, ами направо от паралелна вселена, и не от НАСА ами от междугалактическия съюз.Ти сериозно ли четеш такива глупости бе?
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
nato - сетила се Мара да сА побара!
14
16
 
2
 
! Отговори
до 2 преди 4 години
Наистина си уникален *** ,щом не знаеш, че този който ще напада е примитивна Рус. А това го е казала преподобна Стойна още през 1930 г. и според която през 2022 г. Русия ще банкрутира и ще нападне Америка през Тихия океан, след което веднага ще бъде сразена от небето, т.е. от NASA.С конвенционалните си оръжия крепостните мужици са на нивото на Занзибар.
13
1
 
5
 
! Отговори
А преди 4 години
САЩ смекчават изискванията за даряване на кръв от гейове (надали ще имат желание да ги изследват за СПИН, няма да се охарчват допълнително,я. Парите са Бог!). Е,, ще ни помогне НАТО, после ще ни помага срещу СПИН.
12
0
 
11
 
! Отговори
11456 преди 4 години
Те дали не помогнаха за началото?
11
1
 
7
 
! Отговори
A преди 4 години
Ще заседават в средата на април, ама коя година? До тогава Европа ще е на колене, и може спокойно, без опъване да бъде населена с млади, "работливи" емигранти от Мароко и .....
10
0
 
7
 
! Отговори
Британски учен преди 4 години
Установено е, че Covid-19 изчезва за 15 минути при силна радиация.
9
3
 
3
 
! Отговори
язе преди 4 години
Мдаа, кога? Следващият петък у лево!САЩ стана на военна хунта bbc/news/world-us-canada-52145230?SThisFBИзхвърля капитаните си, защото мислят за хората си и дават гласност на проблема. Скоро и каскети ще подмъкнат като джуджето.
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога военното командване на НАТО в Европа ще се присъедини към усилията за пресичане на епидемията от COVID-19? Това заявление означава ли, че до сега са седели, мълчали и мислели дали да помогнат в пресичането или да си лежат по базите?
7
2
 
16
 
! Отговори
Безпомощни преди 4 години
Неадекватни. Те са нахъсани само в омраза да колят Руснаци. Рамбо, Змиеядецвт....Сега като има друг враг - Пълна пародия.
6
3
 
10
 
! Отговори
К19 е повод преди 4 години
Един ден ще има книга, К19 Ноах...сигурен съм.... Крайна цел възвръщане владението на сащ и юдеите над света чрез отслабване Русия и Китай и печатане на пари.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От НАТО вируса направо ще го гръмнат с лъка.
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не става така. Това НАТО е ялово. Консултанти, анализатори, бюрократи си отиват от където са дошли. Или членки те го реформират, или го разпускат. Второто не толкоз бързо, но по вероятно.
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Военното командване на НАТО в Европа е много яко и се надявам, че ще окаже помощ на голямия си бялбрат в стремежа му да евакуира 5 000-я екипаж на флагмана на всички морета на всички земни кълбета "Теодор Рузвелт", който геройчески се бори с COVID-19.
2
2
 
10
 
! Отговори
уникум преди 4 години
Искам да знам кога ще нападате Русия !!!Нали те е вашият най-голям враг !
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чула пръ.дла за Великден па скочила то пика вече преминава (Италия) тия тепърва ще го мислят да "помагат".