СЗО: Все повече млади хора заболяват от коронавируса

В понеделник 13-годишно момче почина без странични заболявания
Обновена: 4 апр 2020 17:46 | 4 апр 2020 17:10, Ния Христова
152
 СЗО: Все повече млади хора заболяват от коронавируса
Снимка: Pixabay
Световната здравна организация (СЗО) предупреди, че все повече млади хора се разболяват сериозно или умират от новия коронавирус, пишат от БГНЕС. 
 
Експертите от организацията правят опити да разберат защо все повече здрави пациенти (без придружаващи заболявания – бел.ред.) са приемани в интензивни отделения с тежки форми на заразата.
 
"Все още има много неизвестни в момента", заяви експертът на СЗО, д-р Мария Ван Керхове, по време на пресконференция в Женева.
 
"Като цяло повечето от хората, които преживяват тежко COVID-19 и биват приети в интензивно отделение, са хора в по-напреднала възраст и обикновено имат едно или повече придружаващи заболявания. Това, обаче, което се вижда в някои страни, е че пациенти на тридесет, четиридесет и петдесет години, все по-често попадат в интензивни отделения, и случаите им все повече завършват със смърт". 
 
Изявлението на СЗО идва, след като този понеделник в лондонска болница почина 13-годишно момче без никакви други здравословни проблеми. Семейството на момчето не успя да присъства на погребението му, защото са под карантина. Момчето бе погребано служебно. 
 
Статистиката на организацията сочи още, че в Корея един от шест смърти случая на COVID-19 е сред хора на възраст под 60 години. 
 
В Италия около 10 до 15 на сто от хората, които са починали след интензивно лечение в болница, са били на възраст под 50 години.
 
Миналата седмица пак във Великобритания почина момиче, заразено с вируса, на 21 години. Момичето не е имало никакви придружаващи заболявания. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
5
 
10
 
! Отговори
Само да попитам преди 4 години
Не е по темата, щото слабо ме интересува, ама знае ли някой къде има хубаво агнешко и колко пари струва, готвя се за ядене и пиене по Великден. Сори, че ви прекъснах приказката, продължавайте за вируса.
93
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разни ИТ специалистчета вместо да измислят детски играчки за проследяване на болни, да измислят софтуер, който да може да се справи с откриването на ваксина за няколко дни. Е на това му викам аз нови технологии.
92
4
 
29
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Света се променя силово в диктатура от най-зверски тип. Що за напредък в науката имаме щом не можем да се оправим с някакъв си корона вирус? Каква е целта на тази масова истерия - това вече го поставям като риторичен въпрос..
91
0
 
13
 
! Отговори
Да преди 4 години
Като мине всичко, което ни очаква, и умрем едни 6,7 милиарди.... ще ги видим тези по бункерите под земята, от кого ще крадат и как ще самооцеляват със изкуственият им интелект. Каквито са некадърници е въпрос на време изкуственият им интелект да се обърне срещу тях като си заминем повечето. Властта и парите са болест, от които страдат тези арогантни, недъгави ***.
90
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 92А случайно да си чул от хора които се знимават с това че ТОЗИ вирус не мутира чак толкова много както останалите? Или е по добре да пишеш наизуст ей така да се намираш на работа?
89
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То още от началото си беше ясно, че и на младите няма да им се размине, но за тях трябва много време, за да го схванат, а дали ще имат толкова време?
88
2
 
25
 
! Отговори
факти за Англия преди 4 години
Проблема е системата.Тази инфекция се лекува доста успешно,обаче ако се хване в началото.ОБАЧЕ на всички е казано-ако имаш симптоми,стой в къщи и САМО ако се почувстваш много зле след 2,3 дена,тогава се обади на ей този телефон,(който в повече от времето е зает) След като се свържеш ,само ако операторът прецени,то може да се задвижи с-мата и да те приемат в болницата.Дотогава,инфекцията е навлязла в необратим или почти-необратим стадий.След това ти слагат антибиотици и парацитамол в конски дози
87
0
 
12
 
! Отговори
Подизпълнител преди 4 години
Чудесна статия! Идва точно на време. Като по поръчка!
86
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен92Дървен философ.
85
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този вирус МУТИРА и това не е новина.Предната пандемия е протекла по подобен начин.Първо само пенсиите а после пенсии +малки деца +20/40 годишни.Гответе се, битката ще е дълга........година-две.
84
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Чарлз ДарвинА ти блъскай от сутрин до мрак до пенсия да си погасяваш кредитите и ако стигнеш до пенсия или даже преди, младите да решат, че трябва да мреш и да те пожертват.Нали и ти си пожертвал мама и тате, баба и дядо.Па вирусът не е само за 80+, ама нали ти си по-наясно.
83
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама знаете ли че към това число на умрелите и включват 9% раково болни който знае англиийски може да го прочечете
82
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 86Защото не е точно грип, ама нали трябва малко да се прочете преди да се пише
81
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 78Пишат и разни виртуални момчурляци, които са супер tough пред компютъра. Колко вируси са отстреляли виртуално, та сега още един, дето покорява дъртите, ще ги спре.Пък и са свикнали да се под карантина пред компа, да не излизат с дни от стаята, та не им се променя много начина на живот.
80
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно е ясно, ако те барне коронавирус и имаш някакво тежко хронично заболяване, ще ти се стъжни. Отдруга страна, ако си здрав, вероятно ще минеш леко. Добре, но същата картина е и грипа. Е тогава защо е тая пушилка?
79
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То още преди това чудо гробето беше пълно с млади
78
13
 
7
 
! Отговори
Чарлз Дарвин преди 4 години
Аз съм привърженик на естествения подбор. Вирусът може да вземе най-много един процент от населението. Какво е 1% от населението на България? Това са 70 хиляди души, 90% от които ще са 80+ което значи че са надживели доста средната възраст в България и ще ги прежалим.
77
6
 
8
 
! Отговори
Въпрос преди 4 години
Ако хората стоят послушни, те ще спечеят. Ако хората се надигнат, онези пак ще спечелят, защото масите ще им дадат оправдание да затварят и убиват масово. Осъзнавате ли колко е компроментирана играта срещу нас? Все повече хора осъзнават, че краят е много близо. Масово се вярва, че ни остава максимум 10 години.
76
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това за младите започват да го повтарят макар и да е вярно, но целта е сплашване и подчинение. Има нещо с тази пандемия което не е наред. Някакво неистово желание да се налага някакъв ред. Хората имат нужда от помощ и подкрепа а пък те властите уж бяха либерали и демократи а заплашват ли заплашват чак ми е лошо от този стил и метод.
75
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече на никой не вярвам. Трябваха им 2 седмици за да признаят, че семейството което почина в София са роми от Монтанско и дъщеря им се е върнала от Италия.