Банките с отсрочки, но при условие, че длъжниците са обслужвали редовно заемите

Отсрочването обаче ще важи за всички видове кредити
Обновена: 5 апр 2020 15:01 | 5 апр 2020 14:52, Камелия Цветанова
83
Банките с отсрочки, но при условие, че длъжниците са обслужвали редовно заемите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вноски по всякакви кредити ще се отсрочват при условие, че длъжниците са обслужвали редовно заемите си до 1 март, без забава, по-голяма от 30 дни. Това каза пред БНР председателят на Асоциацията на банките у нас Петър Андронов.

Още по темата
В понеделник се очаква и последната дума на БНБ, която трябва да одобри проекта за правила, които ще прилагат търговските банки.

"Редът за отсрочване на задълженията по кредити за хората и бизнеса ще даде възможност на клиентите да стигнат до споразумение с банките за нов погасителен план, като през определен период от време ще имат възможност да не погасяват или само главница, или и главница, и лихва, и срокът на кредита ще се отложи за периода на отсрочването“, обясни той.

Андронов подчерта, че става дума за отсрочване на задълженията, а не за опрощаването им, както и че отсрочката ще важи за всички видове кредити.

Той изрази надежда, че гражданите и фирмите, които не са засегнати до този момент от създалата се криза, ще продължат коректно да внасят вноските си, за да може банковата система да продължи да функционира нормално.
Андронов посочи, че това, което са направили като ред за отсрочване, е "кратко, но е подплатено с разчети и изчисления“:

"Инструментът, с който се увеличава капиталът на Българската банката за развитие, е за граждани, излезли в неплатен отпуск. Фирмите ще получават кредити, за да продължат дейността си. Въпрос е на много специална структура и подходящ дизайн“, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
11
 
8
 
! Отговори
Моряк и половина преди 4 години
Ааааа не! Тук не познаха! Нали именно банките пускаха нон - стоп реклами за кредити си! Сега след, като хората нямат възможност да ги обслужват, поради намесата на правителството, трябва вноските по време на извънредното положение да бъдат погасени от БНБ!
10
2
 
22
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Как да не обичаш банките? Та те работят като праведни ангели за всеобщото благо, а не за гнусна печалба.
9
16
 
19
 
! Отговори
До 10 преди 4 години
В чужбина съм и продължавам да получавам много висока за теб заплата, защото работя от дома си и работата върви без проблем. Просто гледам кви ги вършат в БГ и ме и яд, щото до 1 год тия може да фалират държавата. Само Радев вкарва мислене сред т.нар. политици том
8
14
 
4
 
! Отговори
до 8 преди 4 години
*** без 5 лева в джоба, гладуваш ли, копейкаджия!Вий яко на умирачка, червено псе!
7
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глобално погледнато масово хората със закъснения на вноските по банковите заеми са хора, които само вземат, но не искат да връщат! С нищо не се различават от управляващите! Но първите реват срещу вторите, защото и те искат да са на лапачката и да грабят с пълни шепи. да крадат ЯКО!Няма разлика между едните и другите! С еднакво мислене са, с еднакакъв манталитет! Никаква милост към тях!Банкери, сеч на бедняците, да не им се дава отсрочка, оттам съд, изпъллнителен лист и ЧСИ-та да ги подпукват!
6
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 3:Точно Радев 2 пъти им налага вето, така че млъкни и не товори глупости, гербаджийски ***!
5
2
 
21
 
! Отговори
Крив макарон преди 4 години
Бг банките са готови за еврозоната, ама друг път.
4
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде са всички баро - плащачи, които демонстрираха луксозен и скъп начин на живот в социалните мрежи?Висока класа кредитни плащачи, масони, баровци и бохеми, край на мача за вас!Жени с нетежко поведение, търсещи богатият принц с черно мазерати, неспособни да забъркат един таратор дори, ще се наложи да работите истинска работа, проституцията секна! КЕФ!
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми как мислите хората или фирмите с по два заема с тая отсрочка и след като са без работа и им се натрупват дали след кризата ще могат да ги платят ще им одерете кожата ще има м ого фалирали фирми
2
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е сега една стабилна част животари, теглили кредити за телефони, екскурзийки, почивки, екстри, скъпи коли, апартаменти с безбожно високи цени, ще оттекат рязко!МИслехте си, че животът е цветен и все ще е така лесно?Взехте парите, изядохте ги и ги изпихте, сега не искате да плащате и ревете, че не можете да си погасите задълженията?Да сте мислили бе, хак да ви е, загивате!
1
48
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом свърши това, гладният, изстрадал, беден и вече безработен народ ще излезе и ще свали виновника за КРИЗАТА, МИЗЕРИЯТА, НИЩЕТАТА - румен радев ветото с 12 000 лева заплата!Избрахме го, за да мучи и да не свърши работа за 5 стотинки!Дори не въведе вето на извънредното!РАДЕВ, ПРЕДСТОИ ТИ ИМПИЙЧМЪНТ, СДАВАЙ ВЛАСТТА, ЧЕ НА НАРОДА МУ Е КИПНАЛО И ЧАШАТА ПРЕЛЯ!