Македония задмина България по заразени с COVID-19

Общият брой на болните там вече е 555 души
Обновена: 5 апр 2020 21:50 | 5 апр 2020 21:32, Анисия Иванова
62
Македония задмина България по заразени с COVID-19
Снимка: БГНЕС

Само през последните 24 часа в РС Македония броят на заразените с коронавирус се увеличи със 72-ма души, съобщиха от македонското Министерство на здравеопазването.

Общият брой на заразените вече е 555 души. Най-много новозаразени има в град Куманово – 21. Следват Скопие с 14, Тетово с 12 и Прилеп с 9 души заразени с COVID-19. Броят на починалите в западната ни съседка е 18 души. Сред заразените с коронавирус има и 52-ма лекари.

В РС Македония живеят под 2 млн.души, припомня БГНЕС.

В България общият брой на заразените е 522, 20 са починалите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
6
 
8
 
! Отговори
A преди 4 години
Резултатите са тскива защото са направили повече тестове на милион население от нас.Справка https://worldometers.info/coronavirus/#countries
19
0
 
4
 
! Отговори
сталин преди 4 години
До Анонимен ама че *** ... социален е комунизма { соцализма} щото комунизъм нее имало и народа е живял щастливо и весело и безгрижно . а такива като тев неграмотници са недоволни и роптаят бездушно и ......
18
1
 
20
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Явно там са се завърнали повече български граждани от чужбина отколкото тук.
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е ,като не искат да са част от България ,ще си вирее короновируса на длъж и на шир по земите мъкедонски!Ако ли пък бяха към Нас,г-л Мутафчийски да е съобщил за има-няма 50 заразени в Скопска област!
16
13
 
7
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 4 години
Привилно се пише - Съобщиха от Северномакедонското Министерство на Здравеопазването . И защо се притесняват северномакедонците - преди 1 седмица ги приеха в НАТО ? Сега е време да си купят Изтребители Ф незнамкой - да платят напред и да ги получат през 2054 година .
15
16
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България е 1 в борбата с вируса и всички други държави ни дават за пример. И много от тях ни завиждат открито. СЗО ни дава за пример на другите държави заради ефективната ни борба с вируса. В няколко лаборатории в страната ни се работи едновременно върху ваксина и лекарство срещу този вирус. Дори големи фармацетвтични корпорации около света следят със затаен дъх развитието на лабораторните работи в България. В скоро време ще бъдем свидетели че пак българи ще спасят света, както е било винаги.
14
0
 
12
 
! Отговори
Бубето преди 4 години
Северна Македония, ако трябва да сме по-точни. В статията е правилно изписано, а пък в заглавието - не. Какво да си помисли човек...
13
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Освен хората от щаба искам да напиша и на всички ЛЕКАРИ БЛАГОДАРЯ! Не сте длъжни да рискувате живота си, но го правите. Това са истинските герои и ще се споменавате дълго след тази криза. Успех и не слушайте всички мрънкачи пърдящи на дивана през компютъра. Те са просто страхливи и слаби хора.
12
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единственият недостатък на българина е, че много мрънка, а в исторически план са 45-те + години див, античовешки комунизъм, който наложи безумен нихилизъм, за да е велик Съветския съюз!
11
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз съм доволен от мерките. Наистина действаме за първи път адекватно. Изпреварихме всички големи държави и специалисти. Немога да си позволя да плюя хората, които денонощно работят за нашата сигурност. Това го правят само комплекси рани хора. А тяхното мнение, не ме вълнува. Цифрите говорят.
10
21
 
13
 
! Отговори
Хахаха преди 4 години
Макетата се водиха по акъла на сърбите, а те по рушлямците.В русия е погром, хиляди на ден заразени, включително лекари. Колко са умрелите Бог знае. И на всичкото това Путин продаде на САЩ налични маски и обдишващи апарати, които в русия липсват.Маските и апаратите не са руско производство, а внос и заскладени.Нолкова великата рус, която е бутната от Саудитска арабия, като рязко свало цената на нефта. Рушлямия е двойно ударена, защото цената на газа също е долу
9
24
 
35
 
! Отговори
Сатирс преди 4 години
Страната ни за моментално се справя много добре.Благодарение на навременните мерки взети от кризисния щаб и в частност Мутафчийски и Борисов. След време ще фигурират и в учебниците по история, но ние българите сме неблагодарен народ не вярваш на нищо и никой!
8
13
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 7Няма как да скриеш хиляди болни мухъл. Излез от филма си. На всякъде има журналисти. Къде ще скриеш 10 000 болни *** това да не ти е детска игра.
7
30
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Република България не прави тестове. Затова и Фарьорските острови може да ги задминат по брой заразени. А каква е реалността ние си знаем. Помним Чернобил. Тогава управляваха комунистите. Сега управляват децата и внуците им
6
12
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Там явно има повече от тея дето се правят на интересни и обикалят. Тука има ама са малка част. Голямата част излязоха умни хора и разбраха проблема. Гордея се за първи път с всичките си сънародници, които показват дисциплина на цяла Европа. Браво Българи!Ще издържим 2 месеца.. Нашите дядовци са лежали години в окопите с канче вода. Едвали 2 месеца почивка с дома и семейството са толкова страшни,колкото се мъчат да ни убедят банда пропаднали типове тук.
5
4
 
10
 
! Отговори
Луд Австралиец преди 4 години
Те там в Маймунодония са с дървени глави,само огън ги поврежда,ще да са били албанци...
4
14
 
12
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Аколко безработни станаха в Македония?
3
3
 
29
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Пратете им Мутафчийски, да ги оправи!
2
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това по-големи или по-малко българи ги прави?
1
14
 
60
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Много добре е при нас в сравнение с останалите. Мерките са добри явно. Да, неприятни, но добри.