СЗО: Все повече млади хора заболяват от коронавируса

В понеделник 13-годишно момче почина без странични заболявания
Обновена: 4 апр 2020 17:46 | 4 апр 2020 17:10, Ния Христова
152
 СЗО: Все повече млади хора заболяват от коронавируса
Снимка: Pixabay
Световната здравна организация (СЗО) предупреди, че все повече млади хора се разболяват сериозно или умират от новия коронавирус, пишат от БГНЕС. 
 
Експертите от организацията правят опити да разберат защо все повече здрави пациенти (без придружаващи заболявания – бел.ред.) са приемани в интензивни отделения с тежки форми на заразата.
 
"Все още има много неизвестни в момента", заяви експертът на СЗО, д-р Мария Ван Керхове, по време на пресконференция в Женева.
 
"Като цяло повечето от хората, които преживяват тежко COVID-19 и биват приети в интензивно отделение, са хора в по-напреднала възраст и обикновено имат едно или повече придружаващи заболявания. Това, обаче, което се вижда в някои страни, е че пациенти на тридесет, четиридесет и петдесет години, все по-често попадат в интензивни отделения, и случаите им все повече завършват със смърт". 
 
Изявлението на СЗО идва, след като този понеделник в лондонска болница почина 13-годишно момче без никакви други здравословни проблеми. Семейството на момчето не успя да присъства на погребението му, защото са под карантина. Момчето бе погребано служебно. 
 
Статистиката на организацията сочи още, че в Корея един от шест смърти случая на COVID-19 е сред хора на възраст под 60 години. 
 
В Италия около 10 до 15 на сто от хората, които са починали след интензивно лечение в болница, са били на възраст под 50 години.
 
Миналата седмица пак във Великобритания почина момиче, заразено с вируса, на 21 години. Момичето не е имало никакви придружаващи заболявания. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
5
 
19
 
! Отговори
Фейк Нюс преди 4 години
Полирането на мозъците продължава.
73
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тука пак пишат разни виртуални "tough guys" от чички от соцаАха, дето най-голямата им гордост е, че на 18 години са ги научили да си оправят леглото и да се къпят, че даже и да правят упражнения сутрин.
72
3
 
9
 
! Отговори
Кривондел преди 4 години
Какво значи "все повече".От десет на двадесет е ръст от 100%. Статистически на 7 милиарда е по-добре да се притеснявам от мълнии и токов удар.
71
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Непрекъснато нови и нови неща направо лошо ми стана от последната пресконференция.
70
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като ни е слаба имунната система на младите, що тоя вирус поваля от 55-годишни нагоре, а учените казват че трябвала силна имунна система за да го победиш? Поредните соц-партенки "едно време кви домати имаше".
69
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Засилете имунната си система.Младите се тъпчат със всякакви вредни храни и напитки.То едно време оздравявахме за един ден а сега са болни поне една седмица.Ние с бабата не се страхуваме.
68
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 60Стига си вярвал на лъжите от Китай. Нищо не излезе истина от това,което казаха. Не умират само стари хора,бебета и деца също се заразяват и умират,смъртността е по-висока от колото те обявиха, и въобще само лъжи за този вирус от Китай. Нищо им няма сигурно на ккотките, а китайците искат да ги хапнат.
67
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо да дадат отговор за поведението си през зимата и есента, когато нямаше адекватна реакция нито на органите оторизирани по проблема, нито на световния елит който допусна народите да страдат така..
66
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако е писано, значи е неизбежно. Но в нашият случай ще се мре или от коронавирус, или от глад. За сега е по-вероятно от второто.
65
2
 
21
 
! Отговори
До 59 Ренджър преди 4 години
Младите са като евтин салам,пълни с химия,големи шкембета и меки пишлет@
64
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той Борисов е добре да се изолира дори да не е хипертоник.
63
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И от СПИН...и от диабет и от хипертония...и ред други болести
62
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-лесно е да правиш хората на ***, отколкото да ги убедиш, че са ги направили на ***"
61
2
 
7
 
! Отговори
OUP преди 4 години
Прогнозите им са преумалени. В действителност заразените по света са почти 10 милиона към вчерашна дата и се увеличават екпоненциално.
60
23
 
6
 
! Отговори
РАДЕВ БЪЛГАРОУБИЕЦ преди 4 години
РАДЕВ ПЪРВО МИ ЗАРАЗИ НА ШИПКА, А ПОСЛЕ С ВЕТА СЕ ОПИТА ДА НИ УНИЩОЖИ С БЕЗЗАКОНИЕ.СЕГА ИСКА ДА ОТМЕНИ ПОЛОЖЕНИЕТО ВСИЧКИ ДА УМРЕМ, ЗАЩОТО Е РУСКИ АГЕНТ.А Е РУСКИ ЩОТО САМО ПУТИН СМЯТА ОСТАНАЛИТЕ ЗА ПО-*** ОТ НЕГО.
59
7
 
24
 
! Отговори
Брад Пит преди 4 години
До Анонимен 36Щото всичко е нарочно направено, за да се заразят колкото се може повече *** и да им се всява страх и паника всеки час по ТВ-то. Вече започнаха да се прокрадват идеи за това как тази криза щяла да обедини човечеството и как бил нужен нов световен ред и подобни дрънканици. После ще дойдат и чиповете... Все пак добитъка трябва да се чипира и контролира непрестанно. Не се ли усещате? ***????
58
3
 
8
 
! Отговори
!!! преди 4 години
Убити във Франция,в Германия джамиите събират хора(поне една),италиански кметове вече съобщават,че мафията поема нещата,а отделни отчаяни хора нарушават карантината,защото нямат пари за храна.В същото време,статистиките не потвърждават масовата психоза.
57
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Между другото, вчера имаше новина, че 15% от уличните котките в Ухан са носители на вируса и съответно преносители, ако ги храниш отблизо или галиш.
56
4
 
13
 
! Отговори
SS преди 4 години
До 38. Бедността е порок,и болест от която трудно човек се лекува.Тая болест е почти нелечима в Бг.За другаде може би!За това има поговорка .БЕДНИ СМЕ ЩОТО СМЕ ПРОСТИ,И СМЕ ПРОСТИ ЩОТО СМЕ БЕДНИ.Порочен кръг от който почти няма измъкване!!
55
17
 
5
 
! Отговори
Рейнджър до 46 преди 4 години
Напротив, старите имате слаба имунна система, то с филии със сланина не се изгражда имунитет, а то тва ви е било менюто на вас. Гърбави философи, след няколко ракии сте номер едно и се почват с митовете за казармата, поне една война да имаше да възмъжеете малко, а не разни виртуални учения.