СЗО: Все повече млади хора заболяват от коронавируса

В понеделник 13-годишно момче почина без странични заболявания
Обновена: 4 апр 2020 17:46 | 4 апр 2020 17:10, Ния Христова
152
 СЗО: Все повече млади хора заболяват от коронавируса
Снимка: Pixabay
Световната здравна организация (СЗО) предупреди, че все повече млади хора се разболяват сериозно или умират от новия коронавирус, пишат от БГНЕС. 
 
Експертите от организацията правят опити да разберат защо все повече здрави пациенти (без придружаващи заболявания – бел.ред.) са приемани в интензивни отделения с тежки форми на заразата.
 
"Все още има много неизвестни в момента", заяви експертът на СЗО, д-р Мария Ван Керхове, по време на пресконференция в Женева.
 
"Като цяло повечето от хората, които преживяват тежко COVID-19 и биват приети в интензивно отделение, са хора в по-напреднала възраст и обикновено имат едно или повече придружаващи заболявания. Това, обаче, което се вижда в някои страни, е че пациенти на тридесет, четиридесет и петдесет години, все по-често попадат в интензивни отделения, и случаите им все повече завършват със смърт". 
 
Изявлението на СЗО идва, след като този понеделник в лондонска болница почина 13-годишно момче без никакви други здравословни проблеми. Семейството на момчето не успя да присъства на погребението му, защото са под карантина. Момчето бе погребано служебно. 
 
Статистиката на организацията сочи още, че в Корея един от шест смърти случая на COVID-19 е сред хора на възраст под 60 години. 
 
В Италия около 10 до 15 на сто от хората, които са починали след интензивно лечение в болница, са били на възраст под 50 години.
 
Миналата седмица пак във Великобритания почина момиче, заразено с вируса, на 21 години. Момичето не е имало никакви придружаващи заболявания. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов като хипертоник трябва да се изолира понеже попада в рискова група.
53
6
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Гледайте като литнат комарите какво ще стане.
52
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СЗО, МВФ, Импириал колидж, Джон Хопкинс юнивърсити, като чуете за тях знайте, че един говори.Проучване на Оксфорд юнивърсити казва, че техните прогнози са преувеличени и подвеждащи, но това няма да го чуете по медиите. Не е удобно.Д-р Марков, дето го даваха по БТВ работи в Оксфорд. Вече не го канят.
51
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Старите ще *** от болестите си, а младите от глад.
50
0
 
2
 
! Отговори
медиите преди 4 години
МРЕЖАТА ТРЯБВА ДА Е ШИРОКА
49
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От котката се хваща коронавирус.
48
1
 
16
 
! Отговори
До 16 преди 4 години
Като си ревнал за бай си Тошо, що не се осведомиш за имунизационния календар у нас. Още в родилното, но не по- късно от изписването се слага БЦЖ - записано черно на бяло. После на 7 годишна възраст се прави реимунизация. За другите имунизации няма да те осведомявам, виж си ги сам.Единствената разлика е, че сега дават правото на родителите да решават, за което си носят последствията.
47
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 24 Да ама неХора , това си е заразен вирус като всицки останали но се развива в тежка форма при хора имащи някакво старо заболяване или преболедували такова. Ако те хване може да оздравееш и да не разбереш, че те е заразил но ако пак имаш достъп до заразен пак ще те зарази. Няма такъв филм като имунитет .
46
7
 
18
 
! Отговори
1 преди 4 години
Уау... в началото нямаше никакви млади, обаче се видя че те като не спазват измислената карантина, изведнъж се пръкнаха. Търсете случаите, колко хора са умрели от друго, а ги пишат от вируса, търсете клиповете с празните болници в уж големи огнища, търсете роднините, дето пишат как близки са починали от друго, а казват вируса. Търсете как в началото who обясняваше как не се предава по въздуха, а изведнъж трябва да сме на 2939км разстояние.
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Парламентът отлага решението за намалението на цената на газта, тра-ла-ала-ла-ла... Трябвало още да разискват. Защо не я виждат тук тази новина, в 24 часа я има.
44
6
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БЕЗ ДРАМИ!НА 100 ДУШИ АКО НЕ И НА 1000 ДУШИ КАТО ПУКНЕ ЕДИН ПОД 20 ГОДИНИ ТА ЧУДО ГОЛЯМО!
43
11
 
19
 
! Отговори
До 28 преди 4 години
За съжаление младите имате слаба имунна система защото се храните с некачествена храна/предимно внос от Европа/ и сте свикнали всичко на готово.При най-малкия проблем давате отбой.Не сте ходили в казарма/там се закаляват мъжете/ и разчитате на *** и тати.Не знам каква психика имате,но с този манталитет бъдеще нямате.
42
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ви промиха мозъците! Много!
41
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Раздавайте скафандрите, летен, зимен скафандър. Отлична тренировка за преселването на Марс.
40
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нощес в кооперацията един възрастен човек се помина. Сутринта дойде катафалка да го вземе. Всички настръхнаха за причината за смъртта, и тая на партера рече: сигурно е короната! Сега никой не си показва носа навън. Синът му каза, че е получил инфаркт, ама това няма значение за комшиите. Те са убедени, че е коронавирус.
39
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на СЗО голяма полза от тях.
38
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато у нас не пукнат 20 годишни и поне 5 деца Няма да повярват !Радев ги подстрекава и те Не спазват Никакви мерки ! от тук нататък радев е Виновен за всяка смът !
37
19
 
6
 
! Отговори
э преди 4 години
Видяхте ли вчера Радев какво изказване направи?!Да се премахне извънредното положение!За него е по-важно да има ракийца на масата,ама като има болни и жертви-дреме му на тоягата!!!
36
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SSОт бедност има вероятност да се измъкнеш, особено ако си млад, умен и предприемчив, от смърт не
35
1
 
24
 
! Отговори
Да преди 4 години
За съжаление много млади хора са с наднормено тегло, обездвижени и хранещи се с боклyци. Не може на 23 години да си плондер с корем и да смяташ, че си в отлично здраве, зашото можеш да пиеш всяка вечер.