Заради изолацията: Гейминг индустрията със скок в приходите

Свалят се повече приложения вместо игри, поясниха от бранша
3 апр 2020 13:15, Анисия Иванова
9
Заради изолацията: Гейминг индустрията със скок в приходите
Снимка: Pixabay

Трендът в гейминг индустрията засега определено е положителен. Виждаме сериозен ръст на приходите и се надяваме това да се запази. Това каза Танко Шокеров, студио мениджър на Gameloft Bulgaria, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Притеснението ми е, че ако извънредното положение продължи, хората ще започнат да се ограничават в определен момент. Сегашният положителен тренд може би е временно явление", обясни той.

По думите му за момента приходите се увеличават с 10-15%. "По отношение на свалянията на апликациите говорим за доста повече - ръст от 40-45%", допълни той. Според него е интересно, че се свалят повече приложения вместо игри.

"Свалят се приложения като Zoom и Google Classroom, които правят възможна колаборацията на хора в този момент, в който всички работят от вкъщи".

Шокеров отбеляза, че за момента всички събития в гейминг индустрията са отложени за догодина, за по-късно през тази година или до второ нареждане.

Той коментира, че гейминг индустрията се стреми да помогне на хората в кризата.

"Даряват се маски. Големи компании даряват големи суми пари".

Гостът заяви също, че в неговата фирма в момента цялата работа протича от вкъщи.

Целият разговор - тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
0
 
! Отговори
До 5 преди 4 години
Ми що да не блажат. Като има балъ-ци. Утре ще писнат, че нема кой да сАди пиперо и ще си ядат....гейминга.
7
0
 
3
 
! Отговори
до 5 преди 4 години
Повечето програмисти са на заплата и не блажат извънредно, а по договор. Блажат собствениците на бизнеси в тази сфера. А те рядко са програмисти.
6
0
 
2
 
! Отговори
КайбърПънк преди 4 години
купил съм ексбокс преди 1 година имам и гейм пейс за 3 месеца. Кеф ми е на душата охххххх
5
3
 
0
 
! Отговори
-- преди 4 години
програмистите пак блажат яко.
4
0
 
4
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"Според него е интересно, че се свалят повече приложения вместо игри."Че кое му е интересното? На хората сега им е само до игри. Освен това, гейминг на телефон си е мазохизъм.
3
4
 
2
 
! Отговори
Shshs преди 4 години
В геймлофт парите не са кой знае какво, но за 1 година стаж придобиваш достатъчно квалификация за да смениш фирмата. QA заплата с година стаж започва от 1500 нето. Друга хубава фирма е SEGA дори днес пуснаха обява за QA за Total War тестер там заплатата е около 1200 - 1400 нето. Обявата я има в *** успех на който иска да кандидатства! Оставям Ви я на Вас, въпреки че мен биха ме взели. Цунки!
2
5
 
2
 
! Отговори
Shshs преди 4 години
И аз нямам против игрите. 2012 работих в Геймлофт и имам много добри впечатления. Бях гейм тестер и успях да надзърна зад вратите на индустрията. Но да не заклеймяваме белота! И той е чук и не се играе само от млади. С баба ми се сцепваме 1в1. Геймлофт пък ме научи много на внимание към детайла, а и имах възможността да усъвършенствам комуникационните си умения. Препоръчвам ги силно на младежи до 23, дават ти солидни основи и имам много приятели които и до ден днешен са в сферата на "Кю Ей" -а
1
2
 
7
 
! Отговори
Az преди 4 години
Браво, само така. По-добре отколкото да се наливат с бира по градинките и да псуват на белот като чобани! Игрите дават всестранно развитие, но промитият комунистически мозък не може да проумее нещо различно от тебешир, гъба и дървена дъска/пръчка.