Над 1 200 000 души са болни от COVID-19, в много страни има спад на заразените

Испанският премиер поиска Еврозоната да пусне коронаоблигации
Обновена: 5 апр 2020 21:19 | 5 апр 2020 20:47, Анисия Иванова
156
Над 1 200 000 души са болни от COVID-19, в много страни има спад на заразените
Снимка: БГНЕС

Над 1 200 000 са заразени с новия коронавирус, а над 66 000 са починали. Това сочи към момента статистиката на университета Джонс Хопкинс за разпространението на пандемията по света.

Над половината от болните са в Европа. Наред с това през последните дни много държави на стария континент отчитат спад на заразните с COVID-19.

Жертвите днес в Италия, са най-малко от 19 март насам - 525. За първи път от възникването на епидемията в страната намалява броят на хоспитализираните, които не са в критично състояние. Излекуваните са с 3,9 процента повече (21 815), а активните случаи - без починалите и излекуваните - са се увеличили с 3,4 на сто до 91 246, уточнява ДПА.

За трети пореден ден намалява броят на новите смъртни случаи и в Испания. Испанският министър на здравеопазването Салвадор Иля каза днес, че наложената преди три седмици карантина дава резултат и намалява разпространението на новия коронавирус, предаде ДПА. "Карантината работи, данните показват стабилизиране, отслабване на епидемията", заяви той.

Неговото ведомство съобщи, че за последните 24 часа са установени около 6000 нови случая на респираторното заболяване, причинявано от вируса. Това е с 1000 случая по-малко от предния ден. Около 4000 души са оздравели днес, с което общият брой на оздравелите достигна 38 000.

Австрия също регистрира по-голям брой оздравели, отколкото заразени с коронавирус за денонощие. Общият брой случаи в страната се е увеличил до 11 897, но днес там също е регистриран по-голям брой оздравели, отколкото заразени, намалява и броят на пациентите в интензивно отделение, предаде Ройтерс.

От вчера сутринта до тази сутрин са регистрирани 270 нови случая, а оздравелите за същия период са се увеличили с 491, съобщи министерството на здравеопазването. По негови данни броят на новите заразени е спаднал значително през последните дни.

От страниците на водещия германски всекидневник "Франкфуртер алгемайне цайтунг" испанският премиер Педро Санчес отправи апел към богатите държави от еврозоната да помогнат за икономическото съвземане на Испания и Италия чрез общи "коронаоблигации".

Австрийският финансов министър му отговори индиректно в интервю за друг германски вестник - "Ханделсблат".

"Не виждам необходимост да променяме европейското финансово законодателство заради корона кризата," каза Гернот Блюмел.

5936 са новите потвърдени случаи на заразени с коронавирус в Германия за последните 24 часа, но като сравнение с предишния ден страната също отчете спад на заразените и починалите. В Обединеното кралство броят на жертвите достигна 4934.

Една четвърт от болните са в Съединените щати. Починалите американци са повече от 8500. Случаите в щата Ню Йорк са вече 122 хиляди, но изписаните от болница са повече от постъпващите, съобщи губернаторът Андрю Куомо. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
4
 
! Отговори
до 37 преди 4 години
Ако се заглеждаш по всички жени значи не си ОК!
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Супер защитно облекло и накрая дъктейп. Гениално по хамерикански :-)
37
0
 
10
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"Напротив, колкото по-късно "лепнеш" вирусът толкова по-еволюираал ще е"Както е казал колегата, по-надолу, не е точно така. Никой вирус не иска да убие преносителя си. С времето той ще се нагоди към новия носител (човека) и имунната ни система също ще се научи да го разпознава и да се бори с него.
36
4
 
4
 
! Отговори
29 преди 4 години
До 35Прочети пак поста ми!!Сметките са ти кръчмарки в стил Бойко от Банкя.И да, в статистиката съм от тези които го изкараха много леки симптоми без температури, кашлици и т.н.полагам услия в последните 20 год за здравето си и това ми се връща като бонус.Сега по-ясен ли съм?!
35
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За тези дето не знаят как да намерят нещо в интернет в този линк ще намерите всички цифри. Обновяват се в реално време:https://worldometers.info/coronavirus/
34
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние както винаги сме на опашката. Нито заразените ни кат хората ни умрелите.
33
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това започва вече да се превръща в гадна манипулация и шантаж върху хората със съобщаването на тези цифри и статистика.1млн. са заразените, а не болните. Защо не казват колко от тях се разболяват, интубирани са и са в критично състояние ? Те може и 50 млн. да се заразят, но и какво от това? Важното е колко ще се разболеят и за съжаление колко ще умрат в крайна сметка.И с тези фалшиви положителни, а после отрицателни тестове( като Дибала , а не е кой да е) вече съвсем не вярвам на тези цифри
32
5
 
5
 
! Отговори
Хемус преди 4 години
Щом се заглеждам по жени,значи съм Ок!Другото е Ала-бала
31
9
 
20
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
В повечето болници няма и болни с коронавирус, но и никакви други болни, защото приемът е забранен, с изключение на наистина спешните случаи.Лекарите чакат коронавируса с нетърпение. Иначе глад.
30
9
 
24
 
! Отговори
До 29 преди 4 години
1%-2% на 6 милиона са 60-120 хиляди. А сега си помисли къде ще ги настаниш тези болни и кой ще ги лекува. А, между другото, не знаеш дали няма да си ти в тази статистика. Защото те възрастните хора може и да не ги спасяват, но ще спасят някой на 16 пред този на 25, защото на този на 25 му остава статистически по-малко живот. Хайде със здраве и по-малко глупости говорете.
29
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо...И роман да напишете тук с всякакви версии, теории и обиди към всеки, който не ви е симпатичен... АБСОЛЮТНО НИЩО НЯМА ДА ПРОМЕНИТЕ... Второ... Със злоба и без ум в главата само ще покажете, колко близо сте до едно жалко съществувание, което може да предизвика единствено... презрение...
28
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато г-н Б. Борисов управлява, няма от какво да се страхувате. Той е велик държавник и е помислил за всичко!! Само слушайте какво ви казва и ще преживеете кризата
27
3
 
13
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
В момента болниците не работят, ама не защото няма болни за опериране, а защото плановите операции са забранени. Другият месец лекарите ще са на 1/2 заплата.
26
2
 
33
 
! Отговори
до анонимен преди 4 години
Напротив, колкото по-късно "лепнеш" вирусът толкова по-еволюираал ще е--------Нека ти го обясно по-простичко!Първият Щам на Вируса е най-агресивен и опасен, защото е попаднал в непозната и агресивна среда в която се бори за оцеляването си - нашия Имунитет го атакува!След определен брой рецпиенти Вируса придобива "памет" как да се "договори" с имунитета ни без да ни навреди фатално.Следващия Щам е по-лек, неговият събрат още по-лек и т.н., и т.н.В последствие се превръща в лека хрема.
25
12
 
23
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
В момента крадат така, както и комунист не е крал.
24
12
 
18
 
! Отговори
Да преди 4 години
Айде да попитам тези, които бързат да ходят на работа по време на световна карантина, какво точно ще работят? Ако произвеждаш авточасти, кой ще ти ги купи като завода-майка е спрял производството? Ако работиш в ресторант, кой ще ти влезе в ресторанта? Ако работиш в хотел, кой ще ти влезе в хотела? След като нещо не работи по време на карантина е защото не е важно.
23
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 21Няма нищо за пукане, глупчо.Ще поумрът малко и това е евсичко.Фирата ще е 1-2% на 1'000'000 =макс 20'000 Останалите няма да го усетят.Това е положението.Старци и недъгави с лоши здравословни навици ще са жертвите.Ще има и изключения НО те са пренебрежимо малки за да се коментират.И да, няма да свърши до лятото а след година и половина.
22
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 2Да бе успех при толкова народ завърнал се от Италия,Испания,Германия,Франция,Англия.
21
2
 
10
 
! Отговори
Munchen_DE преди 4 години
До АнонименАми тогава, като те заболи зъб - огледалцето, клещичките и... кой както може да се оправя. Желязна логика.
20
25
 
6
 
! Отговори
2 преди 4 години
Епидемията при нас, а и другаде също е още в начален стадий.Пик вероятно ще има след месец... Така, че сметки и статистика е смешно... да правят.