Над 1 200 000 души са болни от COVID-19, в много страни има спад на заразените

Испанският премиер поиска Еврозоната да пусне коронаоблигации
Обновена: 5 апр 2020 21:19 | 5 апр 2020 20:47, Анисия Иванова
156
Над 1 200 000 души са болни от COVID-19, в много страни има спад на заразените
Снимка: БГНЕС

Над 1 200 000 са заразени с новия коронавирус, а над 66 000 са починали. Това сочи към момента статистиката на университета Джонс Хопкинс за разпространението на пандемията по света.

Над половината от болните са в Европа. Наред с това през последните дни много държави на стария континент отчитат спад на заразните с COVID-19.

Жертвите днес в Италия, са най-малко от 19 март насам - 525. За първи път от възникването на епидемията в страната намалява броят на хоспитализираните, които не са в критично състояние. Излекуваните са с 3,9 процента повече (21 815), а активните случаи - без починалите и излекуваните - са се увеличили с 3,4 на сто до 91 246, уточнява ДПА.

За трети пореден ден намалява броят на новите смъртни случаи и в Испания. Испанският министър на здравеопазването Салвадор Иля каза днес, че наложената преди три седмици карантина дава резултат и намалява разпространението на новия коронавирус, предаде ДПА. "Карантината работи, данните показват стабилизиране, отслабване на епидемията", заяви той.

Неговото ведомство съобщи, че за последните 24 часа са установени около 6000 нови случая на респираторното заболяване, причинявано от вируса. Това е с 1000 случая по-малко от предния ден. Около 4000 души са оздравели днес, с което общият брой на оздравелите достигна 38 000.

Австрия също регистрира по-голям брой оздравели, отколкото заразени с коронавирус за денонощие. Общият брой случаи в страната се е увеличил до 11 897, но днес там също е регистриран по-голям брой оздравели, отколкото заразени, намалява и броят на пациентите в интензивно отделение, предаде Ройтерс.

От вчера сутринта до тази сутрин са регистрирани 270 нови случая, а оздравелите за същия период са се увеличили с 491, съобщи министерството на здравеопазването. По негови данни броят на новите заразени е спаднал значително през последните дни.

От страниците на водещия германски всекидневник "Франкфуртер алгемайне цайтунг" испанският премиер Педро Санчес отправи апел към богатите държави от еврозоната да помогнат за икономическото съвземане на Испания и Италия чрез общи "коронаоблигации".

Австрийският финансов министър му отговори индиректно в интервю за друг германски вестник - "Ханделсблат".

"Не виждам необходимост да променяме европейското финансово законодателство заради корона кризата," каза Гернот Блюмел.

5936 са новите потвърдени случаи на заразени с коронавирус в Германия за последните 24 часа, но като сравнение с предишния ден страната също отчете спад на заразените и починалите. В Обединеното кралство броят на жертвите достигна 4934.

Една четвърт от болните са в Съединените щати. Починалите американци са повече от 8500. Случаите в щата Ню Йорк са вече 122 хиляди, но изписаните от болница са повече от постъпващите, съобщи губернаторът Андрю Куомо. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В чужбина сьм, отивам на работа 6 дни в седмицата в един магазин, повечето ние страх от това да не останем гладни ш сьс семейството ми отколкото от китайския корнавирус!
58
1
 
10
 
! Отговори
Хемус преди 4 години
Като гледам ирландците не ги лови,понеже май пият качествено малцово,а не се самозалъгват по стара българска традиция,черен етикет,червен етикет,да въртим бутилка на десет!
57
5
 
14
 
! Отговори
Шаши преди 4 години
анонимен:Точно така си е. Страхливите.умират вски ден, и накрая пак ще умрат. Страхът е най-страшното нещо.
56
2
 
18
 
! Отговори
Чукундур преди 4 години
Спете бре ! Утре ще бачкате.Тия дето още не са ги изхвърлили де.Другите ще търсят пари да си платят наема,и тока.Много философи бре! Епидемията ще премине глада едва сега започва!
55
5
 
13
 
! Отговори
Еее преди 4 години
Пак смехории и манипулативно поднасяне на данни умрелите в брой, излекуваните в процент....от непосочен общ брой заразенитр т.е. изследвани към непосочен момент. Елементарната сметка сочи, че от всички заразени, които са само изследваните от населението,а не всички, *** незначителен брой, а ако се мери смъртност като процент от населението е още по- малко....и не става ясно що се насажда паника.Нима всеки ден не *** хора по света?
54
4
 
20
 
! Отговори
Бай Коко преди 4 години
Много учудващо че вече 1 месец нито болни показват нито излекувани. Този носи вирус оня носи вирус пък нито болни нито умрели виждаме. Наистина има феномен. Невидим враг и невидими жертви.
53
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Току що си изсмуках от пръстите още 100000.Ако може, новинарите да ги добавят.
52
4
 
30
 
! Отговори
Смях преди 4 години
Ще мине и това чудо. А толкова енергия се изхаби от гледане на щабове, всякакъв вид доктори, шивачи на маски, министри, президенти, кметове, математици, статистици, свещеници и въобще който се сетиш. Всеки дава акъл, всеки надцаква другия. С тая енергия можеше вече да сме изкопали тунела под Шипка.
51
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма как да се работи нормално в подобна ситуация...Всеки заразен ще зарази други хора и така по веригата ще има още милиони, но няма как да се знае, кои и колко ще може да се излекуват... Има, възрастни, има малки деца, има хора с различни заболявания и ако стане изведнъж този пик... тези хиляди хора са обречени...
50
3
 
7
 
! Отговори
тиша преди 4 години
Туба от вода 10 литра режеш и дъното и ся слагаш
49
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека да измислят презерватив за глава и всеки да тръгва и да прави безопасна разходка и безопасна работа.
48
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма са плашити, ей го на къде е Нова година, малко остана, дотогава си стойте вкъщи, плешивия генерал иначе ша ви г лоби
47
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заради тези ни падна икономическия бум.
46
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уж бяхме за пример. При нас е обратно.
45
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във света има 7 милиарда хора. Спазвайте хигиена и живейте здравословно.В България почнаха да скачат и да се самоубиват от страх да не се заразят. Така както е тръгнало ще претоварим психолозите.
44
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато хората си правят сметки без кръчмар идва в един момент и кармата...В случая тя е обща за милиони хора... Догодина може да пуснат друг вирус и отново да се върнем с 20 години назад в стандарта си на живот... Така, че няма смисъл от приказките, които са и безпредметни в такива бедствия...
43
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божее, хората се радват, че днес имат "само" 525 починали, а мрънкачите тука не спряха да каканижат и да се оплакват как им спирал някой живота!Засрамете се бе хора бе! Как не се усещате?!
42
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1 и 3Малко по сериозно стига паникьосвате хората на ден нови заразени 80 000 а починали 5800 за вчера, като по 1000 САЩ и Франция по 700 Испания и Италия 600 Англия за останалия свят 1800 днес по-добре
41
2
 
22
 
! Отговори
Ники преди 4 години
Мисля, че края на епидемията започва от днес, рязко намаляват смъртните случай и новозаразените, с повече от 20 процента в света, а падне ли епидемията в големите страни ще падне и тук фори да не сме дочакали някакъв пик, 1 май може да сме вече изеън опасността, още малко
40
5
 
15
 
! Отговори
Мислете преди 4 години
Тук все още ОК. Но след празниците като Великден, Гергьовден вдигнат ли карантината ще стане страшно във всеки ресторант,хотел, УЧИЛИЩЕН и друг кетъринг има по двама,трима поне от онези.Сватби абитуриенти по 500 човека. Короната ще ни удари със страшна сила.Кой с диплома кой без диплома върти кебапчета