Карантината в Гърция се удължава до 27 април

Наложените глоби за нарушения досега са за 2,6 млн. евро
33
Карантината в Гърция се удължава до 27 април
Снимка: БГНЕС

Ограниченията за излизане на гражданите от домовете и за движение на автомобили в рамките на мерките за борба с коронавируса в Гърция са удължени от 6 април до 27 април, съобщи днес заместник-министърът на гражданската защите Никос Хардалиас, предаде ТАСС.

Още по темата
Той подчерта, че всеки ден е решаващ в борбата за пресичане на разпространението на болестта.

Забраната за движение на граждани с изключение на случаи на крайна необходимост бе въведена на 23 март. Тя се отнася до шофьори и до пешеходци. Гражданите могат да излизат от дома си и да пътуват само, за да отидат на работа, до супермаркет, аптека, банка или лекар, могат също така да разхождат домашни любимци и да се занимават индивидуално със спорт.

Съгласно ограничителните мерки всеки, който излиза от вкъщи, трябва да носи в себе си подписана декларация за целта на излизане или да е изпратил текстово съобщение до централизиран номер. Нарушителите на тези разпоредби са заплашени от глоба от 150 евро.

След 23 март полицаите са установили 17 358 нарушения на мерките в страната, а наложените за това глоби са в размер на 2,6 милиона евро.

Според последни данни на гръцкото здравно министрество, огласени днес, заразените с коронавирус в страната са 1 673, а жертвите на заразата са 68. За едно денонощие броят на заразените се е увеличил с 60, съобщи на брифинг представителят на министерството проф.Сотирис Циодрас. Той посочи, че 55 процента от заразените са мъже.

По думите му от намиращите се в болница пациенти с короонавирус 92-ма са поставени на системи за поддържане на жизнените функции. Средната възраст на тези пациенти е 66 години, като мнозинството от тях имат съпътстващи заболявания, уточни Циодрас. Той каза, че 10 пациенти са изписани от интензивните отделения и се възстановяват. Броят на починалите от коронавируса за едно денонощие се е увеличил от 59 на 68, посочи Циодрас. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия гърците нямат ли си един фатмаккк за президент да им каже да махат карантината ида мрът по улиците? За един Решетникофф питам.
21
6
 
2
 
! Отговори
!: преди 4 години
Въобще не ме интересуват за какви се мислят, географски се намират в източната част на Европа. Ти питай румънците и ще видиш, че са италианци, ама...Иначе минусите, които са дали червените ***,само показват , че червената пропаганда тече с пълна сила.....да, ама данните не си ги измислям, черно на бяло са. Прибалтийските държави също си имат немалки проблеми, държави с 2-3 пъти по-малко население имат повече заразени. Мога с още факти да ви заливам, но заповедта е да се дават минуси....
20
7
 
1
 
! Отговори
Бай Ставри преди 4 години
До 17-ти,марш в Гърция Умник
19
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 26 Ти сърбите и румънците не ги брой към източна Европа ,те винаги са били бам-башка,дори и член на Варшавският договор ,власите не пратиха армия в ЧССР!Иначе по манталитет са си източно европейци!Полша,Чехия и Унгария нямат такива трагични последици от вируса като на Запад,дори Източна Германия ,бившата ГДР!
18
14
 
7
 
! Отговори
!: преди 4 години
Щеше да има кръв по паветата. Не знам дали ви е ясно, празняри, но италианците за да си спасят икономиката се докараха до хиляди трупове, и страната пак е разсипана финансово. Виж ги и англичани, и белгийци, ония клоун през океана къде искаше да ги връща на работа....всички мрънкаха, че не било голям зор, пък сега парковете им са лазарети!
17
17
 
5
 
! Отговори
!: преди 4 години
Къде са ти същите параметрите в цяла Източна Европа, *** червен, за едно денонощие сърбите са +150, румънците +480, гърците са с над 1600 заболели, макета вървят много на зле, единствено хърватите що годе се справят. Годината не е 1988, ако разбираш какво ти казвам. На сърбите са им пратили смс-и, че очакват кошмарен сценарий....ама ти си вярвай на червената мантра, че не сме били за карантина... Повярвай, ако беше Бойко толкова ***, че да не беше вкарал ИП и бяхме тръгнали по пътя на Италия
16
18
 
4
 
! Отговори
!: преди 4 години
Точно когато се очаква пика на кризата! Мисли ги малко нещата с тая глава! БСП покрай изявите на тия двамата клоуни, а именно мъжът на генерал Деси и Корнелия, ще загуби и доста твърд електорат. Хора като Станишев, Петков и Първанов мълчат и им гледат сеира, а като дойде времето, ще ги направят за смях. Бойко ако успее да се справи с кризата трябва да дойдат извънземните да го бутнат, иначе няма кой....Не е много хубав, но е за предпочитане, като ги гледаш Корни и Генерал Деси
15
18
 
4
 
! Отговори
!: преди 4 години
Ей, много подли гърци, вчера Корнелия ревна, че в Испания и Гърция била до средата на месеца, пък те бързат да й подлеят вида и днес вече удължиха сроковете. Корни ли си,Барни ли си, ама само ти и Улигофрена Радев не можете да проумеете колко са сериозни нещата. Само да ти кажа, че за днес в Румъния има 480 нови случая, в Сърбия 148 ! Бъди сигурна, че Иран скоро няма да падне карантината,дори правителството е много по-леко в мерките! Много ли ти е важно на 25 април пак да се съберете ?!
14
3
 
10
 
! Отговори
ПорЦелан преди 4 години
Хубаво беше в Солун, сега как са го преградили. Нищо де, пак ще ходим на пазар и ще се топнем в морето ...
13
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 17 Ами Крумови закони вършат работа ...докато в Византия за убида са наказваши с 12 удара с пръчка в България за същото с 140 рани ( удари до кръв )
12
4
 
5
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 4 години
Дядо Коледа тази гдина няма да носи подаръци заради извънредното положение.,пък и дотогава всички полети ще са заземени.
11
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 18_ти от 80% ли си бе другарю журналист ?В Унгария е безсрочна на пример
10
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая година няма да цапате на бузлуджа и копринка И помнете и на 9 септемри ще има карантина
9
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гърците, италианцците и всички други си удължават извънредното положение с по 2-3 седмици, а само ние с цял месец.И не сме толкова уникални в мерките си, колкото правителството ни се опитва да ни изкара. Цяла Източна Европа е с показатели подобни на нашите.
8
10
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Глобата за нарушение на карантината в Гърция е 150 евро в България 2500 евро, защото виждаш ли ние сме по-богати от гърците с този наш фантастичен икономически напредък в който така упорито ни убеждаваха...
7
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не следват българският пример питам?Индивиди казват, цял свят го прави. Ако не се поправите, "ще стане лошо", византийци.
6
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
забранява се излизане от дома освен ..за разходка? няма забрани има препоръки,ако продължава така ситуацията накрая ще гризнете дръвцето гербавите.
5
5
 
8
 
! Отговори
Антипартиен преди 4 години
Слабоумните пак за партии се джафкат!
4
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Споко....световните куклуводи ще ни държат под карантИЯ минимум още 2 месеца.
3
8
 
28
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
И да ме имитираш, и да не ме имитираш, това няма как да скрие факта, е навсякъде срока на извънредното положението е по-малък от този в България.Даже в Италия е до средата да април.Ние сме по-католици от папата явно.