541 души са заразените с COVID-19 в България. Жертвите - 21

Починали са още трима души
Обновена: 6 апр 2020 09:21 | 6 апр 2020 08:20, Нели Христова
381
541 души са заразените с COVID-19 в България. Жертвите - 21
Снимка: БГНЕС

За 24 часа имаме 19 нови потвърдени случая на коронавирус, това обяви ген. Мутафчийски на редовния брифинг на Оперативния щаб. Двама души са починали през изминалото денонощие, а преди минути е починал и мъж от Пещера. Той е бил на 72 години с множество придружаващи заболявания. Дргите две жертви са жени, на 60 и 75 години, които са се лекували в Пирогов. Те също са имали множество придружаващи заболявания.

Изследвани са 252 нови проби през изминалото денонощие, а от новите 19 нови случая, 6 са настанени в болница. Заразените в България са общо 541 души.

Наблюдава се 3,6% увеличение на болните спрямо предишния ден. В София са 15 от случаите.

6 от положителните проби са на служители от Центъра за спешна медицинска помощ. Изследвани са 85 души. В центъра за спешна помощ на ВМА също има 1 положителен тест.

Най-младият пациент е на 1 година, а най-възрастният - на 86 години. Средната възраст е 46,5 години.

Вече 30 души медицински персонал са заразени с COVID-19 - 5,5% от всички случаи. От тях - 17 лекари, 8 медицински сестри и друг медицински персонал - 5. Средната възраст е 51,5 години, като завърнали се от чужбина са 4 лица. 22-ма са се заразили по време на работа.

Жертвите в България вече са 21, 3,7% от всички заболели, като средната възраст е 65 години.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
295
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НА КОРОНАТА ИНАТ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА СЪЩЕСТВУВА ТОЗИ СВЯТ.....
294
3
 
1
 
! Отговори
Имаме право да знаем преди 4 години
Кога ще започнете да тествате наред? Как с по 200 теста на ден ще имаме реална представа за мащаба на епидемията?
293
3
 
1
 
! Отговори
Бизнесмен преди 4 години
От тази седмица намалих заплатите на моите с 50%. Който иска да работи, да работи, на другите прав им път. Борсата е голяма и има място за всички там.
292
4
 
7
 
! Отговори
Иван преди 4 години
чорбаджиите започват да използват тая криза и стават все по нагли...започват да заплашват с растящата безработица ...ще започнем да им работим отново за жълти стотинки ....очаквам скоро да ни чипирит и да имаме право само да ходим на работа и да плащаме непосилните данъци и сметки на другите кожодери ...затова искам скоро да се спася в наистина свободния свят ...мисля си за Беларус или Русия ... ако има други желаещи да не бъдат крепостни селяни да се спасяваме ,братя ....
291
4
 
8
 
! Отговори
мед сестра преди 4 години
До кога ще го играем този театър? Защото вече ни писна!
290
2
 
13
 
! Отговори
хората са възмутени преди 4 години
само лъжи се бълват, не се правят тестове, дори на хора със симптомитова са хора,които искат да набутат населението си по домовете под ключ,докато отмине бурята, за да не проличи колко е зле здравната система и колко е нищожен ресурсът на държава,управлявана от мародери, които си вдигат заплатите и подписват договори за милиони,докато безработните се редят на опашки пред бюрата по труда.хората са възмутени,това правителство няма да се повтори никога
289
3
 
4
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 4 години
Чета коментарите и се мая...Има много още,които се плюят на партийна причина.Хей заблудени,или платени-САЩ,Русия и Китай,Англия и Израел се управляват от няколко клана куклуводи!И докато не го прозрете това-забравете да тръгнем на горе!
288
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В София, всеки кара кола, както му изная, без спазване на правила и спират по вело алеи, и където им скимне.Няма полицай да глобява тарикатите, но опиташ ли да минеш през парк или да се качиш на витоша изкачат и те глобяват.Не са виновни редовите полицаи! Такива заповеди са им пуснали.
287
0
 
9
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 4 години
Защо ми изтрихте коментара? Защото написах,че БТВ лъжат ли? Ами в Ямболска,Търговищка и Разградска област все още няма Ковид!
286
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
lajat. nema dokazatelstva.sadiite sa umreli.
285
11
 
3
 
! Отговори
Реалноста преди 4 години
Познайте коя 100 годишна пак ще загуби изборите след короната )))
284
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
bravo bg unaci! :-) napravili sa novo bezplatno prilojenie za dedeseto v rebegeto...:-)..vseki bulgarin, vseka bulgarka moje da vidi kolko dedese e platil/a., za kakvo, koga, kade, s natrupvane obsto v broi bg leva ot vavejdaneto na tozi blagorodnicheski kralski danak do sega...kade sa otishli parite ot dedese i zasto - stava lesno dostapno i razbiraemo za bg umen narod suveren i shef na republikata bulgaria...bravo bulgarski uchenici! otlichno ste rabotili! pozdravi, celuvki za vas ot car S.B.
283
3
 
10
 
! Отговори
Иво капитана преди 4 години
Бат Бойковата статистиката е като магически трик или тотото. Бъркаш в шапката и вадиш число. Весела коледа балъчета.
282
2
 
1
 
! Отговори
Редактор преди 4 години
До Анонимен"напазарим" е интересно явление в българския език. Силно се надявам, че скоро употребата на тази абсолютно грешна форма на глагола "пазарувам" ще бъде заклеймена и напълно изкоренена.Пожелавам на всички ви да бъдете здрави и дано на всички ни просветне колкото се може по-бързо, че шега с болестите и сериозността на ситуацията не бива да се прави. Оставете за какво призовават политиците от цял свят, вслушайте се в молбите на лекарите - тези, от които очакваме да ни излекуват.
281
1
 
3
 
! Отговори
Скептик до Баце преди 4 години
Баце, това "генерално", нещо не ми вдъхва доверие. Да не искаш да кажеш че климатичните инсталации по самолети, влакова, автобуси където е имало заразени пътници не са заразни? Щото нали вирусът обичал да папа бактерии. Пък те нали там се събират. Дали той прави разлика? А с думичката микроскопични ми падна в очите. Можеш ли да кажеш какъв е размерът на Корона вирус (Ковид19)?
280
0
 
1
 
! Отговори
Скептик до Анонимен преди 4 години
291Само да питам как разбирате от какво е течността? Защото това май е при всеки от т.н. залежали се болни. Все пак човек е 40-50 литра течност, а дробовете имат голяма площ за изпарвване на течност.
279
3
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
и понеже нящо май налегнала "музикална вълна",ще цитирам още една песен,тоя път на Васко:-"Клоунът,след чаша чай,си тръгва твърде изморен.До утре,до утре,до утре,до утре вечер в същия спектакъл.."...Бъдете здрави!....Униформата на тоя просто няма начин да ви спаси!!!!!И изключете "талавизорите" си!..Поне временно!..Така ще си припомните,че сте Човешки същества със своите си тегоби,щастие и проблеми.
278
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 322Какво пък толкова ти пречат различните и хомотата не мога да разбера?На какво да се раздвам?На милион хероинозависими в Русия ли?Или на милион спинозни пак в Русия.
277
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бoйкo рaзпуcнa пaрлaмeнтa и миниcтeрcтвaтa, нaпрaви прeврaт cрeщу прeзидeнтa, нaзнaчи cи caм щaб,ocъди вcички грaждaни нa 3 мeceцa зaтвoр. Нeкa му e злe. ХA ХA ХA! ТAКA МOЖE ДA УПРAВЛЯВA ДOЖИВOТ.
276
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 313 Тая венецуелска си я изсмука от г.ъза ,нали . И ще се радваш на гей парадите ,на еднополовите бракове ли ?