Германия и Румъния със спад на новозаразените от COVID-19

Починалите в Швейцария са 559
Обновена: 5 апр 2020 16:02 | 5 апр 2020 16:02, Анисия Иванова
42
Германия и Румъния със спад на новозаразените от COVID-19
Снимка: БГНЕС

Германия отчете трети пореден спад на новозаразените с коронавирус за ден, спад на новите случаи има и в Румъния през последното денонощие.

Потвърдените случаи на заразени с коронавирус в Германия са се увеличили с 5936 през последните 24
часа
до 91 714 днес. Броят на новозаразените спада за трети пореден ден, сочат данните на института "Роберт Кох", цитирани от Ройтерс.

Отчетените днес новозаразени са със 146 по-малко, отколкото вчера, когато бяха 6082. В петък броят на новозаразените бе 6174. Починалите от коронавирус са се увеличили със 184 до 1342.

Спад при заразените е регистриран и в Румъния през последното денонощие, съобщава в. "Адевърул".

През последните 24 часа са регистрирани 251 нови случаи на болестта, с което общият брой на заразените достигна 3864. Това е спад спрямо последните два дни, през които се регистрираха съответно по нови 430 и 445 случая на денонощие.

От потвърдените случаи 374 са обявени за излекувани и са изписани от болниците. Броят на жертвите на COVID-19 в Румъния е 148. В страната са направени до момента 38 623 теста за болестта.

Най-голям брой заразени има в северния окръг Сучава - 1215 души. В Букурещ потвърдените случаи са 552. Над 100 заразени има в окръзите Тимиш, Арад, Нямц, Клуж, Хунедоара, Констанца, Галац. Най-малко заболели са регистрирани в окръзите Харгита (един случай) и Тулча (шест).

Що се отнася до ситуацията с румънските граждани, намиращи се в чужбина, според информацията от дипломатическите и консулските служби на Румъния зад граница, до момента има 401 румънци с потвърдени тестове за Ковид-19. В Испания са 129, в Италия - 236, във Франция - 15, в Германия - 8, във Великобритания - 4, по двама в Намибия и Индонезия, и по един в Тунис, Ирландия, Люксембург, Белгия и САЩ.

От началото на епидемията извън страната са починали 27 румънски граждани в резултат на заболяването, информира "Адевърул".

Броят на починалите от коронавирус в Швейцария нарасна с 19 до 559, съобщи днес швейцарското
министерство на здравеопазването, цитирано от Ройтерс.

Потвърдените случаи на заразени с вируса вече са 21 100 спрямо 20 278 вчера, уточни ведомството.
Швейцария е тествала над 158 000 души за COVID-19. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
11
 
30
 
! Отговори
ОНЯ СЪЩИЯ преди 4 години
<html><body><!--StartFragment--><p>Внимание! Не искам да ви плаша и да създавам паника, но Световната Здравна Организация (СЗО), съобщи лошата вест, че се е появила нова изключително опасна пандемия. В Света с бързи темпове расте количеството на здравите хора. Те вече са стотици милиони в Китай, огромно количество в Италия и Европа и са милиарди по целия свят. Хората заразени с вируса на здравето са крайно опасни. Те не купуват лекарства в аптеките, не ходят по болници, не разговарят за болести, занимават се с<span class="text_exposed_show">ъс спорт, хранят се здравословно и на
13
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имайте в предвид, че, ако сте заразен ще ви поставят под карантина докато се излекувате и след това ще ви държат още 28 дни в изолация. Кой ще плаща сметки,заплати,ипотеки и други задължения?
12
1
 
14
 
! Отговори
до Христо Христов преди 4 години
Господине, германците имат критични 3936 човека, италианците имат 3994. Легла имат италианците, но пациентите им са много по-възрастни. И със свободни респиратори някой не ги включват защото са на по 80+ години с рак или сериозен диабет, и му трябват месеци на респиратора да оцелее. Те заразиха старческите домове и болниците първо и стана цунами. Статистически стигнеш ли до респиратор над 80 само 25% оцеляват. Не са легнали на респираторите, просто са реалисти.
11
0
 
22
 
! Отговори
!!! преди 4 години
Познавам моята лична лекарка в Германия.В момента има много малко работа, с изключение,че посещава възрастни по домовете.Но това е нормална практика тук.Сега обаче не посещава останалите пациенти,които иначе биват преглеждани в дома.В Болниците всички операции и прегледи,които не са спешни са отложени.Приема на нормални пациенти и там е ограничен.Оказва се,че нямат работа и те.Къде е паниката,поне в Германия?
10
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След 13.05 когато социалната изолация свърши какво ще правим,та той вируса няма да изчезне,нали съществува,и ние тръгваме. Обяснете ми?Ще се правим,че го няма или да подготвят камионите по италиански.
9
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без да правят тестове е лесно да има спад, я да правят масово като в България да им видим истиснкото дередже.
8
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В каркосрочен план май тия с карантината са прави, в дългосрочен се надявам,че няма да се обърнат нещата на 180 градуса. Сега остава да гледаме УК и Швеция как се справят. Има жертви, но нека сме реалисти, хора на по 80 години със сериозни съпътстващи заболявания. В УК казват , че само 17 са под 40 години и без открити заболявания, което на 4500 починали е много малко. На никой не му е гарантирано, че ще живее до 100 години, за добро или за лошо сме смъртни. Всеки час в България умират 15
7
4
 
5
 
! Отговори
Смях преди 4 години
Ко?Не!
6
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мерките на Борисов дават резултат, ние сме сред страните с най-малко заразени.
5
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те германците даже не са в карантина. Работят със социално дистанциране, екипи по двама-трима, много по-лек вариант от "Стойте си в къщи, ха си си подал носа 5000 лева глоба. Какво ме интересува, че ще фалирате? Държавата ще се погрижи за вас, ама друг път!"
4
7
 
25
 
! Отговори
ние нямаме преди 4 години
много заразени , защото са малко тестваните .Затова пък се бием в гърдите , че сме " голяма работа" .
3
1
 
19
 
! Отговори
Ген. майор Муфтарски преди 4 години
Верно ли?!
2
13
 
31
 
! Отговори
kanarinapred преди 4 години
Благодаря на бога , че по стечение на обстоятелствата сега не живея в Великобритания . Само последното денонощие са умряли над 700 човека от коронавирус в УК . В България се чуствам много по защитен . Специално в Лондон е ад . А лошото и ужаса тепърва предстоят и то много скоро до две три седмици . А как ще се плащат наеми и ипотечни кредити в УК направо не ми стига въображението . В България ние нямаме нито наеми , нито ипотечни кредити за жилищата си .
1
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставка на ГЕРБ