Лекар: На 10 дни има удвояване на случаите на COVID-19 у нас

България е от държавите с най-ниска скорост на нарастване на болните
5 апр 2020 18:29, Анисия Иванова
82

България е от държавите с най-ниска скорост на нарастване на случаите на коронавирус. Пикът никой не може да каже кога ще е. Това каза в предаването "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR д-р Александър Симидчиев.

"Има удвояване на случаите в рамките на всеки 10 дни, докато в държави като Англия, Германия, Франция удвояването е на всеки два дни, в Сърбия е на 5 дни. Скоростта на нарастване на случаите в държави, в които нямат програма за БЦЖ ваксина, всъщност е много по-голяма, така че това може да се окаже плюс за нас", допълни той.

Според нея решението за мобилното приложение добро. "Не мога да кажа какъв би бил ефектът от него, но със сигурност ще помогне", обясни лекарят.

Целият разговор вижте във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
13
 
11
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Само едно ще кажа - тая ШАЙКА НЕГАРМОТНИЦИ, защото са именно такива, на 13 май - ще трябва да дадат обяснение на озлобялата тълпа (вече) безработни пляскач-терасаджии- защо другите държави влезли в заразата СЛЕД нас са вече надолу по графиката, а ние ОЩЕ ЧАКАМЕ ПИК-А? И се надявам да е добро обяснението, с което ще увеличат Още Веднъж карантината до 13 Юни. Щото в противен случай именно пляскач-терсаджиите ще ги линчуват тия ! На 13 май - ОЩЕ ЩЕ ГО ЧАКАМЕ. ПИКА...
35
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гад стига лъга,тоя веднага арест
34
7
 
9
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
До аз-ът Стига сте създавали паника. Успокойте хората. Как до Коледа, бе?! Държавата ще рухне. По-рано ще е, много, много по-рано.----я не ми казвай кво да правя. Хората са се наср***ли от страх и са по-глупави от обикновено. Кога ще е това по-рано. преди говореха 13 Април. Сега казаха 13Май, като на 13 април т.е. след седмица се очаквало ПИКА, После ББ абе до 2-3 седмици ще сме в Ада (аз съм създавал паника?! ). Сега лекаря казва - ааа никой не знае кога ще е пика? Жена си нали? Няма значение
33
9
 
7
 
! Отговори
ЕЛЕНА преди 4 години
До АнонименА БЕ ХЛАПЕТА ОТГОВОРЕТЕ СИ САМИ ЗАЩОТО СТЕ НЕОБРАЗОВАНЕ , ГОТОВАНЦИ НЕ МИСЛИТЕ ЗА НИЩО А ННИКОЙ НЕ ДАВА ТАКА И СТИГА СТЕ МЪРМОРИЛИ БОРИСОВ А МИ ВИЩЕ СЕБЕ СИ КАКВО СТЕ ПОСТИГНАЛИ ? *** !
32
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ги ли е срам да говорят такива глупости! Как може да сравнявате България, която прави толкова малко тестове, с държави от Западна Европа, които са тествали стотици хиляди свои граждани?
31
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
До аз-ът Стига сте създавали паника. Успокойте хората. Как до Коледа, бе?! Държавата ще рухне. По-рано ще е, много, много по-рано.
30
6
 
5
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Какво удвояване бе бате...темпа е абсолютно линеен - по 20-25 души на ден.Това е добре...---кое му е доброто бе см***хнат? Ние с тия 20-25 до Нова Година ще го караме така !? Германия, Швейцария, Италия вече стинаха и се чака да слизат... ние атерим още ... *** Перко вика- а добре е така ве Ч Да та еб... у цървулина !
29
1
 
9
 
! Отговори
Какво излиза преди 4 години
След 140 дена ще бъдем заразени всичките. Ох, най-после нещо сигурно...
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аде,от чернодробна и хипертония,това ли вироса,стига лъжи
27
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лойко уж не харесва тестовете, ама сигурно само той е издумкал половин дузина .
26
2
 
7
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Човека е свестен и съм съгласен с това, което казва. Обаче той казва- в БГ удвояването е много много бавно и съответно никой не може да каже, кога ще е ПИКа. И? Ще нни държите затворени докато дойде тоя ПИК, аз вече пикове сънувам... Ами това може да значи Коледа ?! Това умишлено подтискане на заразата ще НИ ВКАРА В ГРОБА ПРЕДИ ШИБ.... ПИК !?!!! от глад !!!
25
3
 
2
 
! Отговори
Баце преди 4 години
Аз като един прос баце ше прогнозирам, че тоа доктор е в грешка, и нещата скоро ше земат серьозен обрат към по-лошо. Дано не съм прав и Бог да пази кака Мара!
24
1
 
4
 
! Отговори
Грую преди 4 години
Какво удвояване бе бате...темпа е абсолютно линеен - по 20-25 души на ден.Това е добре...
23
2
 
10
 
! Отговори
До умника... преди 4 години
Не съм казал, че България може да се сравнява по бвп или по население с Германия. Казах, че хората правят по 500к теста на седмица. България колко прави?? И казах, че твърдението на господина за удвояването на случаите през 2 дни в Германия просто не е вярно, въпреки че хората правят 100 пъти повече тестове на ден от България. Сега поправи ме ако греша, но населението на Германия не е 100 пъти по голямо от България...
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЛЪЖЕЦ!!!!!
21
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До...Боко нали управлява от 11 години защо сме най-бедни нали е много велик? За тестове няма за пловдивски ритнитопковци има десетки милиони левове. А да къде се изпари бюдджетния излишък?
20
3
 
12
 
! Отговори
Един преди 4 години
На мен не ми пречи никой да ходя на работа, ако е необходимо пиша декларация, какъв е проблема с ограничението? След работа купувам най необходимото и в къщи. Някой хора не разбират какво означава думата извънредно положение.
19
0
 
6
 
! Отговори
The Ghost преди 4 години
А бе пич, гледай си докторантка и не се занимавай със статистиката.Другите страни са с десетки пъти повече население.
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми ако спрат да тестват то ще оздравеем. Ще го направят когато им е изгодно, т.е. когато гласуват парите от ЕС.
17
9
 
6
 
! Отговори
До... преди 4 години
Насалените на Германия с 12 пъти повече Х 5000 =60000 ...те са развита държава и техният БВП е минимум 10 пъти по-голям,те повече се трудят =600 000 ето и цифрата както и при нас.Не става тъй едните да работят много,а *** да мързелува и да иска и той нарвно с германците да е -те са напред пред нас във всичко и в тестовете също-защо рИвеш?